Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Szybkie babijanie 50 lvl'a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak zaczynamy mami 1lvl wypełniami misje na eq potem robimy misje pieczęcie itp. gdzieś do 19lvl'a 19lvl-Czasoprzestrzeń(u Valorian) u derów nnie wiem co jest... Robimy po wypełnieniu dostajemy jakąś fajną broń.... i na pieczęciach wbijamy kolejne lvl'e.... za niektr. misje dostajemy dużo expa zwłaszcza te na 22-26lvl ok. z 26lvl'em idziemy na Hased.... Robimy na pieczęcie wbijamy 29lvl idziemy do Kapitana Oliviera(u Valorian) u derków niewiem gdzie i robimy czaso 29... potem robimy dalsze questy w Hased.... z 34lvl'em idziemy na Kokume( u Valorian)robimy tam questy i p. Wbijamy 39 idziemy na czaso... dostajemy troche expa.... I mamy 40lvl.... teraz expimy dalej w kokumie wbijamy z 47lvl i idziemy na najtrudniejszą mapke za Kokumą (nazwy nie pamiętam) i tam expimy z 50 którymś lvl tam będzie pieczęć... i tyle... Jak wiecie teraz można wbić do 80 możemy expić w Wyżynie i Mozalii.

Eq na każdym lvlu!

1-7 nic nie ulepszamy....

13-16 zaczynamy ulepszać itemy od 16....

22-25 ulepszamy na 25lvl... i na 22

31-34 ulepszamy cały czas....

Jak powinno wyglądać eq na każdym lvl'u:

1-7 wszystko +0

13-16 zbroja na +4-7 gacie na +2-5 reszta +1-0

22-25 szukamy jakiegoś eq(najlepiej w stolicy) zaczynamy ulepszać bronie Broń +4-13 Zbroja +4-11 Gacie +4-7 helm+2-4 rękawice +4-7 buty +1-6

31-34 Broń +7-24 i reszta od +7-24 ;)

Jak było to przepraszam....

A jeśli nie to licze na +

@Edit

Derioni :

Gram teraz na derionach więc będe dopisywał narazie napisze od 1-8 (bo nie wbiłem narazie takiego dużego lvla jak na Valorach

No to tak zaczynamy wypełniamy pierwszorzędne misje(te na eq) Potem robimy questy na pumy , niedźwiedzie itp. Gdy już będziemy mogli założyć broń dwuręczną kupujemy taką ;) i idziemy robić kolejne misje (chyba na 5lvl'u dostaniemy w wiadomościach jakiś przedmiot łucznik : kusza mag kapłan : różdżka rmc : chakram(czy jak to sie nazywa) woj tarcze albo miecz ) Gdy już nabijemy 8lvl czekamy aż napisze dalej

reymysterio-sygnatura-psdcopy.png?t=1258734964
Opublikowano

no dla poczatkujących moze byc ;) ale to juz chyba kazdy jak dobije 20lvl to wie ze musi robic pieczatki ;) a czaso jest co 10lvli 19,29,39,49,59,69 tak samo w derion jak i valo. juz od 50lvl polecałbym chodzic na td i bic tam mobki tylko trzeba miec jakaś lepszą broń

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No to tak zaczynamy mami 1lvl wypełniami misje na eq potem robimy misje pieczęcie itp. gdzieś do 19lvl'a 19lvl-Czasoprzestrzeń(u Valorian) u derów nnie wiem co jest... Robimy po wypełnieniu dostajemy jakąś fajną broń.... i na pieczęciach wbijamy kolejne lvl'e.... za niektr. misje dostajemy dużo expa zwłaszcza te na 22-26lvl ok. z 26lvl'em idziemy na Hased.... Robimy na pieczęcie wbijamy 29lvl idziemy do Kapitana Oliviera(u Valorian) u derków niewiem gdzie i robimy czaso 29... potem robimy dalsze questy w Hased.... z 34lvl'em idziemy na Kokume( u Valorian)robimy tam questy i p. Wbijamy 39 idziemy na czaso... dostajemy troche expa.... I mamy 40lvl.... teraz expimy dalej w kokumie wbijamy z 47lvl i idziemy na najtrudniejszą mapke za Kokumą (nazwy nie pamiętam) i tam expimy z 50 którymś lvl tam będzie pieczęć... i tyle...

Mogłes to jaśniej rozpisać potem to potem tamto nie mozna się połapać a nowicjusz nie będzie wiedział gdzie kto jest ;)

Ale + za starania :)

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Widzę, że sie postarałeś... to tak samo jakbym napisał Tut'a o zawartości:

Robimy pieczęci, questy i eq na +7.

Mógłbyś dodać gdzie można brać pieczęci ( Valo, Derion) itd.

Co do eq: na 34 lvl'u żeby sobie pograć to przydało by się mieć broń min. +16

Bo ja np. na expieniu dziennie spędzałem może z 20 min :huh: a resztę PvP ( gram ok 8h ;) )

Żeby mieć taką broń to kk albo allegro ( ok 70gr. za 1G a broń +16 kupisz za jakieś 20G zależy gdzie grasz.)

Bo co to za gra bez zabawy ?? :D

Jak poprawisz leci +-ik

Opublikowano

Poradnik może być, ale jak już ktoś pisał Początkujący nie badzie wiedział od razu gdzie jest ta kraina, gdzie jest ten koleś itp.

Ale i tak + leci za dobre chęci.

Opublikowano

Tutorial jest dobry dla gracza, który jest już trochę zapoznany z tą grą. Gracz początkujący się nie połapie np.:

Czasoprzestrzeń(u Valorian) u derów nnie wiem co jest...
Jeśli początkujący gracz będzie chciał zagrać na Derionie nie połapie się. Jeśli chcesz więcej plusów od ludzi popraw to.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

No to tak zaczynamy mami 1lvl wypełniami misje na eq potem robimy misje pieczęcie itp. gdzieś do 19lvl'a 19lvl-Czasoprzestrzeń(u Valorian) u derów nnie wiem co jest... Robimy po wypełnieniu dostajemy jakąś fajną broń.... i na pieczęciach wbijamy kolejne lvl'e.... za niektr. misje dostajemy dużo expa zwłaszcza te na 22-26lvl ok. z 26lvl'em idziemy na Hased.... Robimy na pieczęcie wbijamy 29lvl idziemy do Kapitana Oliviera(u Valorian) u derków niewiem gdzie i robimy czaso 29... potem robimy dalsze questy w Hased.... z 34lvl'em idziemy na Kokume( u Valorian)robimy tam questy i p. Wbijamy 39 idziemy na czaso... dostajemy troche expa.... I mamy 40lvl.... teraz expimy dalej w kokumie wbijamy z 47lvl i idziemy na najtrudniejszą mapke za Kokumą (nazwy nie pamiętam) i tam expimy z 50 którymś lvl tam będzie pieczęć... i tyle...

Eq na każdym lvlu!

1-7 nic nie ulepszamy....

13-16 zaczynamy ulepszać itemy od 16....

22-25 ulepszamy na 25lvl... i na 22

31-34 ulepszamy cały czas....

Jak powinno wyglądać eq na każdym lvl'u:

1-7 wszystko +0

13-16 zbroja na +4-7 gacie na +2-5 reszta +1-0

22-25 szukamy jakiegoś eq(najlepiej w stolicy) zaczynamy ulepszać bronie Broń +4-13 Zbroja +4-11 Gacie +4-7 helm+2-4 rękawice +4-7 buty +1-6

31-34 Broń +7-24 i reszta od +7-24 ;)

Jak było to przepraszam....

A jeśli nie to licze na +

@Edit

Opisze dokładniej...

Czaso u Derów...

Jeśli chcemy je mieć najpierw wypełniamy misje szkoleniowe mniej więcej u Ofelia..Gdy już wypełnimy dostaniemy zlecenie a by dam się dostać wszystko dostaniemy gdzie mamy się udać po udanej misji wracamy do Obozu w Yesode i tam oddajemy misje.

Wow , do 47lv w kokumie czyś ty oczadział !! Już od 39lv są pierwsze misje w binie a na 40lv pieczątki

Opublikowano

Heh moim zdaniem bez sensu gdyz aby szybko nabic lvl trzeba miec kk,a niektorzy nie maja.Ale i tak + leci bo sie napisałeś troche xD

99% gry to rozrywka 1% to rywalizacja.NIE ZAPOMNIJ O TYM :D

Cztery razy po dwa razy, osiem razy raz po raz

O północy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz xDD

18706.png

33874.png

31866.png

21495.png

Opublikowano

Przed "szybkim" wbijaniem 50 polecam :

1.Mieć wcześniejszą postać i potem ew. zamienić eq itp.

2.Mieć trochę kaski na ++ . :>

3.Na 34++ polecam mieć jakieś dobre bonusy w biżu oraz eq.

Do eq polecam :

a.) Kusza - szybkość ataku +X , szansa na krytyczne obrażenia +X

b.) Topór - j/w

c.) Rózga - szansa na krytyczne obrażenia +X, szybkość magi +X.

d.) Miecz 2H - szybkość ataku +X, ew. krytyczne obrażenia +X

e.) Miecz 1H (dla łucznika) - szansa na krytyczne obrażenia +X

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

"No to tak zaczynamy mami 1lvl wypełniami misje na eq potem robimy misje pieczęcie itp. gdzieś do 19lvl'a 19lvl-Czasoprzestrzeń(u Valorian) u derów nnie wiem co jest... Robimy po wypełnieniu dostajemy jakąś fajną broń.... i na pieczęciach wbijamy kolejne lvl'e.... za niektr. misje dostajemy dużo expa zwłaszcza te na 22-26lvl ok. z 26lvl'em idziemy na Hased.... Robimy na pieczęcie wbijamy 29lvl idziemy do Kapitana Oliviera(u Valorian) u derków niewiem gdzie i robimy czaso 29... potem robimy dalsze questy w Hased.... z 34lvl'em idziemy na Kokume( u Valorian)robimy tam questy i p. Wbijamy 39 idziemy na czaso... dostajemy troche expa.... I mamy 40lvl.... teraz expimy dalej w kokumie wbijamy z 47lvl i idziemy na najtrudniejszą mapke za Kokumą (nazwy nie pamiętam) i tam expimy z 50 którymś lvl tam będzie pieczęć... i tyle..."

Uważam że troszkę zagmatwane. Ale z racji tego iż ktoś się podjął napisania tego poradnika masz ode mnie +

kaplan.jpg

Pomagam w miarę swoich możliwości. Jeżeli masz jakieś pytania to napisz do mnie na Pw a postaram się na nie odpowiedzieć

Opublikowano

Ahh... Nie można było estetyczniej czyli 1 dzień wypisane niżej jeszcze niżej 2 dzień i znów wypisane było by ładniej

@

Ale i tak daje + ;p

76561198032469690.png
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Według mnie to od 31 do 41 można expic na TD . Wystarczy bron na 34 lvl min + 12 z jakims bonikiem do ataku i exp idzie az milo .

P.S

Ja przez 3 godziny na TD wyexpilem lucznika z 31 do 34 lvl z kusze +12 bez bonow

Czekam na Battlefield'a 3

Od 26.12.2011 do XX.XX.201X ???

Opublikowano

Ten tut to na PL czy EG?

Ludzie, błagam! Nie zadawajcie tak głupich pytań! Oczywiste jest, że na 4S EG, 80 lvl. można nabić w +- tydzień na hackach!

To jest poradnik do 4S PL!

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Up spam ;/

Dzięki skorzystam z tego właśnie dzisiaj zacząłem w tą gierkę i mam już 6 lv :D

Piszę poprawnie po Polsku.

Jeśli pomogłem daj - ; d

Jestem na MPC dłużej niż niektórzy KidModzi itp.

Po prostu nie poszczę , a nie wiem za co mam te % ( 25 )

Opublikowano

Moim zdaniem to dobre dla tych początkujących graczy w 4story ;) łap +

Zbieram -

bgrd.png

Sygnaturka by Shield

Ktoś włamał mi się na konto ;(

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...