Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 256
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam małe pytanko. Dlaczego w zestawach za 2500 nie znajdzie się żaden laptop z SSD?

~Tydzień temu kupiłem ten:

http://www.x-kom.pl/p/304880-notebook-laptop-156-lenovo-b51-80-i7-6500u-16gb-240-dvd-rw-r5-m330-czarny.html#

W pracy biurowej, przeglądaniu internetu sprawdza się wyśmienicie. Dobry procesor, 16GB ram, dysk SSD, grafika do jakiś filmów na yt wystarczy, może nawet do prostych gier.

Dlaczego SSD nie ma nawet w laptopach za 4200zł, skoro różnica ssd vs hdd jest tak duża, a nie każdy potrzebuje terabajta miejsca na dane.

Opublikowano

Za dole zestawienie masz dyski SSD odzielnie możesz wybrac sobie jaki chcesz sklep Ci zamontuje za darmo.
Kupując laptop z SSD nie wiesz jaki tam jest wsadzony, najczesniej sklep montuje to co ma pod reką co nie zchodzi wiec te SSD nie sa najlepszej jakosci :)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego a czy pomógłbyś mi wybrać laptopa do 2300zł z OS który ma najlepszy ekran :)

Zależy mi na tym, a jak widzę te wszystkie parametry to się gubię :)

Chyba chodzi mi o ekran haha. Z racji braku TV chciałbym do Laptopa podłączyć PS4 :)

Oczywiscie nie jest to jedyna kategoria która się kieruję. 

Z racji konsoli nie szukam laptopa do gier.

Szybka praca (nie wymagam SSD)

Cicha praca :) 

Opublikowano

Kolego a czy pomógłbyś mi wybrać laptopa do 2300zł z OS który ma najlepszy ekran :)

Zależy mi na tym, a jak widzę te wszystkie parametry to się gubię :)

Chyba chodzi mi o ekran haha. Z racji braku TV chciałbym do Laptopa podłączyć PS4 :)

Oczywiscie nie jest to jedyna kategoria która się kieruję. 

Z racji konsoli nie szukam laptopa do gier.

Szybka praca (nie wymagam SSD)

Cicha praca :)

Z systemem czy bez?

Mój stary nick: damian5602
Nick League Of Legends: Sonaes

Opublikowano

To ja poproszę o radę co do sprzętu do ok. 2300zł :) te z zestawienia są jak dla mnie nieco kiepściutkie... Myślę nad Lenovo Y500 (i7-3610QM, 8GB RAM, GTX650M) albo Y510P (i7-4700MQ, 8GB, GTX750M). Te Cory z *U mnie raczej odpychają :D Co do ww modeli boli mnie tylko błyszcząca matryca, troche wielkość i waga, niewygodnie rozmieszczone porty jeszcze bym zniósł. Najpierw chciałem jakiegoś starego W520 z i7-2760QM i NVidia Q2000M - dla mnie ideał, ale specyfikacja sporo słabsza jak widać.

Do czego? Do programowania, grafiki, do gier też - tak żeby wiesiek 3 śmigał chociaż na niskich :D

Jakieś rady? :)

Opublikowano

2300 powinnineś dostać używkę Lenovo y50-70 z GTX960m najlepiej matryca matowa FULL HD

P.s Aktualizacja na wrzesień

Opublikowano

Witam, nie robiłem nowej zakładki dodałem tam wszystkie najmocniejsze laptopy 15 calowe.

Opublikowano

Który z laptopów będzie najwydajniejszy (głównie w grach) i najszybszy w przedziale "Laptopy od 2600 do 3000zł'. Do piątku planuje któryś zamówić. Wybieram się teraz na studia stąd potrzeba laptopa.

334qlo8.jpg
Opublikowano

Lenovo ideapad 700

MSI GL62 

Wybierał bym z tych dwóch.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Na Twoim miejscu dorzucił bym tutaj do

ASUS Strix GL502VM i7-6700HQ/12GB/1TB/Win10 GTX1060

Dziekuje za pomoc, mam jeszcze pytanie o dysk ssd , bo slyszalem ze warto taki miec. Czy da sie cos zrobic zeby kupic tego laptopa z wlozonym juz dyskiem ssd i zainstalowanym na nim systemie ?

Prosilbym tez jesli to mozliwe o jakas tansza opcje.

Dziekuje i pozdrawiam

Edytowane przez Loth Sugan
u1lc.png
Opublikowano

Dokupujesz dysk SSD m2 masz podane w zestawiniu piszesz w polu uwaga do zamówien ze prosisz o zamontowanie dysku i przeinstalowanie systemu :)

Opublikowano

Dokupujesz dysk SSD m2 masz podane w zestawiniu piszesz w polu uwaga do zamówien ze prosisz o zamontowanie dysku i przeinstalowanie systemu :)

a moglbym prosic jeszcze o jakas tansza opcje w sensie zeby byla troche powyzej 5000 zl :)

u1lc.png
Opublikowano

A jesli chodzi o laptopy 17"  czy oplaca sie je kupowac ?  czy w ramach 5-6 tys. bylo by cos ciekawego? Czy porownujac 15 a 17 o takich samych parametrach duzo drozsza jest 17 ?

u1lc.png
Opublikowano

W porównaniu do 15 calowych będzie droższe jakies 400-500 zł

TO jeszcze raz cie pomecze  i wtedy wybiore ktoregos z tych 3. Jaka opcje w przedziale 5-6 tys. proponujesz z 17"

u1lc.png
  • 2 tygodnie później...