Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akali TANK Top, new meta?

hi im baXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akali pod tana to ukryty OP akali jest jak diana niby na początku za dużo nie zrobi a później w late " k***a  z skąd taki DIPS!!!"

Opublikowano

Już jakiś czas temu widziałem taki build u Akali. Ale tak się składa, że znaczna większość tych graczy, którzy wypatrują takie build u prosów, sama nie do końca potrafi grać, na pierwszy item składają Sunfire Cape'a i myślą, że wycarrują gre. Może ten build jest dobry, ale tylko i wyłącznie w dobrych rękach. Podobnie gra się ostatnio Ekko, Sunfire ta piąstka co daje slowa, i dmg nie z tej ziemi. Ale raczej trzeba grać bardzo umiejętnie.

Opublikowano

W sumie nie wierzyłem, że Akali coś ugra pod tanka, ale zdziwiłem się i to cholernie. Pierwsza gierka przegrana bo inne linie nafeedowaly i trudno sie gralo. 2 meczyk było identycznie, feedowali ile wlezie 1/13, ja już myślałem, że RIP, ale jak już miałem 2 itemy, to wchodziłem na midzie we wszystkich i zgarniałem po 3 kille uciekając z 3/4 hp. Enemy team się zdziwił i załamał no i surrender mieli ;) Akali działa na tanku, i to jaaaak.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Trochę mnie przeraziła. Grałem mecz przeciwko Akali na topie, była smacznym obiadkiem do 6. Potem dostała powerspike'i aż do takiego stopnia, że ze stanem 5/0 zabijała mnie z prawie całym hp w zapasie. Nienawidzę, gdy takie postacie pojawiają się w grze, chwieją równowagę w grze. Rozumiem, że pick robi różnicę, ale nie do takiego stopnia.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ciekawe czy akali w najbliższym czasie dostanie jakiegoś reworka. Teoretycznie go nie potrzebuje, ale fajnie gdyby ją trochę odświeżyli. Taric po reworku jest dość fajny. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...