Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Akali TANK Top, new meta?

hi im baXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio widziałem że w Korei gra sie Akali na topie pod tanka, mówią że będzie to nowy god tier. Wypróbowałem tego i jest naprawde dobra. Builduje się ją pod tanka z dużym lifestealem co daje duży sustain i dmg, generalnie jest to: słoneczna pelerynka, kolosalna hydra, miecz-pistolet hextech, oblicze ducha, last item & butki w zależności od enemy team. Last item najlepiej z hp (dobrą opcja jest np. sterak) pod masterke:

845b6b7136957c718a18dae5b3ec01a0.png

Ja miałem następujące runki: 

adddf1c1e808925176a1179b3e8976d9.png

Jak ktoś wypróbuje niech da znać, chciałbym poznać innych opinie. 

Opublikowano

Grałem dzisiaj fiora przeciw takiej akali. .. powiem tyle... do 6lvl nie wyszła spod wieży, a później tylko i wyłącznie dzięki rammusowi z jungli mogła farmic bo kampil na topie...

­Keelah se'lai

Opublikowano

Grałem dzisiaj fiora przeciw takiej akali. .. powiem tyle... do 6lvl nie wyszła spod wieży, a później tylko i wyłącznie dzięki rammusowi z jungli mogła farmic bo kampil na topie...

Fiora to jedna z najpotężniejszych postaci aktualnie na topa, do tego musisz wiedzieć że Akali dopiero zaczyna party po lvl 6, przed nic nie zrobi. Jest to build na mid-late game. Oczywiste jest też to że jak zaliczyła glebe parę razy do lvl 6 i jest duży feed to nic nie zrobi, ani Akali ani inna postać. 

Opublikowano

Moim zdaniem średnio to wychodzi ;p

Mam nadzieje że wypróbowałeś przed wypowiedzeniem sie, pozory mylą. 

Opublikowano

Ja wlasnie dzisiaj z rana sprawdzilem i w early praktycznie nie moglem wyjsc z wiezy

w mid moze bym cos ugral ale gralem na malpha

nie sadze zeby byla jakas op na topa

Opublikowano

Jak ja lubię czytać te wypowiedzi pro graczy z silwera heh xD

Na streamku ostatnio nią grał Kikis ( gracz lcsa ). Chwalił ją, poza tym pick się wziął z korei. Reasumując pick jest dobry, no ale widzę, że użytkownicy MPC mają już swoją opinie xD Co tam korea i lcsy :D

Opublikowano

Na streamku ostatnio nią grał Kikis ( gracz lcsa ). Chwalił ją, poza tym pick się wziął z korei. Reasumując pick jest dobry, no ale widzę, że użytkownicy MPC mają już swoją opinie xD Co tam korea i lcsy :D

Nie każdemu musi odpowiadać meta z korei i to, że kikis powiedział, że jest spoko, to nie znaczy, że zaorasz każdego, poza tym nie rozumiem czemu oceniasz ludzi po tym, że wyrażą swoją opinię na temat akali ( która im nie odpowiada z takim build'em ) i od razu krzyczysz "silwer, silwer" w dodatku z błędem... Poza tym to ryzykowny pick nie na każdą grę więc w ciemno raczej jej się nie opłaca grać ;)

Opublikowano

Akali pod tanka może i dobrze wypada, ale ciekawi mnie czy ładunków na r jej wystarczy na zabicie takiego Udyra czy Shyvany. Early na pewno ma jak zwykła akali i potrzebuje ganków, ale może niedługo sprawdzę jak sobie radzi, według mnie przydałoby się jej trinity.

Opublikowano

Akali pod tanka może i dobrze wypada, ale ciekawi mnie czy ładunków na r jej wystarczy na zabicie takiego Udyra czy Shyvany. Early na pewno ma jak zwykła akali i potrzebuje ganków, ale może niedługo sprawdzę jak sobie radzi, według mnie przydałoby się jej trinity.

Bo jej praca nie jest zabijanie tylko tankowanie dużą ilość dmg z life stealem co ma taki typu build. 

Nie każdemu musi odpowiadać meta z korei i to, że kikis powiedział, że jest spoko, to nie znaczy, że zaorasz każdego, poza tym nie rozumiem czemu oceniasz ludzi po tym, że wyrażą swoją opinię na temat akali ( która im nie odpowiada z takim build'em ) i od razu krzyczysz "silwer, silwer" w dodatku z błędem... Poza tym to ryzykowny pick nie na każdą grę więc w ciemno raczej jej się nie opłaca grać ;)

No wiesz, generalnie to co się gra w Korei tydzień później wchodzi w mode na EU & NA.

Opublikowano

Ona dostaje po dupie od prawie kazdego na topie, nie thx

Mogę się założyć że większość ludzi którzy tak mówi nigdy tego nie spróbowała, lecz cóż, tak samo mogę się spytać co by ludzie mówili parę miesięcy temu gdybym powiedział że Graves jako ADC będzie top tierem w dżungli jak i na topie, wszyscy by mówili to samo, dostanie w dupę od każdego dżunglera/topa.

Opublikowano

@hi im baXx a to moze powiesz mi ze na:

Irelia riven malph quinn fiora Naut gp trundle

Akali sobie poradzi?

Czemu nie? Co cie sprowadza do myśli że Akali może być gorsza? Jak już pisałem, build oraz sama Akali jest orientowana w mid-late game,  jeśli zaczniesz tradować w early to na pewno przegrasz linie oraz prawdopodobnie gre, to jest jak wszystko, musisz posiadać wiedze o championie ktorego kontrolujesz i znać jego potencjał ingame, kiedy możesz tradować, kiedy nie...

Myślę jednak, że większość użytkowników źle interpretuje ten temat, widząc na topie tylko samą Akali, a nie build który proponuje.  

Opublikowano

Na pewno wymaga wiekszego skila i opanowania , cos jak zed. W rekach laika zed jest bezuzyteczny tak samo przy akali. Osobiscie spotkalem juz 2 razy taka akali i jest jak mowisz. W poczatkowej fazie gry jest trudno bo ta postac nie jest tankowata dopiero pozniej nabiera sily. W late gamie jest niezla bo zadziwia wszystkich swoja wytrzymaloscia i duzym dmg

u1lc.png
Opublikowano

Cóż jak każdy mówi, są lepsze picki na Topa takie jak Fiora, Trundle, Darius, Garen... Postanowiłem sobie zagrać tą akali, bardzo fajna postać, przed 6 jest cholernie ciężko, zresztą na midzie jest to samo, ale jak ogarniecie 2 itemki i nie będziecie odstawać z farmą to postać jest pierwsza klasa, ADC padał z mojej ręki i enemy team za dużo na to nie mógł poradzić bo w przeciwieństwie do garenów, Fior, Dariusów ja mam 3 doskoki, flasha i nienormalne CD a co gorsza byłem na tyle tanky że nie mogli mnie tak łatwo ubić + pasywa :) Tak jak ktoś wcześniej powiedział na temat Graves'a, identycznie a zobaczycie jak RIOT zacznie nerfy jej wprowadzać bo ad za op ;)

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

@hi im baXx a to moze powiesz mi ze na:

Irelia riven malph quinn fiora Naut gp trundle

Akali sobie poradzi?

Kumplu.

Każda postać da sobię radę przeciwnko innej, czy to w early, mid czy late game. Jeżeli nie dajesz rady early, czekasz na late, wygrywanie linii nie oznacza na feedowanie się. Wygrana linia to cele mapy. Jeżeli potrafisz dobrze grać, nie dasz się zabyć, a dobrze pushujesz, wygrałeś. Akali jest agresywnym champem po poziomie 6, itemy tank+ lifesteal dają jej szansa na pokonanie właśnie takich champów jakie wymieniłeś. Trochę trenowania, wiary w siebie, i outplaya = wygrana :)

Opublikowano

Cieszy mnie w końcu czytać dobre komentarze po tylu niedocenianych Akali tank. Ta postać z tym buildem jest na prawde bardzo dobra. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odswieze troche :D

Znalazlem tez dziwnego Tanka na topa jeat nim yasuo buduje triniti force i full tank dziala bardzo dobrze lepiej niz akali pod tanka :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...