Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat... PC cz PS4

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym wybrał new 3ds , 3ds ma Monster Hunter :D

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Freedom07 Nie,dzięki ;p tu walczy tylko PS4 i PC :P 

Ps4 sucks , ps4 ma drogie gry  i płatne multiplayer.

Pc tanie gry,darmowe multiplayer,można piracić gry.

Podsumowanie PC>3ds>Xbox One>PS4

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

@Hardiel Aim assist było już w x360.

Sterowanie gałką jest proste,ja ogarnąłem po 2 dniach na xboxie ;)

Jakby mógł się ktoś wypowiedzieć,kto posiada PS4 i dobrego PC'ta :)

Opublikowano

No to konsola. Tam gry działają dobrze do póki nie wyjdzie nowa generacja. Konsola jest ogólnie tańsza, nie licząc gier. Taki przykładowo battlefield 4 na PS4 działa w 60 klatkach i na ustawieniach +/- średnio-wysokich. W konsoli siedzi nic innego jak bliźniak HD 7770 i czegoś o wydajności i5 3470

1. Nie, gry nie działają dobrze, najnowsze tytuły latają w 24 klatkach na sekundę, to jest kpina, nie 'dobre działanie'.

2. Nie, konsola nie jest tańsza - https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/wiki/builds

3. BF4 przy 60 fps - okay, niby działa, ale przy 900p, do tego zdarzają się dropy - https://www.youtube.com/watch?v=MWzkw32amOM - filmik tylko z singla, na multi jest prawdopodobnie gorzej. (tego nie wiem, niepotwierdzone info)

A jeżeli chcesz używać pada, to możesz go najzwyczajniej podłączyć pod PC.

Yhym...

Znajdź mi PC razem z klawiaturą i myszką, który uciągnie nowe tytuły tak dobrze jak PS4, oczywiście max. 1100-1300 PLN, bo za tyle kupiłem dwa lata temu PS4, używane z gwarancją. Dropów nie ma #potwierdzone_info

Nie spotkałem się z grą, która ma dropy do 24 fps. Wyjątkiem jest jedna misja w Rainbow Six, ale ta gra jest zbugowana i ma prawo tak beznadziejnie działać. Ogólnie większość gier działa w płynnych 60 fps albo trzyma stałe 30 klatek.

1600 na nowych częściach, używane wyjdą taniej. http://pcpartpicker.com/p/H6YqD3

No ale tak, nawet nie przeczytałeś słowa z linków, które wysłałem, więc o czym rozmawiamy? 

Opublikowano

@veimiK Procek AMD do gier? Ja w to się nie pakuję :P

Ja MAM kompa

i5-2500

8 GB ram

650 Ti boost 1 GB vram

CorSair vs 450

Ale moja karta nie ciągnie już nowych gier.

Opublikowano

Ja MAM kompa

i5-2500

8 GB ram

650 Ti boost 1 GB vram

CorSair vs 450

W takim budżecie to jeden z lepszych procesorów.

Opublikowano

Ja MAM kompa

i5-2500

8 GB ram

650 Ti boost 1 GB vram

CorSair vs 450

Ale po co mam wymieniać całego kompa,skoro kula u nogi jest tu karta graficzna? ._.

Opublikowano

Ja MAM kompa

i5-2500

8 GB ram

650 Ti boost 1 GB vram

CorSair vs 450

Ale po co mam wymieniać całego kompa,skoro kula u nogi jest tu karta graficzna? ._.

Nie mówię, że akurat Ty masz wymieniać - po prostu napisałem, że w tym budżecie, to jeden z lepszych. Twój jest jak najbardziej okay.

Opublikowano

@veimiK Wybacz,źle zrozumiałem.

Nie wiem czy pisałem wcześniej,ale mój monitor obsługuje max rozdzielczość 1280x1024.W tym wypadku chyba nie trzeba mega drogiej karty,żeby wszystkie gry poszły na ultra/high?

Opublikowano

To grajcie w strzelanki na konsolach na padzie, ofc klawa i myszka jest zabroniona do podlaczenia, zeby byly rowne szanse

No ty to chyba coś brałeś kolego.

Kwestia przyzwyczajenia... Ja raz próbowałem grać na myszce w coda na PC, beznadzieja totalna, bo nigdy nie grałem na myszce i nie jestem do niej przyzwyczajony. Chciałem sprzedać grę, ale... no właśnie... NIE MOŻNA.  :ass:  :ass:  :ass:  :ass:  :ass:

Takie posty są gorzej niż idiotyczne.

@veimiK Wybacz,źle zrozumiałem.

Nie wiem czy pisałem wcześniej,ale mój monitor obsługuje max rozdzielczość 1280x1024.W tym wypadku chyba nie trzeba mega drogiej karty,żeby wszystkie gry poszły na ultra/high?

Przy takiej rozdzielczości to GTX 750 TI lub 960 w zupełności wystarczy.

Opublikowano

Kupuj kartę. Ceny gier na ps4 są kosmiczne. Na pc pobierzesz sobie pirata i będziesz grał za darmo. ;d

No pewnie lepiej ukraść i miec za free, dymac wydawcow gier. Tylko ciekawe jak sobie poradzisz z spiraceniem gier multi bo wiesz single player to ja tez moge kupic na premiere na PS4 gre za 240 przejsc singla i po tygodniu sprzedac za 200zl. Pozatym racja ceny gier na ps4 na premiere sa kosmiczne to prawda, ale jezeli ktos potrafi poczekac to kupi o wiele taniej. W grudniu lyklem coda za 145 (uzywke). Na PC cod 100-110zl tylko ze jak mi sie gra znudzi w czerwcu, lipcu to pewien serwis aukcyjny i sprzedaje gre za 80-90zl. Trace 65zl za 6 miechow grania gszie wy tracicie 100Zl, chociaz bd mieli gre caly czas. :)

To juz od Ciebie zalezy jezeli ci sprawia wieksza wygode pad to przejdz na PS4. Jezeli bys mial jakiegos gownianego PC to oczywiste jest to ze bys wybral PC, ale jezeli masz 650 Ti i spelnia twoje tam jakies wymagania typu net itd, to mozesz sprobowac pojsc w konsolke.

Opublikowano

I tak,biore ps4.Dziękuję wszystkim za rady,ale na konsoli(mialem xboxa) gralo mi się zdecydowanie lepiej w fpsy czy inne gry na pc.Grafika dla mnie to nie problem.Jestem przyzywczajony do niskich ustawień graficznych w grach,a niektóre gry wyglądają nawet fajnie na ps4 :)

Jeszcze raz dziękuję za opinie i rady :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...