Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat... PC cz PS4

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wybrałbym kartę. Nie lubię i nie będę lubił konsoli. Tak mam. R9 390 od Sapphire jest bardzo dobra w tej cenie, bo mając tą kartę masz 8GB Vramu i jeszcze 512 BIT. A Gtx w tej cenie po prostu słaby bo za 2 lata Ci wysiądzie bo gry będą potrzebowały więcej niż 4GB Vramu

Ten post dal mi raka. Do 1080p nie jest potrzebne wiecej niz 3ramu. Nie ma mozliwosci zeby na tej rozdzielczosci karta pobierala te 8gb vramu.

Co do tematu. Jesli masz i5+ sandy to bierz karte.

Czy ty wiesz cokolwiek o tym ile ramu jaka gra pobiera? Już teraz są gry, które wymagają +3 a nawet 3,5 przy 1080p więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Bo raka to daje twój post a nie kolegi wyżej.

Podaj mi w takim wypadku, ktore gry pobieraja na tyle ramu, ze sa spadki fps. Wiedzmin 3 n Über nie przekroczy granicy 3150MB w fullhd z wlaczonym MSAA.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

też miałem dylemat taki ostatnio. Wybrałem PC właśnie z R9 390 zamiast konsoli.

Na konsolach trzeba zakupić abonament, gry co troszkę by kosztowało.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

@Zeciarz mam i5-2500(bez "k"),wiele razy pisałem już temat w dziale komputery o modernizację tego kompa,ale właśnie się boję,że mój procesor nie da rady już w nowszych produkcjach ;/

Opublikowano

@Zeciarz mam i5-2500(bez "k"),wiele razy pisałem już temat w dziale komputery o modernizację tego kompa,ale właśnie się boję,że mój procesor nie da rady już w nowszych produkcjach ;/

Da rade, podkrecic tego procka tez lekko mozesz. Tylko jak z zasilaczem?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zasilacz to corsair vs 450 

Zasilacz na linii 12v ma 408w, troche malo jak pod r9 390. Wytrzymac wytrzyma, ale juz bedzie na tej granicy i moze wywalac bsody. Z gtxem takich problemow nie bedzie.

Opublikowano

@Zeciarz Wszyscy mi mówią,że ten GTX nie jest przyszłościowy,bo ma tylko 4 GB vramu :/ 

Radeony są lepsze, ale 4gb vram to dużo. Dużo jak na ten rok. XDD Znając marketing zielonych i czerwonych to za rok to będzie minimum. xdd

Radeony są imo lepsze, ponieważ AMD nie wypuszcza sterowników obniżających wydajność jak Nividia.

Opublikowano

Kurde no xD Jeszcze raz muszę solidnie przemyśleć czy tego radka czy ps4(kusi mnie bardzo wygoda i mam słabość do konsol xD

Opublikowano

Jak masz pieniądze by póżniej inwestować w PC - to wybór jest prosty, a jeżeli jesteś biedny jak ja to celuj w PS4, za 1100 pln wyrwiesz używaną sztukę nawet z grą.

Opublikowano

Na pc masz więcej mozliwości niż tylko granie,jeżeli chcesz tylko grac to bierz ps4 jak chcesz więcej możliwosci zostan przy pc

Opublikowano

Właśnie chce tylko coś dk gier.Komp jeszcze bf4 na low/srednie uciagnie i do zwykłych zastosowań jak najbardziej się nadaję.Ale w te nowe tytuły już jest różnie.Szczególnie,ze

gry wychodzą co raz to słabiej zoptymalizowane i kicha ._. A szukam czegoś TYLKO I WŁĄCZNIE do gier :)

Opublikowano

No to konsola. Tam gry działają dobrze do póki nie wyjdzie nowa generacja. Konsola jest ogólnie tańsza, nie licząc gier. Taki przykładowo battlefield 4 na PS4 działa w 60 klatkach i na ustawieniach +/- średnio-wysokich. W konsoli siedzi nic innego jak bliźniak HD 7770 i czegoś o wydajności i5 3470

Opublikowano

No to konsola. Tam gry działają dobrze do póki nie wyjdzie nowa generacja. Konsola jest ogólnie tańsza, nie licząc gier. Taki przykładowo battlefield 4 na PS4 działa w 60 klatkach i na ustawieniach +/- średnio-wysokich. W konsoli siedzi nic innego jak bliźniak HD 7770 i czegoś o wydajności i5 3470

1. Nie, gry nie działają dobrze, najnowsze tytuły latają w 24 klatkach na sekundę, to jest kpina, nie 'dobre działanie'.

2. Nie, konsola nie jest tańsza - https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/wiki/builds

3. BF4 przy 60 fps - okay, niby działa, ale przy 900p, do tego zdarzają się dropy - https://www.youtube.com/watch?v=MWzkw32amOM - filmik tylko z singla, na multi jest prawdopodobnie gorzej. (tego nie wiem, niepotwierdzone info)

A jeżeli chcesz używać pada, to możesz go najzwyczajniej podłączyć pod PC.

Opublikowano

1. Nie, gry nie działają dobrze, najnowsze tytuły latają w 24 klatkach na sekundę, to jest kpina, nie 'dobre działanie'.

2. Nie, konsola nie jest tańsza - https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/wiki/builds

3. BF4 przy 60 fps - okay, niby działa, ale przy 900p, do tego zdarzają się dropy - https://www.youtube.com/watch?v=MWzkw32amOM - filmik tylko z singla, na multi jest prawdopodobnie gorzej. (tego nie wiem, niepotwierdzone info)

A jeżeli chcesz używać pada, to możesz go najzwyczajniej podłączyć pod PC.

Yhym...

Znajdź mi PC razem z klawiaturą i myszką, który uciągnie nowe tytuły tak dobrze jak PS4, oczywiście max. 1100-1300 PLN, bo za tyle kupiłem dwa lata temu PS4, używane z gwarancją. Dropów nie ma #potwierdzone_info

Nie spotkałem się z grą, która ma dropy do 24 fps. Wyjątkiem jest jedna misja w Rainbow Six, ale ta gra jest zbugowana i ma prawo tak beznadziejnie działać. Ogólnie większość gier działa w płynnych 60 fps albo trzyma stałe 30 klatek.

Opublikowano

@veimiK Tak,czytałem o tych spadkach,ale zauważ,że te gry też potrzebują w miarę mocnego kompa,zeby bylo te 60 kl/s.Ostatnio są mega zle zoptymalizowane,jak zauważyłem :p

Opublikowano

Oczywiście, że lepiej zainwestować w grafę. Na PC masz nieporównywalnie więcej możliwości, niż na konsoli ;)

Opublikowano

PS4 spoko opcja, ale jakbym miał wybierać między PC a PS4 to bym się nawet nie zastanawiał i brał PC.

(Możliwość wymiany części,nie służy tylko do gier etc etc.)

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

No właśnie ja zaraziłem się w granie w fpsy na padzie(najlepsze to był COD MW2 na xboxie <3

Wiem,że PC to wiele możliwości,ale nowa karta(oprócz możność grania w nowe tytuły) raczej innych możliwości niż do teraz mi nie da :P 

Opublikowano

No właśnie ja zaraziłem się w granie w fpsy na padzie(najlepsze to był COD MW2 na xboxie <3

Wiem,że PC to wiele możliwości,ale nowa karta(oprócz możność grania w nowe tytuły) raczej innych możliwości niż do teraz mi nie da :P 

Na komputerze możesz też grać na padzie w fpsy.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...