Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat... PC cz PS4

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam mega dylemat...

Nie wiem czy wymienić kartę graficzną na r9 390(co pozwoli mi na grę w nowe tytuły na srednio/wysokich ustawieniach) czy kupić PS4 i mieć spokój z wymaganiami ;x Tylko szata graficzna na ps4 kuleje trochę ._.

Myślałem nad wszystkim :x Może Wy mi coś doradzicie? Co wybrać?

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja bym dozbierał przez kilka miesięcy na komputer za 4-5k.

W Twoim przypadku weź kartę, bo na konsolę gry tez swoje kosztują.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

@Hardiel Wolę r9 390,ponieważ karty nie chce podkręcać,a 970 szkoda nie podkręcać :)

@Xcmer 4 tyś bym zbierał jeszcze dłuuuugo :) Nie mam czasu,żeby znaleźć jakąś robotę ;)

Wiem,że przy dobrym PC konsolki ssą,ale jest ta pewność,że gra pójdzie ;x

Obecnie siedzę na sockt'cie 1155 więc nie długo bym musiał wymienić na coś lepszego ;x 

Opublikowano

@Hardiel Wolę r9 390,ponieważ karty nie chce podkręcać,a 970 szkoda nie podkręcać :)

@Xcmer 4 tyś bym zbierał jeszcze dłuuuugo :) Nie mam czasu,żeby znaleźć jakąś robotę ;)

Obecnie siedzę na sockt'cie 1155 więc nie długo bym musiał wymienić na coś lepszego ;x 

Zawsze możesz sprzedać jakieś niepotrzebne graty, na pewno coś się znajdzie (nie mam na myśli telewizora rodziców którego nie oglądasz xD)

Ale skoro masz Procesor i resztę sprzętu w porządku to karta wystarczy. Ja wychodzę z założenia że lepiej kupić coś dobrego i mieć spokój, niż wziąć coś szybciej po kosztach i się wkurwiać za kilka miesięcy.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Nie bierz konsoli, bo po prostu się nie opłaca.

Opublikowano

Dobra,przekonaliście mnie ;)

Teraz spoglądnąłem cny gier na ps4,Matku Bosku ;-; Już wolę pctowe ceny :P Dzięki wam :)

#PCmasterRace 

Opublikowano

Masz pieniądze - PC

Jesteś biedny - PS4

Ja jestem biedny i korzystam z Playstation 4.

Opublikowano

Masz pieniądze - PC

Jesteś biedny - PS4

I placisz tyle za gry, ze na pc lepiej jednak wyjdziesz. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Masz pieniądze - PC

Jesteś biedny - PS4

Że co? Wy bogaci pecetowcy płacicie już prawie tyle co ja... coraz więcej. :)

Ceny są na podobnym poziomie, 20-30% na korzyść PC. To nie dotyczy paru gierek, ale w większości ceny nie są aż tak różnorodne.

Tom Clancy Rainbow Six w sklepie 160-170 w wersji PC, PS4 200-220 PLN, GTA jedynie 300 plnów kosztuję na PS4, ale to jedna z nielicznych drogich gier.

Niedawno miałem dylemat czy kupić PC czy telewizor 4k, kupiłem telewizor i jestem zadowolony, jakoś nie zbyt mi odpowiada gra na czymś mniejszym niż 50 cali... wiem... pc można podłączyć do TV, ale ciężko grać w pecetowe gry na padzie, bo nie ma się szans z klawiaturą i myszką, a z kolei nie wygodnie jest użytkować myszke i klawiaturę w łóżku.

Opublikowano

Masz pieniądze - PC

Jesteś biedny - PS4

Szczególnie jak kupujesz używane gry, a te które już przeszedłeś sprzedajesz. Czego nie można robić na PC.

Jeśli nie miałeś ps3, to ps4 jest spoko wyborem, bo jest tam masa ciekawych gier, w które na pc nie pograsz. A jak miałeś poprzednią generację, to tę można sobie spokojnie odpuścić.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Miałem xbox 360 :) PS3 w ogóle nie dotykałem:) 

@Marceli99 No właśnie ja mam telewizor w pokoju,nie używany zwykle,bo nie oglądam telewizji i stoi i się kurzy i mam ogromną chęć wykorzystać go:) Szczególnie,że w łóżku sie gra niesamowicie komfortowo:) Grając w CODy na xboxie jakoś lepiej się czułem niż grając w BO3 na moim PC,no jakoś mi to nie leżało ;/ 

Opublikowano

Ja wybrałbym kartę. Nie lubię i nie będę lubił konsoli. Tak mam. R9 390 od Sapphire jest bardzo dobra w tej cenie, bo mając tą kartę masz 8GB Vramu i jeszcze 512 BIT. A Gtx w tej cenie po prostu słaby bo za 2 lata Ci wysiądzie bo gry będą potrzebowały więcej niż 4GB Vramu

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Miałem xbox 360 :) PS3 w ogóle nie dotykałem:) 

@Marceli99 No właśnie ja mam telewizor w pokoju,nie używany zwykle,bo nie oglądam telewizji i stoi i się kurzy i mam ogromną chęć wykorzystać go:) Szczególnie,że w łóżku sie gra niesamowicie komfortowo:) Grając w CODy na xboxie jakoś lepiej się czułem niż grając w BO3 na moim PC,no jakoś mi to nie leżało ;/ 

No właśnie ta wygoda również jest bardzo fajna, jeśli chodzi o wybór konsoli pomiędzy xbox, a playstation to wszystko jedno. Różnią się tylko padami i niektórymi grami.

Opublikowano

Ja wybrałbym kartę. Nie lubię i nie będę lubił konsoli. Tak mam. R9 390 od Sapphire jest bardzo dobra w tej cenie, bo mając tą kartę masz 8GB Vramu i jeszcze 512 BIT. A Gtx w tej cenie po prostu słaby bo za 2 lata Ci wysiądzie bo gry będą potrzebowały więcej niż 4GB Vramu

Ten post dal mi raka. Do 1080p nie jest potrzebne wiecej niz 3ramu. Nie ma mozliwosci zeby na tej rozdzielczosci karta pobierala te 8gb vramu.

Co do tematu. Jesli masz i5+ sandy to bierz karte.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ten post dal mi raka. Do 1080p nie jest potrzebne wiecej niz 3ramu. Nie ma mozliwosci zeby na tej rozdzielczosci karta pobierala te 8gb vramu.

Co do tematu. Jesli masz i5+ sandy to bierz karte.

Czy ty wiesz cokolwiek o tym ile ramu jaka gra pobiera? Już teraz są gry, które wymagają +3 a nawet 3,5 przy 1080p więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Bo raka to daje twój post a nie kolegi wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...