Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się lepiej sprawdza na serwerze - pluginy czy skrypty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ja nie potrwierdzam, ja się trzymam przy swoim.

Tam nie ma wszystkich eventów wypisanych co dałeś link do tej strony.

Nie których rzeczy trzeba się samemu domyślić - czego tutaj nie podam.

I skończcie już tą bezsensowną dzieciniade, przedrzeźnianie się plugin lepszy! Plugin lepszy! A większość z tych co tak pisze, nie potrafi nawet napisać prostego skryptu. Tak PS. Polecam przeczytać regulamin działu skryptów ten temat = Uciążliwy Trolling.

To żaden trolling. My po prostu wymieniamy swoje zdania lel.

Dobrze, twierdzisz, że w dokumentacji nie ma wszystkich eventów o kurcze.

Nadal czekamy na to wykrywanie premki i logowanie automatyczne, ja od siebie dorzucam kolejne 50zł paypalem.

Skoro twierdzisz, że w skript idzie zrobić wszystko to dlaczego nadal tego nie potwierdziłeś żadnym argumentem? ;)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlatego, że wole to dla siebie zatrzymać i nie chce mi się siedzieć cały dzień na darmo, żeby wam udowodnić że jest to możliwe.

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Dlatego, że wole to dla siebie zatrzymać i nie chce mi się siedzieć cały dzień na darmo, żeby wam udowodnić że jest to możliwe.

Ale jak na darmo? :v

100zł dostaniesz lel. A dobra, niech stracę.

150zł moje + 50zł od @GotoFinal

200zł za dniówkę to masz średnią krajową.

Nadal twierdzisz, że robisz to za darmo?

Zresztą cały dzień będziesz robić logowanie premium? ; o

Wystarczy to co napisał GotoFinal:

If :

send "Premium"

I 200zł Twoje. Także czekamy ;) Teraz nie możesz powiedzieć, że robisz to za darmo bo 200zł piechotą nie chodzi.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

If :

send "Premium"

I 200zł Twoje. Także czekamy ;) Teraz nie możesz powiedzieć, że robisz to za darmo bo 200zł piechotą nie chodzi.

Super ciekawe kiedy dostaniesz bana za podtekst handlowy?

Powiedziałem że nie tzn. nie

409.jpg?7190

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

If :

send "Premium"

Super ciekawe kiedy dostaniesz bana za podtekst handlowy?

Powiedziałem że nie tzn. nie

ja mogę też więcej dorzucić do puli, pisz ile chcesz!

Taaa w kodzie skrypta też nie ma taiego eventu, 

Jedyne co jest to

Skript.registerEvent("Level Change", SimpleEvent.class, PlayerLevelChangeEvent.class, new String[] { "[player] level [change]" })
      .description(new String[] {"Called when a player's <a href='../expressions/#ExprLevel'>level</a> changes, e.g. by gathering experience or by enchanting something." })
      .examples(new String[] {"" })
      .since("");

Ale to nie to, bo nie można w tym evencie ustalić że gracz enchantuje, to może być jednym z wielu powodów.

ok, poddaje się, jesteś zwykłym trollem.... no można chyba samemu z siebie być na tak niskim poziomie.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Ale czy wy jesteście tacy tępi czy tylko udajecie?
W JAVIE pisz się kur... programy nawet, a nie pluginy tylko, więc JAVA ma możliwości...

Nie takie rzeczy się robiło w skript, koniec dyskusji, nie podam w dupie mam waszą kase.

409.jpg?7190

Opublikowano

Czytając posty "Kraftowego" można oszaleć. Sądząc, że skript może się równać pod względem optymalizacji z pluginami już z góry powinieneś zostać odstrzelony :D

@Edit

Nie chodzi o kasę a porównanie do pluginów. Twój post można uznać jako off topic + obraze :D

Opublikowano

Ja to dorzucę moje 50zł. Jeśli teraz powiesz, że 300zł to dla ciebie "za darmo", to ja oszaleję. Ma to być czysty Skript, nie żaden skSkript skriptQuery, skriptdoenythingwhatyouwantuseskripttoboom itd. Ma to być rzetelny kod, który sprawdzi, czy gracz jest zalogowany na konto premium, a nie, czy jego nick jest zarezerwowany dla gracza premium.

Jeśli nie potrafisz, to napisz. Korona ci z głowy nie spadnie. Ponadto, dokumentacja zawiera wszystkie eventy, efekty itd. CZEGO? ZROBIŁ JĄ AUTOR SKRIPTA.

Gównoburzę chciałem, gównoburzę dostałem. :>

Opublikowano

Ja dorzucam 700zł - jeśli 1000zł Cię nie przekona, to oznacza to, że jesteś debilem i piszesz czego to Ty nie potrafisz, albo jesteś debilem bo szkoda ci paru godzin czasu na 1000zł :)

Ps. Jak napisze, naprawdę dorzucę 700zł, to nie problem :)

Opublikowano

Skrypty to syf i nie maja wielu funkcji ktore w pluginach sa mozliwe...

Skrypty powinny byc zakazane na srednich i duzych serwerach...

Opublikowano

kurde 1000zł za takie coś? to może napiszemy do autora pluginu skrypt że dostanie ~250euro jak dorobi taką "fukcje" w skrypt

if player is premium
send "dawaj moje 250euro
xDD

wgl to jest taka dziwna kłótnia bo jak np coś co wymaga czegoś innego ma być lepsze od tego czegoś? 

inaczej

np Mamy rzecz A która wymaga do swojego działania rzeczy B to jakim chujem A jest lepsze niż B? a inaczej jak A może być lepszy niż rzeczy typu B jak żeby napisać rzecz A jest wymagana rzecz typu B? takie masło maślane ale na logike jeśli skrypty wymagają pluginu to jednak nie mogą być LEPSZE od pluginów bo bez pluginów nie postawisz serwera na samych skryptach a na samych pluginach postawisz

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

kurde 1000zł za takie coś? to może napiszemy do autora pluginu skrypt że dostanie ~250euro jak dorobi taką "fukcje" w skrypt

if player is premium

send "dawaj moje 250euro

xDD

wgl to jest taka dziwna kłótnia bo jak np coś co wymaga czegoś innego ma być lepsze od tego czegoś? 

inaczej

np Mamy rzecz A która wymaga do swojego działania rzeczy B to jakim chujem A jest lepsze niż B? a inaczej jak A może być lepszy niż rzeczy typu B jak żeby napisać rzecz A jest wymagana rzecz typu B? takie masło maślane ale na logike jeśli skrypty wymagają pluginu to jednak nie mogą być LEPSZE od pluginów bo bez pluginów nie postawisz serwera na samych skryptach a na samych pluginach postawisz

No można się kłócić, Java wymaga C i Cpp, a jakoś ma lepsze wyniki w WebDev i moblilnych niż C :P

Jednak tu jest inna sprawa, bo Java ma wszystkie rzeczy potrzebne do tworzenia programów, od socketów, przez pliki po wszelkie metody, zmienne, obiekty.

Skript tego nie ma, jest ogarniczony do prostych bardzo podstawowych instrukcji.

Opublikowano

Żałosne xD Ale mam beke...

Ja się dorzuce 100 zł, ja 700 a taka prawda, że jakbym to udowodnił to by się zdziwili i nic nie dali

daliby, może w te 700 byłoby mi trudno uwierzyć że ktoś by chciał, ale jednak gość nic nie ryzykuje, bo się nie da, a ty nie potrafisz tego udowodnić, nah, nawet lepiej, nie potrafisz nawet skryptów pisać:

http://www.mpcforum.pl/topic/1520009-automatyczny-event-jak-doda%C4%87-startowanie-o-pe%C5%82nych-godzinach/#entry12857678

zamiast 10 ifów, można by zrobić jednego i wyśeitlać czas ze zmiennej... może za wyjątkiem 1 sekundy by zachować odmianę słowa/

Nic nie potrafisz, ani pisać pluginów, ani pisać skryptów, ani udowodnić swojej racji której nie masz, ani napisać niczego z sensem, nie widzisz nawet bezsensowności swojego rozwiązania z hasPaid....

Nah, albo na prawdę nie nadajesz się do niczego, albo jesteś marnym trolem, mam nadzieje na to drugie.

Opublikowano

Ja się dorzuce 100 zł, ja 700 a taka prawda, że jakbym to udowodnił to by się zdziwili i nic nie dali

Beke to mamy tylko i wyłącznie my.

Dla mnie rzucić 150 złotych to nie problem, bo i tak wiem, że nie jest to do wykonania..

A ty nadal upierasz się przy swojej teorii, że skrypty są better i w ogóle można takie cuda w nich robić.. :D

daliby, może w te 700 byłoby mi trudno uwierzyć że ktoś by chciał, ale jednak gość nic nie ryzykuje, bo się nie da, a ty nie potrafisz tego udowodnić, nah, nawet lepiej, nie potrafisz nawet skryptów pisać:

http://www.mpcforum.pl/topic/1520009-automatyczny-event-jak-doda%C4%87-startowanie-o-pe%C5%82nych-godzinach/#entry12857678

zamiast 10 ifów, można by zrobić jednego i wyśeitlać czas ze zmiennej... może za wyjątkiem 1 sekundy by zachować odmianę słowa/

Nic nie potrafisz, ani pisać pluginów, ani pisać skryptów, ani udowodnić swojej racji której nie masz, ani napisać niczego z sensem, nie widzisz nawet bezsensowności swojego rozwiązania z hasPaid....

Nah, albo na prawdę nie nadajesz się do niczego, albo jesteś marnym trolem, mam nadzieje na to drugie.

Czekaj bo Ci zaraz napisze @Kraftowy , że ty nawet byś nie napisał najprostszego skryptu.. Bo przecież używania angielskiego jest takie trudne lel ;-;.

Myślę, że możemy zakończyć tą dyskusję bo wszystkie aspekty zostały tutaj przedstawione.

Swoją drogą należy pamiętać, że skript bez pluginu nie istnieje.. Tak więc jak można mówić, że skrypt jest lepszy od pluginu skoro.. To także plugin? ;-;

Brakuje tylko tutaj jakiś testów wydajnościowych..

Regulamin sygnatur

Opublikowano
    GotoFinal, 23 Lut 2016 - 17:24, napisał:

Kraftowy, 23 Lut 2016 - 17:18, napisał:

Żałosne [xD] Ale mam beke...

Teraz już całkowicie przesadziłeś człowieczku.

Tak napisałem bo tak k***a chciałem i nie podważaj mojej opini, jak i moich imiejętności - bo widze, że sam nie masz co napisać bo tamte gówna które wymieniłeś nikomu się nie przydają.

Myślisz, że nie wiem że inaczej się da? Nie wiesz weź się stul bo już denerwujesz.

Kurna dziecko stworzyło temat, a jego następcy głupio w nim prowadzą dyskusje.

Mam to głeboko w poważaniu, piszcie sobie co chcecie nara.

Moja dyskusja skończyła się na tym poziomie bo widzę że już się uczepić nie cie czego. Ten temat powinien zostać usunięty - może modzi nie widzą że to łamie regulamin?

409.jpg?7190

Opublikowano

Ja powiem tak...

Jave coś tak ostatnio się uczyłem, chcecie uczyć się godzinami JAVY, żeby napisać plugin który będzie troszkę "lepszy" od skryptu to proszę bardzo.

Chcecie pisać skrypty - piszcie skrypty, tyle że do jednego i do drugiego trzeba mieć pojęcie żeby serwera nie lagowało. Gdyby plugin skript LAGOWAŁ tak jak wy to piszecie serwer, to by go nikt nie uzywal. Tyle w temacie

Aha.

Czyli lepiej uczyc sie tego skripta niz nauczyc sie javy?

W skrypcie nie zrobisz serwera tcp. Ponadto problem bylby juz z wysylaniem prostego pakietu do gracza...

Java daje dardzo duzo mozliwosci (od tych pluginow przez programy az po wlasne gry)

Next challange:

Napiszcie w skript serwer http z chatem na www :D

Opublikowano

Nic nie musielibyśmy dawać bo to Ty przecież tak czy siak się tego nie podejmiesz bo:

• jesteś ograniczony i piszesz o rzeczach, które nie mają prawa bytu;
  • jesteś ograniczony bo szkoda Ci czas na 1000zł za maksymalnie kilka godzin pracy;

*wybrać właściwe

GotoFinal, 23 Lut 2016 - 17:24, napisał:

Kraftowy, 23 Lut 2016 - 17:18, napisał:

Żałosne [ xD] Ale mam beke...

Teraz już całkowicie przesadziłeś człowieczku.

Tak napisałem bo tak k***a chciałem i nie podważaj mojej opini, jak i moich imiejętności - bo widze, że sam nie masz co napisać bo tamte gówna które wymieniłeś nikomu się nie przydają.

Myślisz, że nie wiem że inaczej się da? Nie wiesz weź się stul bo już denerwujesz.

Kurna dziecko stworzyło temat, a jego następcy głupio w nim prowadzą dyskusje.

Mam to głeboko w poważaniu, piszcie sobie co chcecie nara.

Moja dyskusja skończyła się na tym poziomie bo widzę że już się uczepić nie cie czego. Ten temat powinien zostać usunięty - może modzi nie widzą że to łamie regulamin?

To na tym forum jest myśląca administracja? A no tak! Faktycznie!

AntyBlezik:

Skrypty to szit, pluginy lepsze, java lepsza.

Opublikowano

A dobra, jak taki mądry jesteś to ja też się dorzucę 500zł

I tak tego koleżko nie napiszesz, więc nawet jak to zrobisz to mogę więcej dorzucić.

Zakładamy, że piszesz pod wersję Skriptu =<2.1.2

@AntyBlezur

Pluginy lepsze :v

Opublikowano

A dobra, jak taki mądry jesteś to ja też się dorzucę 500zł

I tak tego koleżko nie napiszesz, więc nawet jak to zrobisz to mogę więcej dorzucić.

Zakładamy, że piszesz pod wersję Skriptu =<2.1.2

@AntyBlezur

Pluginy lepsze :v

To ja dam 300 +,

Tak se czytam i czytam i widzę ze zamiast wypowiadać połowa z was sie kłóći :)

#Plugin jest bardziej wydajny :) 

MQaM4O1.png

Opublikowano

Ja powiem tak...

Jave coś tak ostatnio się uczyłem, chcecie uczyć się godzinami JAVY, żeby napisać plugin który będzie troszkę "lepszy" od skryptu to proszę bardzo.

Chcecie pisać skrypty - piszcie skrypty, tyle że do jednego i do drugiego trzeba mieć pojęcie żeby serwera nie lagowało. Gdyby plugin skript LAGOWAŁ tak jak wy to piszecie serwer, to by go nikt nie uzywal. Tyle w temacie

Aha.

W skrypcie nie zrobisz serwera tcp. Ponadto problem bylby juz z wysylaniem prostego pakietu do gracza...

Java daje dardzo duzo mozliwosci (od tych pluginow przez programy az po wlasne gry)

Next challange:

Hahahhahah, nie rozsmieszaj mnie :D

"Czyli lepiej uczyc sie tego skripta niz nauczyc sie javy?

W skrypcie nie zrobisz serwera tcp. Ponadto problem bylby juz z wysylaniem prostego pakietu do gracza..."

Pisane już gdzieś było, że skript jest łatwiejszy do nauczenia się :)

1. Prawda jest taka, że jakbym zrobił to - to nikt by nie dał tyle hajsu xD

2. Gdzie pisałem, że skript jest lepszy? Tak jak wy to robicie? "Plugin jest lepszy?"

3. Java przyznam, jest lepsza bo ma więcej funcji, ale nie koniecznie pod względem pisania wg, czegoś małego, duże to jeszccze jeszcze, ale małe to nie...

4. To ile mi już tam wyszdło tych pisanych pieniążków? Hahhaha :D Może jednak sie za to wezne? XDD

Aha i jakis przyklad bym poprosil, skript vs plugin w czym jest wydajniejszy? ;)

Np:

Skript na zmienienie wyglądu /broadcast, a plugin na to? (wiem ze mozna zmienic inaczej)

409.jpg?7190

Opublikowano

Na samym wstępie powiem, że i tak pewnie macie na mnie wylane, ale kij, niech stracę.

UWAGA, WYPOWIEDŹ OBIEKTYWNA.

Moim zdaniem:

Skrypty są lepsze, ale do czasu. Plugin Skript (wg. mnie!) miał za zadanie umożliwić graczom zupełnie zielonym kilka możliwości więcej. Chcą sobie zrobić lekko zmodyfikowany serwer, no ale nie ma pluginu z polskimi wiadomościami np. Pisza sonie taki skrypt i tadam! Mają!

Ale tutaj jest klucz.

Niestety niektórzy użytkownicy Skripta tak się podniecili, że umieja pisać coś ALA. plugin, że zaczęli się wywyzszac i bronić skryptów jak Boga. Niestety, skrypty to tylko prosty język skryptowy, który daje nieco więcej możliwości uprzyjemnienia rozgrywki graczom na małych serwerach. Co gorsza - te osoby zaczely przekonywać inne, że skrypty są lepsze od pluginow.

Ale do czego zmierzam?

Skrypty nigdy, przenigdy nie osiągną takiej wydajności jak plugin. Oczywiście pisany na tym samym poziomie. Java to język programowania, ładny i abstrakcyjny kod kompilowany do ByteCode. A skrypty to jeden język, który powstał z inicjatywy właśnie Javy. Skrypty są jak pluginy pisane w jednej klasie, tylko jeszcze mniej wydajne. Na skryptach (dobrych) gildii nie zrobisz.

A co do tego, czego lepiej się uczyć to tez zależy. Jeżeli myślimy głębiej o programowaniu, to można się uczyć Javy czy nawet zacząć od języków C! Ale jeżeli myślimy tylko o pisaniu pod Bukkit'a, to lepiej faktycznie siąść do tego Skripta i sprawić sobie alternatywę.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja powiem tak...

Aha.

Next challange:

Hahahhahah, nie rozsmieszaj mnie :D

"Czyli lepiej uczyc sie tego skripta niz nauczyc sie javy?

W skrypcie nie zrobisz serwera tcp. Ponadto problem bylby juz z wysylaniem prostego pakietu do gracza..."

Pisane już gdzieś było, że skript jest łatwiejszy do nauczenia się :)

1. Prawda jest taka, że jakbym zrobił to - to nikt by nie dał tyle hajsu xD

2. Gdzie pisałem, że skript jest lepszy? Tak jak wy to robicie? "Plugin jest lepszy?"

3. Java przyznam, jest lepsza bo ma więcej funcji, ale nie koniecznie pod względem pisania wg, czegoś małego, duże to jeszccze jeszcze, ale małe to nie...

4. To ile mi już tam wyszdło tych pisanych pieniążków? Hahhaha :D Może jednak sie za to wezne? XDD

Aha i jakis przyklad bym poprosil, skript vs plugin w czym jest wydajniejszy? ;)

Np:

Skript na zmienienie wyglądu /broadcast, a plugin na to? (wiem ze mozna zmienic inaczej)

przy tak małym czymś to nie ma sensu mierzyć czasu, wynik będą wręcz losowe.

Do tego w skrypcie nie ma nic od mierzenia czasu w nano ani nawet milisekundach...

Więc nie da się tu zrobić pomiarów ;/

Ale mam dziś odrobinę wolnego, bo właśnie skończyłem zlecenie, więc proszę, addon do skrypta do benchmarków:

Bardzo prosty bo nie ma możliwości robienia kilku na raz, ale to ma być proste, bo tylko do tego 1 testu :P a ma być szybkie.

package com.gotofinal.gunwo.skript;

import org.bukkit.event.Event;
import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

import ch.njol.skript.Skript;
import ch.njol.skript.lang.Effect;
import ch.njol.skript.lang.Expression;
import ch.njol.skript.lang.SkriptParser;
import ch.njol.util.Kleenean;

public class Gunwo extends JavaPlugin
{
    @Override
    public void onEnable()
    {
        Skript.registerEffect(EffBenchmark.class, "start benchmark", "stop benchmark");
    }

public static class EffBenchmark extends Effect
    {
        private static long time = System.nanoTime();
        private int mode;

@Override
        protected void execute(final Event event)
        {
            if (this.mode == 0)
            {
                time = System.nanoTime();
                return;
            }
            final long time = System.nanoTime() - EffBenchmark.time;
            System.out.print("Benchmark time: " + time);
        }

@Override
        public boolean init(final Expression<?>[] expressions, final int i, final Kleenean kleenean, final SkriptParser.ParseResult parseResult)
        {
            this.mode = i;
            return true;
        }

@Override
        public String toString(final Event event, final boolean 
        {
            return "(start|stop) benchmark";
        }
    }
}

I teraz możemy w naszym skrypcie użyć "start/stop benchmark"

Do testowania coś prostego, kod który zlicza ilość kamienia na obok gracza:

command /testskript:
    executable by: players
    trigger:
        start benchmark
        set {_i} to 0
        loop blocks in radius 100:
            if loop-block is stone:
                add 1 to {_i}
        send "Stone: %{_i}%" to player
        stop benchmark

I kod javy: nah, szkoda że skrypt jest po kole, więcej roboty :D

private static final int RADIUS         = 100;
    private static final int RADIUS_SQUARED = RADIUS * RADIUS;

@Override
    public boolean onCommand(final CommandSender sender, final Command command, final String label, final String[] args)
    {
        long timeStart = System.nanoTime();
        if (! (sender instanceof Player))
        {
            return false;
        }
        Block start = ((Player) sender).getLocation().getBlock();
        World world = start.getWorld();
        int maxWorldY = world.getMaxHeight();
        int cx = start.getX(), cy = start.getY(), cz = start.getZ();
        int startX = cx - RADIUS, startY = Math.max(0, cy - RADIUS), startZ = cz - RADIUS;
        int maxX = cx + RADIUS, maxY = Math.min(maxWorldY, cy + RADIUS), maxZ = cz + RADIUS;
        int i = 0;
        for (int x = startX; x <= maxX; x++)
        {
            int xSquare = square(x - cx);
            for (int y = startY; y <= maxY; y++)
            {
                int yxSquare =square(y - cy) + xSquare;
                for (int z = startZ; z <= maxZ; z++)
                {
                    if ((((yxSquare + square(z - cz)) - RADIUS_SQUARED) <= 0) && (world.getBlockAt(x, y, z).getType() == Material.STONE))
                    {
                        ++ i;
                    }
                }
            }
        }
        sender.sendMessage("Blocks: " + i);
        long benchmarkTime = System.nanoTime() - timeStart;
        System.out.println("Benchmark time: " + benchmarkTime);
        return true;
    }
    private static int square(int num) {
        return num * num;
    }
Wyniki,

Czas skrypta: (nanosekundy)

Benchmark time: 1156264471
Benchmark time: 1081294031
Benchmark time: 1105884719
Benchmark time: 1095484441
Benchmark time: 1085964776
Benchmark time: 1106642992
Benchmark time: 1129399376
Benchmark time: 1101285409
Benchmark time: 1116349865
Benchmark time: 1101340012
Benchmark time: 1088568437
Benchmark time: 1099496264
Benchmark time: 1066858527
Benchmark time: 1096326463
Benchmark time: 1089549635
Benchmark time: 1117068725
Benchmark time: 1090380162
Benchmark time: 1118901388
Benchmark time: 1120342392
Benchmark time: 1114937187
Benchmark time: 1096722638
Benchmark time: 1089428936
Benchmark time: 1098244930
Benchmark time: 1083284342
Benchmark time: 1107601199
Benchmark time: 1085254125
Benchmark time: 1093022826
Benchmark time: 1102009607
Benchmark time: 1082612694
Benchmark time: 1082084736
Czas javy:

Benchmark time: 307381969
Benchmark time: 301471795
Benchmark time: 323212497
Benchmark time: 317291239
Benchmark time: 322172592
Benchmark time: 309172346
Benchmark time: 312777322
Benchmark time: 300649889
Benchmark time: 315871993
Benchmark time: 301932836
Benchmark time: 294721652
Benchmark time: 311396666
Benchmark time: 304206011
Benchmark time: 302510469
Benchmark time: 306558831
Benchmark time: 328372609
Benchmark time: 321622875
Benchmark time: 318582396
Benchmark time: 334850562
Benchmark time: 322559323
Benchmark time: 334828393
Benchmark time: 308808194
Benchmark time: 311195501
Benchmark time: 296618359
Benchmark time: 310711060
Benchmark time: 305984482
Benchmark time: 311693078
Benchmark time: 306230396
Benchmark time: 312302734
Benchmark time: 306063305
Sumując

Skript: 33002605305 ns (33.000 sekundy) średnio: 1100086843.500 ns (1.100 sekundy)
Plugin:  9361751374 ns ( 9.362 sekundy) średnio:  312058379.133 ns (0.312 sekundy)
Efekt: Plugin jest 3.5x szybszy.
Kod był wykonywany stojąc w 1 miejscu, na serwerze są 2 pluginy i 1 skrypt:

- Plugin dodający start/stop benchmark i zawierający komendę /testplugin pokazaną wyżej.

- Plugin Skript.

- Skrypt zawierający komendę /testskript pokazaną wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...