Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co się lepiej sprawdza na serwerze - pluginy czy skrypty?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak widać nie potrafisz liczyć? Hahah :D

1.100 - 0.312 = 0.788

3.5 x 0.788 = 2.678

Brawo gratulacje - jest 3x szybszy XDD
Nie dobijaj człowieku :D

Tak dla kumatych.

Plugin - jest o ok. 1/3 działania skryptu (pojemności nwm jak to napisać) szybszy, strasznie dużo co nie? ;)

Co to nowych mobów które by mialy atakować to nie ma sensu w pluginie również bo by lagowało serwer wczytując co chwile chunki...

@ EDIT

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Skrypt jest podobny do pluginu ponieważ plugin "Skrypt" jest napisany w pluginie i to plugin odczytuje Skrypty.

Pozdrawiam Daniel P .

post-1476016-0-89420900-1457547098.png

Opublikowano

Jak widać nie potrafisz liczyć? Hahah :D

1.100 - 0.312 = 0.788

3.5 x 0.788 = 2.678

Brawo gratulacje - jest 3x szybszy XDD

Nie dobijaj człowieku :D

Tak dla kumatych.

Plugin - jest o ok. 1/3 sekundy szybszy, strasznie dużo co nie? ;)

Co to nowych mobów które by mialy atakować to nie ma sensu w pluginie również bo by lagowało serwer wczytując co chwile chunki...

Boże... wracaj do podstawówki.

Jak jedna osoba zrobi coś w 100 sekund, a druga w 300 sekund, to pierwsza była 3x szybsza prawda? Czy może jakimś cudem była 600 razy szybsza? albo 2.33? Czy ile to wyjdzie w twojej matematyce?

A idąc twoim tokiem rozumowania:

300 - 100 = 200

3 * 200 = 600

wow, nie zgadza, magia.... nobla ci dać

Naucz się liczyć...

1.100/0.321 ~3.4

+ różnica była liczona z całości czasu:

33002605305/9361751374 = 3.525

I nie, plugin nie jest o 1/3 sekundy szybszy, nie wiem gdzie między 33 sekundami, a 9 sekundami ty widzisz 1/3 sekundy.

każdy skrypt będzie około 3x wolniejszy 

A co do mobów, nie rozumiem jakie chunki ty chcesz tam wyczytywać.... Tu nie trzeba nic wczytywać.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Taki nie rozumny jesteś?
Co do mobów to co innego...

A podzielić to sobie możesz, bo nic ci to nie daje.
Twoim zdaniem 2:3 daje ci ile? I po kij to dzielić?

Przed chwilą policzyłem geniuszu coś innego. Widać kto musi wrócić do podstawówki.
Różnica - wiesz co to wgl jest? Ja wiem i nie to liczyłem a różnica w tym przypadku nic ci nie daje.

Po co geniuszu liczysz różnicę? Różnica tutaj ci za coś odpowiada czy działanie z którego wywodzi się różnica?
Pomyśl - nie pierdziel głupot, ponieważ niczego mądrego tym nie udowodniłeś.

Co ci da że 6/3 to jest 2, skoro 6 -3 = 3?
Albo 10/5 = 2, skoro 10 - 5 = 5?

409.jpg?7190

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

Taki nie rozumny jesteś?

Co do mobów to co innego...

A podzielić to sobie możesz, bo nic ci to nie daje.

Twoim zdaniem 2:3 daje ci ile? I po kij to dzielić?

Przed chwilą policzyłem geniuszu coś innego. Widać kto musi wrócić do podstawówki.

Różnica - wiesz co to wgl jest? Ja wiem i nie to liczyłem a różnica w tym przypadku nic ci nie daje.

Po co geniuszu liczysz różnicę? Różnica tutaj ci za coś odpowiada czy działanie z którego wywodzi się różnica?

Pomyśl - nie pierdziel głupot, ponieważ niczego mądrego tym nie udowodniłeś.

Co ci da że 6/3 to jest 2, skoro 6 -3 = 3?

Albo 10/5 = 2, skoro 10 - 5 = 5?

Postanowiłem zakończyć moją dyskusję w tym temacie już dawniej... Ale...

Czy ty przypadkiem nie przepadłeś w podstawówce 10 razy i nadal jesteś na etapie dodawania i odejmowania?

Skoro masz 30 kredek a @GotoFinal ma 10 kredek to według Ciebie ile razy on ma mniej kredek? ;-;

30-10=20

20 razy kredek mniej?

Jak już to O 20 kredek mniej...

Błagam myślałem, że Twoje posty mnie już nie zdziwią a jednak..

Wszystkie wątpliwości co do tematu i wydajności skripta zostały rozwiane. Plugin jest +- 3 razy szybszy niż skrypt.

@MCPlayG mogę zamknąć temat?

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

chciałem skomentować matematyke @Kraftowy ale po 5minutach już sie sam zgubiłem, w skrócie mylisz pojęcie 3 razy wolniej od pojecie o 3 wolniej

jeśli chcesz policzyć ile razy coś jeszcze szybsze/wieksze/mniejsze/wolniejsze to DZIELISZ a jeśli chcesz wieszieć o ile cos jest szybsze/wieksze/mniejsze/wolniejsze to ODEJMUJESZ najlepiej wieksza od mniejszej by nie było ujemnych liczb

a tutaj masz poradniki dla podstawówki jak policzyc Ile razy więcej ile razy mniej: 

https://www.youtube.com/watch?v=Rg2O9eggKZk

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@dekros123 Kraftowany? Spoko... Czytaj człowieku, tak właśnie czytacie tak rozumiecie wszystko doskonale.
Jeszcze raz powtórze.

Przyklad bo juz mi sie niechce szukać,

(przykład nie jakieś nwm co)

Plugin ma szybkość 30, a skrypt 20 to o ILE plugin jest szybszy od skryptu? o 10 a nie k***a mać o 10 razy

Wrócić do przedszkola! Japitole! 20 - 30 to u was 3x szybciej! BRAWO!

Dodawanie:         suma

Odejmowanie:     różnica

Mnożenie:            iloczyn

Dzielenie:             iloraz

W takim przypadko co wam daje plugin/skrypt? Czyli iloraz?
Czy w tym przypadku lepiej użyć działania odejmowania czyli różnicy i to stwierdzić?
Pomyślcie ludzie, widać że nie którzy jednak dobrze mówią - cofają się w rozwoju...

STOP REKLAMĄ! WIDAĆ ŻE JUŻ WAM MÓZGI WYPRALI!

409.jpg?7190

Opublikowano

REKLAMOM jak już :>

Kraf***y - mistrz skryptów, matematyk i polonista!

@AntyBlezur

Plugin i tak lepszy :v
Skript nigdy nie będzie szybszy / lepszy od plugina, ponieważ mocno ogranicza developera oraz jest wolny :>

Opublikowano

@dekros123 Kraftowany? Spoko... Czytaj człowieku, tak właśnie czytacie tak rozumiecie wszystko doskonale.

Jeszcze raz powtórze.

Przyklad bo juz mi sie niechce szukać,

(przykład nie jakieś nwm co)

Plugin ma szybkość 30, a skrypt 20 to o ILE plugin jest szybszy od skryptu? o 10 a nie k***a mać o 10 razy

Wrócić do przedszkola! Japitole! 20 - 30 to u was 3x szybciej! BRAWO!

Dodawanie:         suma

Odejmowanie:     różnica

Mnożenie:            iloczyn

Dzielenie:             iloraz

W takim przypadko co wam daje plugin/skrypt? Czyli iloraz?

Czy w tym przypadku lepiej użyć działania odejmowania czyli różnicy i to stwierdzić?

Pomyślcie ludzie, widać że nie którzy jednak dobrze mówią - cofają się w rozwoju...

STOP REKLAMĄ! WIDAĆ ŻE JUŻ WAM MÓZGI WYPRALI!

cytujać @GoToFinal obliczenia: 

1. Skript: 33002605305 ns (33.000 sekundy) średnio: 1100086843.500 ns (1.100 sekundy)
  2. Plugin: 9361751374 ns ( 9.362 sekundy) średnio: 312058379.133 ns (0.312 sekundy)
  3. Efekt: Plugin jest 3.5x szybszy.

Plugi ma speed: ~1 a skrypt 0.3

to teraz 

możesz policzyć 1/0.3 = ~3. CZYLI LICZBA 1 JEST DO C***A 3 RAZY WIEKSZA OD LICZBY 0.3 CZYLI INACZEJ PLUGIN MA WARTOSC 3 RAZY WIEKSZA NIZ SKRYPT 

i co do tego 20 -30 ...

to ty k***a tutaj robisz jakieś odejmowanie:

1.100 - 0.312 = 0.788

3.5 x 0.788 = 2.678

Nie wiem po jakie chuja odejmować to? poprotsu dzielisz 1.100/0.312 = 3,525641025641025641025641025641
czyli jak @GotoFinal powiedział 3,5Razy wieksza jest prędkość a ty jakoś z dupy sobie odejmujesz i potem mnożesz-.- ty policzyłeś tylko tyle że PLUGIN JEST O 0.788 SEKUND SZYBSZY a my LICZYMY że jest 3.5RAZY SZYBSZY

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

@AntyBlezur

Skript nigdy nie będzie szybszy / lepszy od plugina, ponieważ mocno ogranicza developera oraz jest wolny :>

To było specjalnie napisane geniuszu.

Wrócić ludzie do szkół k***a żeby nie umieć policzyć takiego czegoś.

@dekros123 weź nie pierdol tą swoją matematyką, bo tak się tego nie liczy!

KURWA MAĆ IDZ DO SZKOŁY I SPYTAJ SIĘ PROFESORA!

Jeszcze raz k***a ostatni piszę, nie liczy się tutaj o ile razy, tylko o jaką wartość...

(1.100 sekundy) - (0.312 sekundy) = 0.788

Większą wartość w tym przypadku skryptu odejmujemy od mniejszej i nam wychodzi...

Plugin jest o 0.788 szybszy niż skrypt a nie o 3x

Jeśli ktoś jest na tyle mądry, to proszę mi to udowodnić:

3,5 x (co) = (wartość szybkości pluginu)

W tym (co) ma być uwzgędniona prawidłowa liczba, która z czegoś się wywodzi, a nie z powietrza.

409.jpg?7190

Opublikowano

@AntyBlezur

K***A MAĆ IDZ DO SZKOŁY I SPYTAJ SIĘ PROFESORA!

Jeszcze raz k***a ostatni piszę, nie liczy się tutaj o ile razy, tylko o jaką wartość...

Większą wartość w tym przypadku skryptu odejmujemy od mniejszej i nam wychodzi...

W tym (co) ma być uwzgędniona prawidłowa liczba, która z czegoś się wywodzi, a nie z powietrza.

eeee...

1.100 / 0.314 = ~3,5 ile razy jest plugin szybszy od skryptu

3,5 * 0,314 = 1,099 = ~1,1 sprawdzenie czy 3,5 razy czas plugina(0,314s) daje czas skryptu (1,100s)

1,1 = 1,100

@AntyBlezur

Dobra, to jest tylko po to, żeby warna nie dostać, a pewnie i tak dostanę.

Plugin i tak lepszy :>

Opublikowano

@XTR3M3K

Gratulacje, 1,100 to ~ 3,5 ? Właśnie udowodniłeś popieranie głupoty :)

... 

Skript: 33002605305 ns (33.000 sekundy) średnio: 1100086843.500 ns (1.100 sekundy)
Plugin:  9361751374 ns ( 9.362 sekundy) średnio:  312058379.133 ns (0.312 sekundy)
Efekt: Plugin jest 3.5x szybszy. 

Plugin jest 3.5 razy (RAZY - MNOŻENIE, TAKIE działanie matematycznie, powinieneś mieć w szkole) szybszy od pluginu bo ~0.312 * 3.5 = ~1.100

I dla kodu z przykładu, plugin jest o 0.7 sekundy szybszy niż skrypt.

rozróżniaj mnożenie a odejmowanie....

A tylko możenie ma tu sens, bo:

- Tylko ten skrypt z przykładu jest o 0.7 SEKUNDY wolniejszy od pluginu, nie każdy skrypt będzie o tyle samo sekund wolniejszy...

- Ale każdy skrypt będzie o około 3 RAZY wolniejszy od pluginu

Jeśli plugin zrobi coś w 10 sekund, skrypt zrobi to w 30.

W tym przypadku plugin zrobił to w 0.312 sekundy, więc skrypt zrobił to 3x wolniej -> 3 * 0.312 - w 1.1 sekundy 

A do wszystkich z tematu, proponuje raportowanie go za bycie trolem i proszę o bana, może ktoś mu go w końcu da...

Bo to nie możliwe by on tak na serio...

Opublikowano

@Kraftowy nie rozpędzaj się tak w tym temacie, dyskutować można, ale na poziomie kulturalnym. Wszelkie nadużywanie wulgaryzmów/obrażanie siebie nawzajem będzie skutkowało blokadą postów, ew punktami. 

Opublikowano

Sikam XDDDDDD

Kraftowy, proszę zamilcz, wszystko juz zostało powiedziane, a ze Ty jak ten ostatni gbur nie potrafisz się przyznać do błędu, to jest to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Ale wiedz, nikt nie toleruje takich ludzi jakim jesteś ty.

@topic

Pluginy lepsze.

Opublikowano

Sikam XDDDDDD

Kraftowy, proszę zamilcz, wszystko juz zostało powiedziane, a ze Ty jak ten ostatni gbur nie potrafisz się przyznać do błędu, to jest to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Ale wiedz, nikt nie toleruje takich ludzi jakim jesteś ty.

@topic

Pluginy lepsze.

Dobrze, że jedynego człowieka jakim ty jesteś wszyscy tolerują.

Zresztą ja już miałem się nie udzielać w tym badziewnym temacie.

Skończyłem piszcie sobie pieprzcie głupoty - mnie już to nie interesuje.

Plugin  nie jest lepszy pod względem funkcji, poprostu ma wieksza kontrole w javie...

Skript - to też plugin

Jeśli tak go krytykujecie. To proszę napiszcie coś w tym stylu własnego. Nie kopie, coś żeby miało więcej funkcji i nie lagowało serwera.

Opublikujcie to - czekam.

409.jpg?7190

Opublikowano

Sikam XDDDDDD

@topic

Pluginy lepsze.

Java nie jest lepsza, poprostu ma wieksza kontrole w javie...

Skript - to też plugin

Jeśli tak go krytykujecie. To proszę napiszcie coś w tym stylu własnego. Nie kopie, coś żeby miało więcej funkcji i nie lagowało serwera.

@dzikoysk pisze.

Z tego co wiem jego język ma wspierać 2 składnie, jedną normalną, dla ludzi, i drugą taką skriptowatą, dla reszty.

A z gotowych rozwiązań:

CommandHelper: -i pomimo że wydaje się martwy bo nigdzie nie widać jego nowych wersji na bukkicie...

http://builds.enginehub.org/job/commandhelper?branch=master

żyje i chyba ma się dobrze.

• 100x więcej możliwości, pełnoprawny język
  • Zawiera wbudowany optymalizator kodu, który sprawia że kod jest parsowany do znacznie wydajniejszego rozwiązania.

I jest masa pluginów dodająca do bukkita wsparcie JavaScript, Ruby, Lua

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/scriptcraft/
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/javascript/
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/easyscript/
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lualukkit/
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/mcluabukkit/
http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/lua/

częśc już (tak jak zresztą skript) martwa, część nie.

Opublikowano

@AntyBlezur

.... ty nadal mylisz pojecią NIE NAPISAŁEM NGIDY ŻE SKRYPT JEST O 3x SZYBsZY TYLKO JEST 3 RAZy szybszy CZYLI JAK ZROBI COS SKRYPT W 3GODZINY TO PLUGIN ZROBI TO W 1H CZYLI CZAS WYKOANIA JEST 3 RAZY DLUŻSZY I TAK MASZ RACJE PLUGIN W WYPADKU JAKIM PODAŁ GOTOFINAL JEST OOOOOOOOOOOOOOOO 0.788 SZYBSZY ALE TEZ JEST 3 RAZY SZYBSZY!!!!!!!!!!

I CZEMU SIE NIE LICZY ILE RAZY TYLKO O ILE? KUR LICZY SIE ILE RAZY BO TA WARTOSC "ILE RAZY" JEST TAKA SAMA A TWOJA WARTOSC "O ILE" JEST ROZNA DLA LICZ 30 I 10 1,1 A 0,3................................

Tak musiałem to napisac capsem.. może teraz zroumiesz...

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Oczywiście, że pluginy. Skrypty w dużym stopniu lagują serwer.  ^^

Oczywiście, że pluginy. Skrypty w dużym stopniu lagują serwer.  ^^

Opublikowano

Sikam XDDDDDD

@topic

Pluginy lepsze.

Plugin (sry tu było java) nie jest lepsza, poprostu ma wieksza kontrole w javie...

Skript - to też plugin

Skrypt to skrypt, nie jest to żaden plugin tylko zwykły skrypt, który z lekka urozmaica grę, jest to po prostu czysty angielski, który jest przetwarzany przez plugin.

Plugin ma większą kontrolę i z reguły właśnie dlatego jest lepszy, ale jest też wydajniejszy, co było udowodnione wielokrotnie w tym temacie.

Krytykujemy go bo taka jest po prostu prawda. A "proszę napiszcie coś w tym stylu własnego. Nie kopie, coś żeby miało więcej funkcji i nie lagowało serwera." jest po prostu ch*jowe, bo skończyły Ci się argumenty i namawiasz nas do pisania takiego gówna. Analogicznie my możemy Ci napisać "napisz coś własnego w Javie. Nie kopie, coś żeby miało więcej funkcji i nie lagowało serwera." Opublikuj to - ja również czekam. 

Pozdro.

Opublikowano

@AntyBlezur

eeee...

1.100 / 0.314 = ~3,5 ile razy jest plugin szybszy od skryptu
3,5 * 0,314 = 1,099 = ~1,1 sprawdzenie czy 3,5 razy czas plugina(0,314s) daje czas skryptu (1,100s)
1,1 = 1,100

@AntyBlezur
Dobra, to jest tylko po to, żeby warna nie dostać, a pewnie i tak dostanę.
Plugin i tak lepszy :>

Usuń mój post z sygnatury.

Co do @UP większość serwerów by nie istniała.. najpopularniejsze serwery mc używają skryptów, bo nie piszą pluginów na jakieś małe bzdury. Lub większe gdy chcą coś szybko zrobić.

409.jpg?7190

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...