Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TimeBot pod serwer TS3

ωσנѕzυ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,chciałbym wam przekazać Time Bot'a pod serwery ts3 , nie jest on mojego autorstwa. (Autora znajdziecie w pliku READ ME w folderze).

A wiec przygotowałem krótką instrukcje krok po kroku jak zainstalować naszego TimeBot'a.

1.Na samym początku zaloguj się przez putty do vps i zainstaluj php5 komenda "apt-get install php5".

2.Po instalacji php logujemy sie na ftp naszego vps programem typu "WinSCP" i wrzucamy cały folder "TimeBot" do
katalogu /var/www/ i w katalogu www zrób folder o nazwie html i do niego wrzuć folder "TimeBot" oraz
konfigurujemy plik config.php według własnych upodobań.

3.Po wrzuceniu całego folderu możemy przejść ponownie do putty,
teraz musimy nadać chmody czyli uprawnienia wpisujemy komendę "chmod 777 /var/www/html/TimeBot/*"
Pamiętając by zakończyć ją '/*'.

4.Po nadaniu chmodow wpisujemy komendę cd /var/www/html/TimeBot
już bez '/*'.W tym momencie jesteśmy na maszynie jako TimeBot. Po wpisaniu komendy './bot.sh start' nasz
bot wystartuje. Aby go zatrzymać wpisujemy komendę './bot.sh stop'.

Po zrobieniu wszystkiego dokładnie powinniśmy otrzymać taki efekt :

68738334708560882577.png

SCAN: https://www.virustotal.com/pl/file/ceafd21c9f6e372fad3b4e8a61d567fa41f9a9e396c8d4a5c352d9b720b59307/analysis/

DOWNLOAD I AUTOR: https://github.com/warningman/TS-ISLAM

Pobierasz klikając Download ZIP następnie wypakowujesz .

Wszelkie błędy i uwagi możecie zgłaszać w komentarzu gdyż jestem nowy i dopiero zaczynam się bawić z botami pod team speaki. Również osobie która potrzebuje pomocy chętnie pomogę w wiadomościach prywatnych.

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Popraw troszkę estetykę poradnika bo jest napisane tak jakby "kupa". :v

Ale leci plusik.

Opublikowano

Witam i odrazu przepraszam za literowki spowodowane jest to tym ze nie moge pisac znakow specjalnych.

Chcialbym wam przekazac Time Bot'a pod serwery ts3 , nie jest on mojego autorstwa. (Autora znajdziecie w pliku READ ME w folderze).

A wiec przygotowalem krotka instrukcje krok po kroku jak zainstalowac naszego TimeBot'a.

1.Na samym poczatku zaloguj sie przez putty do vps i zainstaluj php5 komenda "apt-get install php5".

2.Po instalacji php logujemy sie na ftp naszego vps programem typu "WinSCP" i wrzucamy caly folder "TimeBot" do

katalogu /var/www/ i w katalogu www zrob folder o nazwie html i do niego wrzuc folder "TimeBot" oraz

konfigurujemy plik config.php wedlug wlasnych upodoban.

3.Po wrzuceniu calego folderu mozemy przejsc ponownie do putty,

teraz musimy nadac chmody czyli uprawnienia wpisujemy komende "chmod 777 /var/www/html/TimeBot/*"

Pamietajac by zakonczyc komende '/*'.

4.Po nadaniu chmodow wpisujemy komende cd /var/www/html/TimeBot

juz bez '/*'.W tym momencie jestesmy na maszynie jako TimeBot. Po wpisaniu komendy './bot.sh start' nasz

bot wystartuje. Aby go zatrzymac wpisujemy komende './bot.sh stop'.

Po zrobieniu wszystkiego dokladnie powinnismy otrzymac taki efekt :

68738334708560882577.png

SCAN: https://www.virustotal.com/pl/file/ceafd21c9f6e372fad3b4e8a61d567fa41f9a9e396c8d4a5c352d9b720b59307/analysis/

Wszelkie bledy i uwagi mozecie zglaszac w komentarzu gdyz jestem nowy i dopiero zaczym sie bawic z botami pod team speaki. Rowniez osobie ktora potrzebuje pomocy chetnie pomoge w wiadomosciach prywatnych.

Dobry poradnik

Opublikowano

szkoda że nie ma prawdziwego autora... Proszę o usunięcie powód: udostępnianie piractwa.

Autor podany jest w Folderze czytaj uwazniej ;)

Opublikowano

szkoda że nie ma prawdziwego autora... Proszę o usunięcie powód: udostępnianie piractwa.

Problem w tym że to nie jest autor tego skryptu... to jest tylko przypisanie sobie czyjejś a dokładniej mojej pracy. I każdy myśli ze to ten niesamowity islam coś napisał i udostępnił otóż nie oni tylko ukradli :)

Opublikowano

Problem w tym że to nie jest autor tego skryptu... to jest tylko przypisanie sobie czyjejś a dokładniej mojej pracy. I każdy myśli ze to ten niesamowity islam coś napisał i udostępnił otóż nie oni tylko ukradli :)

Boshe.. Czy to ważne kto jest autorem tego "TimeBot" ? Gdzie się nie popatrzysz jest na każdym forum opublikowany ten bot.. Cieszy mnie to że też został na tym forum opublikowany gdzie klienci TeamSpeak3 mogą sobie polepszyć wizerunek serwera tym o to botem.

Opublikowano

No niestety i na każdym forum pisze że jest zrobiony przez ts-islam co jest śmieszne. Mówisz czy to ważne.. jestem ciekawy jak twoją prace by udostępniali wszędzie  czy byłoby ci to tak obojętne...

No to czekamy Lukass na twojego bota, pomóż nam ulepszyć wygląd/funkcjonalność teamspeaka ;)

Opublikowano

No niestety i na każdym forum pisze że jest zrobiony przez ts-islam co jest śmieszne. Mówisz czy to ważne.. jestem ciekawy jak twoją prace by udostępniali wszędzie  czy byłoby ci to tak obojętne...

No to czekamy Lukass na twojego bota, pomóż nam ulepszyć wygląd/funkcjonalność teamspeaka ;)

Osobiście mogę Ci napisać że jarałbym się jakby mój jakikolwiek bot został opublikowany na różnorakich forach. Wtedy bym wiedział że bot jest bardzo użyteczny i pomocny na serwerze że klienci TeamSpeak3 używają mojego bota..

Niestety nie jestem programistą i nie pisze botów.

Opublikowano

Na przyszłość koduj swoje projekt, ja zacząłem.

@topic

Zbędne totalnie!

Opublikowano

@topic

Zbędne totalnie!

Szanuje twoje zdanie lecz nie popieram. ;) To że znalazłem owego bota na innym forum i chciałem się nim podzielić to coś złego ?

Opublikowano

@topic

Zbędne totalnie!

Kodowanie PHP ciekawe :v 

Dawno było, kod oczywisty, nic specjalnego. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem wam tak jakbyście się czuli sprzedajac własną pracę komuś a później inne osoby to sprzedają a co do TimeBot innych botów @Giz0l naprawdę piszę te boty sam niestedy moim zdaniem polakom nie warto czegoś sprzedawać 

owner.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie działa komenda startu ./bot.sh start

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Nie działa komenda startu ./bot.sh start

Nadawałeś chmody?

chmod +x bot.sh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...