Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stamina - co i jak?

Matend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przejdę od razu do poradnika, bez zbędnego pisania.

1. Czym jest stamina ?

Stamina to nic innego niż wytrzymałość naszej postaci. Przed łatką w 2009 roku stamina sięgała 56 godzin. Po updacie w wiośnie roku 2009 sięgnęła już tylko 42 godzin.

2. Bonusy staminy

Pierwszy bonus to "Premium Stamina". W czasie tego bonusu nasz pasek wytrzymałości jest zielony. Premium Stamina obejmuje obszar od 42:00 do 40:00. Zdobywamy wtedy 50% więcej doświadczenia. Niestety, działa to tylko dla osób z kontem premium ( Pacc ).

Drugi, już nie bonus, a utrudnienie to zdobywanie dwukrotnie mniej doświadczenia. Zdarza się to tylko w przypadku, gdy stamina zejdzie poniżej 14:00. 

3. Kiedy spada stamina ?

Stamina odejmuje się tylko podczas atakowania potworów. Możemy robić wszystko ( np. biegać, pływać, ćwiczyć mlvl ), a stamina pozostanie w miejscu.

4. Regeneracja staminy

00:00 - 40:00 = Minuta Staminy za 3 Minuty Wylogowania

40:00 - 42:00 = Minuta Wytrzymałości za 12 Minut Wylogowania

Opublikowano

Fany Poradnik bardzo prztydatny ja glupi zawsze myslalem ze jak sie ma 42 h staminy to ma sie - do expa bo sei nei gra systematycznie

( . Y . )

w26yvz-5.png

Opublikowano

Jak dla mnie poradnik stworzony na siłę :) O ile można nazwać to poradnikiem.

Nie tyle co poradnik, a zwykłe wyjaśnienie pojęcia Staminy.

Opublikowano

Czy ja wiem, czy to jest poradnik? OK, tłumaczy co to jest itp, ale w poradnikach raczej przedstawia się informacje na trudny temat, które ciężko znaleźć a jest na to zapotrzebowanie. Odkąd jestem na forum, czyli od prawie 2 lat nie spotkałem się, żeby ktoś zdał pytanie "co to jest stamina?". Myślę, że tak jest bo ludzie wolą po prostu sprawdzić na Tibii Wiki. To tylko moje zdanie i napisałem to, żeby "bronić" ten dział przed pseudo - poradnikami napisanymi imo na siłę. Nie bierz tego do serca, plusa dam za poświęcony czas:).

@Edit w momencie w którym to pisałem knockout napisałeś to samo, przypadek? Gdyby nie tapatalk bym był pierwszy i nie byłoby mi teraz głupio. :angry:

Opublikowano

coś się dzieje w dziale a wy szukacie dziury w całym

dobry poradnik

A co ma się dziać w dziale Poradniki lol.

Szukanie dziury, zwykła opinia facet :)

Jak dla mnie poradnik stworzony na siłę :) O ile można nazwać to poradnikiem.

Nie tyle co poradnik, a zwykłe wyjaśnienie pojęcia Staminy.

To takich pojęć jest jeszcze setki, których nie ma na mpc.

Ale, jak ma to komuś pomóc, czemu nie :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...