Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro Negatywny Komentarz

DaMiX211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem was się zapytać ponieważ spotkałem się z przykrą sytuacją na allegro. O tuż zakupiłem na aukcji słuchawki w promocyjnej cenie 90 w sklepie na półce po 160zł. 

No oczywiście kupiłem czkałem doszły do mnie, ale niestety nie działała jedna słuchawka. No zgłaszam reklamację, że chce wymienić itp. Dostaje e-mail z adresem gdzie mam podesłać paczkę. Wysłałem paczkę oczywiście kurierem i za pobraniem, ale paczka została odrzucona jako, że nie przyjmują paczek "pobraniowych".

No piszę do nich o tym, że wysłałem paczkę itp, i dostaję odpowiedz, która mnie szokuje. Nikt nie kazał panu wysyłać paczki jeżeli już to nie za pobraniem. No po prostu szok pisze mu, że sami kazali wysłać żeby zobaczył poprzednie wiadomości.

To on pisze, że maksymalny koszt wysyłki aby mogli zwrócić to 13 zł no i śmiech bo ja nie mogę jako klient indywidualny wysłać tak taniej paczki. 

No to napisałem mu a on mi pisze, że powinienem go poprosić o podstawienie kuriera. W końcu okazuje się, że jest to firma i ma swoich pracowników, którzy do końca nie wiedzą co piszą. 

Dobra dałem sobie spokój i czekałem na powrót słuchawek, lecz za to, że paczka nie została pobrana dostałem tak jakby karę w wysokości 116 zł za to, że podali błędny płatnik. Kurier sam odradzał przyjęcia paczki bo cena przekroczyła wartość co jest śmieszne.

Oczywiście się wkur... i wystawiłem negatywny komentarz na allegro po czym dostaję informację, że jako nie chcę załatwić sprawy polubownie skontaktuje się ze mną ich prawnik.

Co lepsze próbowałem załatwić sprawę mam na to dowody (e-mail). 

I tutaj pytanie bo na internecie nie doszukałem się takiej sytuacji czy mogą mnie o coś sądzić w komentarzy nie użwałem obraźliwych słów tylko podałem wadę sprzęty.

837371446280124127260.png
Opublikowano

Zdarza się, ogólnie ja bym tą sprawę gdzieś nagłośnił, aby mieli nauczkę^^xD

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Poszukaj na koncie sprzedającego informacji o zwrotach itd. Jeśli napisał, że pokrywa koszt wysyłki bez uwzględnienia jej ceny, to podchodzi pod oszustwo.

Co do samego negatywnego komentarza. Ignoruj to. Nie ma żadnych podstaw, by korzystać z usług prawnika. Masz możliwość wystawienia opinii do danej transakcji. Transakcja przebiegła niezbyt miło, więc negatyw jak najbardziej uzasadniony. Wiele kmiotków tak robi, że grozi prawnikami, bo 1 na 10 się przestraszy i posłucha.

vNDUVEE.gif

Opublikowano

Zdarza się, ogólnie ja bym tą sprawę gdzieś nagłośnił, aby mieli nauczkę^^xD

A wiesz ze "nagłaśnianie" jest bardzo drogie? A takie pisane na forum czy na fb, nic nie da.
Opublikowano

Poczytaj dokładnie warunki na tej aukcji i czy koszt przesyłki również pokrywa sprzedający. Za komentarz Ci nic nie mogą zrobić nie mają podstaw. Ja bym polecił napisać to na jakimś forum prawniczym etc. 

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

napisz do allegro.

daj kopie mejli

takie sprawy załatwiają bardzo szybko.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Zagrali jak typowa skurwiala firma ktorych jest setki w polsce.. idz na policje niech zrobia z tymi gownami porzadek, w prawnika itp bym sie nie bawil bo to tylko 90 zl.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

z jednej strony to ty po czesc zawaliles sprawy, no bo kto do cholery wysyla zwykle paczki za pobraiem, jelsi chodzi o gwarancje? no kto? no chyba, ze mowili ze zwroca pieniadze za wysylke, ale i tak powinni oddac hajs na konto przelewm, nie za pobraniem

z drugiej strony nie maja sie czego czepiac, oni nic nie utracili, tylko negatywa ktorego przeciez nie uzgodnili. prawnikiem cie pewnie postraszyli bys sam zmienil komentarz. pisz do allegro i samo sie rozwiaze

­

Opublikowano

Zapytaj się na forum prawnym w Google. Nic sam nie wykombinujesz - musisz mieć kogoś doświadczonego, kto się na tym zna. Ewidentnie mają Cię gdzieś, ale nie daj się i walcz o swoje. Nie mogą nic Ci zrobić, jeżeli mówisz jak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...