Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak z tego wyjść ლ(ಠ益ಠლ)

Rabitt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 1 - Naucz się grać na jednej lini i ją mainuj.

Po 2 - Ogarnij sobie znajomych i grajcie w 5.

Ja po placementach 5/5 miałem brąz 4, teraz mam gold 2 i cisnę tylko na supporcie :*

Opublikowano

skoro masz skilla brąza, to tam zostaniesz, trudno pomyśleć ? Jak Twój skill wzrośnie to wyjdziesz z tego, oglądaj streamy, naucz się farmić i tyle Ci wystarczy do + gold

Opublikowano

Możesz podać mi konto i Cię wyboostuję za darmo.

Za wymuszanie nie jest przypadkiem warn/ban?

Co do tematu:

Nie zawsze jest tak, że możesz wszystko wygrać. Najlepiej jest znaleźć 1/2 osoby i grać w 3 rankedy (Sam tak grałem i wyszedłem z brązu). Postacie, które są łatwe do ogarnięcia a można nimi spokojnie wygrywać wg mnie to:

Top - Garen, Jax

Jungle - Xin, Jax, Amumu (1 dobry ult w 30-40 minucie i the end), Master Yi (Jak się zna odpowiedni build to Cya nerd ;d)

Mid - Kennen, Annie

AD Carry - Ashe, Caitlyn (2 największe zasięgi auto ataku w grze)

Support - Nautilus, Leona (Ze względu na ilość CC)

Zawsze kiedy widzisz że komuś nie idzie spróbuj zejść na jego linię i mu pomóc jeżeli nadarzy się taka okazja. (przeciwnik zginął albo cofnął się do bazy)

Przed rozegraniem rankedów pograj 10-20 gier daną postacią na danej linii i naucz się kiedy bdb farmić i wyczaić moment na zejście na inne linie w celu pomocy.

Opublikowano

AD Carry - Ashe, Caitlyn (2 największe zasięgi auto ataku w grze)

Swoją drogą największego nie ma Tristana? :D

Miała kiedyś, przed dawnym nerfem na zasięg, obecnie Caitlyn ma najwiekszy, oczywiście jeśli zbudujesz rapidfire canona możesz jeszcze zwiększyć swój zasieg, niestety ten item rowniez dostał nerfa... ;( Chociaż tristanka faktycznie może mieć wiekszy zasięg, ale na 16-17 poziomie ze wzgledu na pasywke nie wcześniej raczej :) 

Opublikowano

Dodam że w brązie mozesz mieć skilla a przez pecha nie wyjdziesz,tu trzeba poprostu grać i modlić sie żeby bot premade nie skonczyl ze statami 0/10 obwiniając junglera który nie gankował bota tylko topa i przeciwinik robił tam double killa. Tu sie liczy mocna psychika

K***a gry w brązie wygrywam na touch padzie z palcem w dupie zileanem pod ad na midzie, what are you pierdoling about xD

A tak serio to dobrym wyjsciem jest nie granie rankedow i wymainowanie jednej postaci na normalach.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Najlepiej wyjść drzwiami :P

A tak na serio to musisz dociskać te rankedy, pamiętaj że nie liczy się dywizja, wywalone i lecisz, kiedyś dojdziesz do tego nawet czelendzera.

Graj ze znajomymi(oczywiście nie jakieś nooby), wtedy jest lepsza współpraca, jeszcze lepsza z jakimś ts'em, możesz wygrać w kij więcej meczy :P

9u2pvr.gif

Opublikowano

Na twoim miejscu wiedzac ze jestem tak slaby, wolałbym przestać grac ^^

Najlepiej wyjść drzwiami :P

A tak na serio to musisz dociskać te rankedy, pamiętaj że nie liczy się dywizja, wywalone i lecisz, kiedyś dojdziesz do tego nawet czelendzera.

Graj ze znajomymi(oczywiście nie jakieś nooby), wtedy jest lepsza współpraca, jeszcze lepsza z jakimś ts'em, możesz wygrać w kij więcej meczy :P

Ktoś kto był w brązie nigdy nie wbije challengera.

Opublikowano

Musisz się nauczyć grać. Pooglądaj jak grają najlepsi gracze, próbuj ich naśladować. Graj łatwymi postaciami typu Diana, Annie. Myśl o sobie, nie o innych. Podnoś morale swojej drużyny, nawet gdy będą Cię wyzywać. Wybuduj pozycję najlepszego gracza w drużynie, który poprowadzi ją do zwycięstwa.

Opublikowano

to jest wprawa graj duzo a bedziesz co raz lepszy ja pamietam jak na 25lvl zadnego skilla nie potrafilem uniknac flashem albo jakims escape a teraz fiora na mnie uzywa w a ja juz mam taki refleks ze uzywam np q shaco

zmien sobie na automatyczne skille duzo latwiej grac

Opublikowano

Z dywizji nie wychodzi się grając poprawnie, czy nawet dobrze, jeżeli nie potrafisz ograć przeciwnika, nie zdobywasz zabójstw w 1v1 potyczkach, nie czytasz przeciwnika jak książkę to znaczy, że jestes na dywizji na której powinienes być, wygrane/przegrany - wzloty i upadki, jednak matchmaking w tej grze jest zrobiony tak, że losuje ci co raz to lepszych przeciwników, dla przykładu gracz ze złota na brązie ogra każdego, ale już na złocie pojawi się ktos kto go rozpierdoli lub popełni błąd, będzie szukał wymówki

oczywiscie jest jeszcze kwestia "mindsetu", to wlasnie przez utraty dywizji liga legend jest tak bardzo toksyczna - oczywiscie nie będę udawał przykładnego gracza, dostałem chyba 4 permy za toxic/flejm, do czasu kiedy wygrywam to jestem skupiony, pomagam, podejmuje smiale i precyzyjne decyzje, staram się ograć swoją linie, nie wyzywam teamejtow za slaba grę, PROBLEM pojawia się przy przegranych gierkach, 3-4 gierki i gram jak gówno, nie skupiam się, zaczynam padać 1v1, wyzywam drużynę, na all chacie  też piszę za dużo głównie do przeciwnika, próbuje odrobić dywizje, jednak z tak zjebanym mindsetem  to co wbiłem leci w dół, dlatego póki tego nie zmienię nie przekroczę dywizji diamentu NIGDY

ps. Według mnie dobry gracz ligi legend gra tak samo po 5 winach jak po 5 lostach. - ja taki nigdy nie będę ;o

ps2. Jeżeli padasz 1v1 to nie masz prawa na nikogo być zły tylko na siebie.

ps3. gram od 1 sezonu, a moja dywizja to gówno na ten staż.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...