Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak z tego wyjść ლ(ಠ益ಠლ)

Rabitt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takowy problem :D

Może mi ktoś pomóc jaki jest najlepszy sposób żeby wyjść z... Brązu? :D

Zawsze jak już zacznę grać rankedy wygram 3 i zaraz 3 przegrywam i dalej siedze w tym brązie ;-;

21278_23_03_12_11_09_58.png

Opublikowano

Najlepszy sposob to nauczenie sie grac :/ 

Nie zawsze to działa gdy twój mider stwierdzi że idzie feedować lub afczyć bo nie dales mu pierwszego blue

79160594027661829163.png

Opublikowano

Ktos musi zostac w tym bronzie zeby inni mogli normalnie grac na wyzszych dywizjach ;) takich tematow bylo mnistwo obejrzyj jakie poradbik na yt moze sie czegos nauczysz. Nie graj poki co rankedow bo i po co ??

u1lc.png
Opublikowano

Nie zawsze to działa gdy twój mider stwierdzi że idzie feedować lub afczyć bo nie dales mu pierwszego blue

Lol pickasz na brazie postac co ma dmg i robisz 10 killi na samej lini 

Opublikowano

Ogólnie już b1 mam i zaraz silver,ale nie trzeba grać noobskimi postaciami zeby wylazic,wystarczy team który chociaż deffowo będzie grał a przeciwnik pod presją sie i tak wkoncu pod wieze wbije,tak wiec easy D:

79160594027661829163.png

Opublikowano

Musisz zacząć grać taką postacią, którą możesz bez problemu wycarować grę samemu coś jak LeBlanc ( mid ), Quin ( Top, świetny roam po 6 ), Kindred ( jungle ) oczywiście są też inne postacie. Graj i nie flejmuj bo tylko denerwujesz swój team, a to nie wróży nic dobrego, staraj się pisać "gj" po udanej akcji, to daje jakiegoś pozytywnego kopa twojemu ziomkowi z drużyny, niby mała rzecz a często jej brakuje. Graj postaciami, które ogarniasz, stawiaj dużo wardów, buduj wizję, i nie daj się randomowo zabijać, oczywiście nie zawsze to możliwe. Surrender to nie zawsze dobra rzecz, bo jeden wygrany team fight po 30-35 min często decyduje o wygranej grze, bo później enemy widząc duża przewagę zaczynają się bawić zamiast domknąć grę, niestety ludzie często się zniechęcają jak na początku nie idzie ;/ Baron to podstawa jeśli można go bezpiecznie wziąć, warto odpuścić ten 1 turet i zająć się baronem zamiast pushować bezmyślnie mida, a co najważniejsze MYŚL, w trakcie gry to chyba najlepsza broń.

Opublikowano

Musisz zacząć grać taką postacią, którą możesz bez problemu wycarować grę samemu coś jak LeBlanc ( mid ), Quin ( Top, świetny roam po 6 ), Kindred ( jungle ) oczywiście są też inne postacie. Graj i nie flejmuj bo tylko denerwujesz swój team, a to nie wróży nic dobrego, staraj się pisać "gj" po udanej akcji, to daje jakiegoś pozytywnego kopa twojemu ziomkowi z drużyny, niby mała rzecz a często jej brakuje. Graj postaciami, które ogarniasz, stawiaj dużo wardów, buduj wizję, i nie daj się randomowo zabijać, oczywiście nie zawsze to możliwe. Surrender to nie zawsze dobra rzecz, bo jeden wygrany team fight po 30-35 min często decyduje o wygranej grze, bo później enemy widząc duża przewagę zaczynają się bawić zamiast domknąć grę, niestety ludzie często się zniechęcają jak na początku nie idzie ;/ Baron to podstawa jeśli można go bezpiecznie wziąć, warto odpuścić ten 1 turet i zająć się baronem zamiast pushować bezmyślnie mida, a co najważniejsze MYŚL, w trakcie gry to chyba najlepsza broń.

Dodam od siebie że w brazie i silverze teraz najlepiej carrować xinem,item na stackowanie,guinsoo,botrk,armor i jazda,wbijasz sie w kilku i ciągle masz full hp

79160594027661829163.png

Opublikowano

lol jedna osoba nie wygra calej gierki jesli reszta teamu z nia nie wspolpracuje 

Opublikowano

ja przykładowo cały brąz przeszedłem dianą. Brałem ją na mida/topa/jungle, farmiłem, budowałem się i było gg. Raz, że jak ktoś potrafi grać to ma spore dmg i jest tankowata jak umiesz się zbudować pod susteina. Polecam granie postaciami które mają mnóstwo dmg ale i nie są papierami (lb etc odpada.)

Polemika tylko z ludźmiktórzy ma odpowiednio usytuowany ośrodek myślenia.  ^_^ 

Opublikowano

Dodam od siebie że w brazie i silverze teraz najlepiej carrować xinem,item na stackowanie,guinsoo,botrk,armor i jazda,wbijasz sie w kilku i ciągle masz full hp

Ja wymieniłem postacie, te które mi odpowiadają osobiście, xinem grałem kilka razy i jest ok, tym bardziej, że dostał buffa :)

Warto również wspomnieć, że nie zawsze warto brać sugerowany przez grę build, i mieć więcej niż te 2 stronki na runy ;)

Rozumiem również, że zaznaczony na czerwono tekst odnośnie kindred odnosi się do twojej sygnatury, jeśli chodzi Ci o to, że wymieniłem tylko jungle, to fakt mój błąd, jeśli o coś jeszcze uzasadnij :D

Opublikowano

Graj tym czym najlepiej Ci idzie, rób tak 2-3 postaciami i wyjdziesz, polecam również mutować sobie na starcie caly team, nie denerwować się, nie odpisywać na zaczepki.
Nie wbijaj sie bezsensownie w teamfighty, nawet jeśli wiesz że możesz zoneshotowac jednego, ale za to padniesz i ty, gdzie możesz mieć największy dmg z teamu.
Możesz grać xinem w jungle, devo - op teraz, to samo broken yi lekko tank i robisz gierkę solo. Zrób sobie masterki, posprawdzaj runy i nie sugeruj sie buildami jakie masz na stronie, patrz pod enemy team i sie buduj pod ich team, a nie zbudujesz full armor gdy oni maja praktycznie samych apc.

Opublikowano

Dodam że w brązie mozesz mieć skilla a przez pecha nie wyjdziesz,tu trzeba poprostu grać i modlić sie żeby bot premade nie skonczyl ze statami 0/10 obwiniając junglera który nie gankował bota tylko topa i przeciwinik robił tam double killa. Tu sie liczy mocna psychika

79160594027661829163.png

Opublikowano

Zagrałem mnóstwo gier w brązie i z doświadczeniem na plecach powiem Ci, że dasz radę tam wygrać PRAWIE sam. Pickuj proste postacie jak Xin (który jest teraz bardzo silny) i po prostu zabijaj i pushuj. Z itemkiem do jungli i ragebladem możesz pushować wieże w parę sekund. Jeśli nie potrafisz wygrać tam gier takimi pickami to raczej wina nie leży po stronie teamu.

Opublikowano

Zagrałem mnóstwo gier w brązie i z doświadczeniem na plecach powiem Ci, że dasz radę tam wygrać PRAWIE sam. Pickuj proste postacie jak Xin (który jest teraz bardzo silny) i po prostu zabijaj i pushuj. Z itemkiem do jungli i ragebladem możesz pushować wieże w parę sekund. Jeśli nie potrafisz wygrać tam gier takimi pickami to raczej wina nie leży po stronie teamu.

True, nawet jezeli przeciwnik sie nafeduje nie jest w stanie za bardzo nic zrobic, ja bym polecal mr yi ;)

u1lc.png
Opublikowano

Aktualnie jestem w B1, lecz po placementach trafiłem do B5. W ciagu tygodnia doszłem do B1. Faktycznie, jest ciężko ponieważ są tam ludzie, żeby tylko zepsuć Ci grę. 
Mogę Ci polecić granie na Topie Nasusem full tank razem z runami i masterkami. Uwierz mi - rozegrałem aktualnie nim 9 gier z czego 8 wygrałem. Wystarczy stackować Q, farmić i budować się pod tanka a taki Yasuo zostaje zgnieciony na dwa Q :)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Takie pytania pojawiaja sie prawie codziennie.

trzeba wiedziec czym grac i jak tym grac. - postaciami w mecie, latwymi do zrobienia FB

Jak sie nie ma skilla, to przeciwnika w brazie trzeba pokonac mentalnie, jak zginie to trzeba go podkurwic, piszac na przyklad skromne "easy as f**k". Gwarantuje ci, ze typowy braz bedzie sie skupial tylko na tym, zeby cie zabic, wpierdoli sie pod turret przy pierwszej lepszej okazji

Nie ma dobrej rady na wyjscie z danej dywizji. To nie jest kwestia szczescia, ze niektorzy tkwia w brazie od lat, a niektorym uda przejsc calego braza w kilka dni

kazdy mysli, ze zasluguje na wiecej, w wielu przypadkach ludzie sie myla. 

Opublikowano

Jak sie nie ma skilla, to przeciwnika w brazie trzeba pokonac mentalnie, jak zginie to trzeba go podkurwic, piszac na przyklad skromne "easy as f**k". Gwarantuje ci, ze typowy braz bedzie sie skupial tylko na tym, zeby cie zabic, wpierdoli sie pod turret przy pierwszej lepszej okazji

Taaa a później enemy zaraz krzyczy "report"... to ma byc gra a nie wkurwianie ludzi. Osobiście jak mam takiego kogoś w teamie czy coś to sam się denerwuje na takiego bezmózga :)  Fakt, że sprowokujesz, ale po co ? po to, żeby więcej czasu spędzić na pisaniu niż na grze ? Flame nie ma sensu i nie pomaga, przynajmniej moim zdaniem.

Opublikowano

pomaga jak gralem na eune to czesto byly takie sytuacje ej ty j****y zedzie dawaj 1vs1 red i wtedy zed idzie i deda bo tam bylo 2

albo tak jak napisal zeby obrazac przeciwnika i on wchodzi w wieze i deda

widzialem taka sytuacje ze ktos napisal dawajcie grajcie 2 mid bo u nich bylo 2 mid i u nas faktycznie chyba adc poszedl na mida wiec to dziala

Opublikowano

ja p******e, jakoś boosterzy nie liczą na drużynę a potrafią wygrywać, "pewnie im lepszy team daje" nie oddawaj fragów, farmy, nikogo nie próbuj ratować bo tylko zginiesz a on razem z Tobą, graj pod siebie a nie pod kogos 

Opublikowano

ja p******e, jakoś boosterzy nie liczą na drużynę a potrafią wygrywać, "pewnie im lepszy team daje" nie oddawaj fragów, farmy, nikogo nie próbuj ratować bo tylko zginiesz a on razem z Tobą, graj pod siebie a nie pod kogos 

Ale jego elo to braz, on nie jest boosterem

Opublikowano

Potwierdzam boosterzy to takie d5+ xD

Opublikowano

Nikt nie napisał że jest boosterem. 

Co do tematu:

Staraj się grać jak najlepiej żeby zwiększyć swoje MMR. Polecam granie z osobami które grają dobrze żeby ograniczyć liczbę "noobów" w twoim teamie. Nie jestem pewny jak to dokładnie jest z tym MMR ale większość osób pisze że grając z kimś kto ma większe MMR nie dostajemy MMR a nasz partner tak. Choć z tego co zauważyłem nie jest to do końca prawdą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...