Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o użytkownikach mpcforum?

HalfLife3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Użytkowników można określić nawet jednym słowem - syf.

Oczywiście znalazłbym milion innych obelg, które z ręką na sercu mógłbym tutaj wpisać, ale jakoś nie chce mi się.

Opublikowano

Głupie pytanie - głupia odpowiedź. Na każdym forum tak jest. Jak ktoś zadaje pytanie typu "jak być lepszym w cs:go" robiąc w poście błąd ortograficzny w co drugim słowie, to dostanie odpowiedź na takim samym poziomie jak pytanie. Odpowiedź typu "oglondaj jutuberuf" nie jest przejawem głupoty odpowiadającego, tylko sarkazmem. Ale żeby zrozumieć sarkazm trzeba mieć IQ trochę większe niż chomik. 

Jak ktoś zakłada temat, w którym zadaje konkretne pytanie, które nie przewijało się tysiące razy (bądź nie jest po prostu głupie), stosuje zasady polskiej pisowni, to dostaje odpowiedź na temat. Jak są wzory to się trzeba stosować, jest też wyszukiwarka i czasami "musk" zakładającego temat. Jak się któreś z nich pominie, to się dostaje odpowiedź taką, a nie inną. Jest tu dużo ogarniętych osób, które znają się na tym w czym siedzą. Ale, żeby uzyskać od nich informację trzeba wykazać się jakimś poziomem intelektualnym.

Z resztą, pozwolę sobie zaznaczyć co w Twojej wypowiedzi powoduje odpowiedzi takie, a nie inne:

Witam.

Moim zdaniem dzisiejszy uzytkownicy mpcforum to jakieś kompletne raki, piszesz temat " jak byc lepszym w CS:GO " to zaraz 1odpowiedz to oczywiscie offtopic i cie wyzywa jezeli jestes takim noobem to dawaj 1vs1 i wbijaj na team speaka.

Mam wyjebane na jakieś wbijanie i wyzywanie się na ts'ie i to nie dlatego że niby mam jak to pisała ta osoba " 14 lat " bo mam 16 tylko dlatego że szkoda mi tych 30minut na kłócenie się z typowym gimbusem o coś, co nic nie wprowadzi.

Mniejsza, administracja daje takim ostrzezenie ale oni dalej swoje zamiast bana dac np na 1,2h to najlepiej mieć gdzieś wszystko.

Zaraz zjawi się tu hejt na który mam wyjebany no ale człowiek chce dostać pomoc od kogoś to zamiast tego zostaje wyzywane przez gromadę dzieci.

@Edit admin napisał nierozwiniętą odpowiedź " nie " i nie dostał ostrzeżenia ani nic za to że nie napisał rozwiniętego zdania ale jak ja napiszę to admin sam się czepia przy czym jeszcze błąd zrobił.

Pozdrawiam.

Takie pojedyncze przykłady. Na klawiaturze, 3 klawisze w lewo od "Shift" masz przecinek, korzystanie z niego nie boli. Interpunkcja jest nieodzowną częścią języka polskiego, trzeba się do niej stosować, chyba nie muszę przytaczać przykładu ze starą piłą. To samo się tyczy polskich znaków. Łaska a laska to 2 różne słowa, wulgaryzmy też nie świadczą o Tobie dobrze, tym bardziej używając ich w tak błahej sprawie. 
A to, że masz 16 lat i w tamtym roku skończyłeś gimnazjum nie upoważnia Cię do wzywania innych od gimbusów. Nie jeden "gimbus" miażdży Cię intelektualnie, kolego buntowniku. 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Jak w życiu prywatnym. Spotkasz wiele osób, których od razu polubisz i wielu tych, których będziesz chciał omijać szerokim łukiem.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Użytkowniczka @Mexantine trafiła w same sedno. Ja ogólnie od siebie dodam, że poznałem tutaj naprawdę wiele spoko osób. Wiadomo kiedyś było lepiej, ale My też mieliśmy 13/14 lat i zachowywaliśmy się idiotycznie, jak sobie sprawdziłem starą zawartość mojego konta no to miałem taką bekę, że szkoda gadać. Każdy dojrzewa, My też się kiedyś zachowywaliśmy dziecinnie pisząc "żałosne" posty, a teraz robi to młodsze pokolenie, jednakże uważam, że kiedyś forum było zdecydowanie bardziej atrakcyjne dla tych "szaraków" niż jest teraz. Administracja z @kokosz na czele była bardziej komunikatywna, obiektywna i przede wszystkim nie spinająca się(oczywiście zdarzały się przypadki). Myślę, że to głównie zasługa Antixa , M@ńka i Młodego - wyluzowani goście z którymi zawsze można było miło pogawędzić. Niestety czas, leci ówcześni szczeniacy dorastają, mają więcej obowiązków i znikają z forum, a nowe młodsze społeczeństwo przybywa. Co do administracji no to raczej każdy wie jak jest. W teamie moderacyjnym większość to smarki niedowartościowane, które żyje w swoim wirtualnym świecie i próbuje się dowartościować poprzez dawanie % czy banowaniu ludzi. Kiedyś tak często tego nie było, a teraz jest i to zbyt często. Cóż może kiedyś dorosną, ale na razie zostaje Nam tylko śmiać się z takich osóbek.

805491408806070489277.png

Opublikowano

na początku zobacz jaka jest średnia wieku tych użytkowników, większość dzieciarni to poziom 15-16-17 lat

Właśnie sam się popisałeś ocenianiem kogoś przez jego wiek

Opublikowano

Nie powinno się kogoś oceniać przez pryzmat monitora. Na żywo może być  ktoś całkiem inny. O większości nie można nic powiedzieć. Na milion użytkowników widać tylko garstkę tych, którzy są zawsze aktywni.

Co o nich można powiedzieć? Nie wiadomo. Nie zwykłem oceniać ludzi przez to, co piszą w internecie, ponieważ często w rzeczywistości zachowują się zupełnie inaczej.

vNDUVEE.gif

Opublikowano

Ja tam uważam ze cała społeczność mpc jest mimo wszystko spoko, każdy z nas miał taki okres ze musiał się wyszaleć potrollować wiadomo #sredniawieku, znam paru ziomków z którymi utrzymuje kontakt od dobrych paru lat, wszyscy sie zmienialiśmy na przestrzeni tych lat razem z mpc ale właśnie społeczność jest wciąż taka sama i to się szanuje. Chodzi o rotacje ktoś sie usuwa w bok a ktoś inny wskakuje na miejsce. Ale w każdej społecznosci zawsze znajdą się jakieś ewenementy, znam jedną osobe z tego własnie forum która się bardzo często udziela, nawet na moda chciała startować a która jest chora  i się tnie #potwierdzoneinfo co uważam jest chorobą psychiczną i  się powinno leczyć, a znam też typa który niedługo będzie startować w większej produkcji polskiej kinematografii.

Opublikowano

MPC obecnie jest kierowane do wszystkich, dlatego ściąga i zarządza nim w większości plebs.

Kiedyś MPC promowało elitarność i za tymi wybranymi elitami podążali inni.

Pozdr.

Opublikowano

Ludzie wykazujący się brakiem oleju w głowie są bardziej widoczni od innych - to moje zdanie na ten temat. Nie mam tu na celu obrażać kogokolwiek, ale chyba każdy jak pomyśli trochę to dojdzie do wniosku, że na tym forum przebywają naprawdę przeróżne osoby. Jeden będzie pluł i obrażał każdego wokół, bo przecież czuje się tutaj bardzo ''anonimowy'', a zaś drugi wejdzie podyskutować jak normalny człowiek.

MPC obecnie jest kierowane do wszystkich, dlatego ściąga i zarządza nim w większości plebs.

Kiedyś MPC promowało elitarność i za tymi wybranymi elitami podążali inni.

Pozdr.

Szanuję Cię za to, że założyłeś to forum i włożyłeś w nie masę pracy, a przede wszystkim swoje serce, co przyczyniło się, że forum mogło się rozwinąć, jednakże w moim rozumowaniu mylisz się w tej chwili, bo to użytkownicy tworzą to forum, a nie jakaś administracja, którą nazwałeś plebsem.

Opublikowano

Szczerze?

Teraz tutaj ludzie wchodzą tylko po to, aby zdobyć jakieś zajebane plakietki, być w kadrze moderacyjnej czy jakimś zjebanym redaktorem ktory tak naprawde syfi to cale forum, to samo z % i banami i koleżeństwem, wielokrotnie widzę że ktoś ma perma i za jakiś czas juz go nie ma, nawet nie próbując się odwołać pod statusem, co za tym idzie jest spierdolone umysłowo bo osoby ktore sa od 2k8 i znaja forum najlepiej nie dostana unbana, a ktoś kto zna gma, czy c**j wie kogo tam dostanie ub pstryknięciem palca.

Koleżeństwo, zero uczciwości w większości przypadkach i niedowartościowane dzieci które chcą mieć gold membera czy black membera z myślą, ze są lepsi i mogą sobie na więcej pozwolić. Teraz to nawet nie można podyskutować albo pożartować, bo zaraz wpadnie jakiś gm który nie zna regulaminu i będzie pouczał i że nawet nie mamy prawa dyskutować bo on tak chcę - kiedyś tak nie bylo i można było załatwić nawet najgorszą sprawe przy rozmowie, teraz to jest typu:

"nie chce mi sie z toba dyskutować, masz bana". xD

Opublikowano

@Mamba111 z koleżeństwem masz w sumie rację.

http://www.mpcforum.pl/topic/1518560-14-dni-pmp/ Pisałem do moderatora, który dał bana temu użytkownikowi. Na PW otrzymałem odpowiedzi niekompletne, jak najbardziej wymijające pytania.

Nie jest to w sumie jakiś szczególny przypadek, bo takie coś(faworyzacja, kolesiostwo) ma miejsce wszędzie. W pracy, na priwach metina, na giełdzie, w internecie, w szkole się zdarzy.

Co do plakietek itd. Ludzie chcą być po prostu zauważeni, czuć się lepszym od innych, bo ma plakietkę. Jest to tylko internetowe ego, więc jakoś roztrząsać tego nawet nie warto.

""nie chce mi sie z toba dyskutować, masz bana". xD" takie coś można zobaczyć tylko, gdy moderator nie ma racji i unosi się honorem. Nie potrafi uchylić głowy i przyznać się do winy, ponieważ uważa się za nieomylnego. Jednak zdarzyło mi się widzieć GMów, którzy chętnie podejmują dyskusję i da się z nimi porozmawiać.

@016critic to nie są realia. To jest opinia innych, która nie ma znaczenia. Oglądasz anime = spierdolony na umyśle. To powiedział, ktoś kto nie lubi anime.

Równie dobrze bogaty, może mówić, że ktoś jest biedny, więc jest nikim, zerem, spierdolcem. Czy ma rację?

Co do użytkowników zatrzymanych w rozwoju. Nie są tacy. Chcą być zabawni, zauważani, czasem na siłę. Takie atencyjne dziwki.

vNDUVEE.gif

Opublikowano

w życiu realnym jest inaczej 

Grasz w gry = nerd, nudziarz, idiota

oglądasz anime = spierdolony na umyśle

takie są realia

Użytkownicy tego forum mają problemy z mózgami, zatrzymali się w rozwoju na poziomie szympansa trzymającego banana (żeby nikogo nie obrazić)

Natomiast są też bardziej poważni i bardziej z dystansem do forum i najlepiej się z nimi gada 

Opublikowano

spolecznosc mpc jak i jego moderacje podsumuje tak

kiedys takie akcje jak mors czy futur0 czy graphic pack z geoning przechodzily bez problemu, teraz za napisanie "jan pawel 2" mozesz otrzymac perma

­

Opublikowano

spolecznosc mpc jak i jego moderacje podsumuje tak

kiedys takie akcje jak mors czy futur0 czy graphic pack z geoning przechodzily bez problemu, teraz za napisanie "jan pawel 2" mozesz otrzymac perma

Yup, zero dystansu, wtedy też był np RMCF czy z pewnego okresu kierzek/Geo, ale generalnie ludzie mieli dystans do wielu spraw. Ogólnie tak jak mówi kokosz - kiedyś ciężej było dostać jakiekolwiek stanowisko. Ogólnie, teraz jest strasznie sztucznie. 

Opublikowano

Użytkowników można określić nawet jednym słowem - syf.

Oczywiście znalazłbym milion innych obelg, które z ręką na sercu mógłbym tutaj wpisać, ale jakoś nie chce mi się.

mówi to zjeb, który ogląda pedalskie bajki

I tak sądzę o tych wszystkich fanatykach tego niżu światowego.

Opublikowano

Głupie pytanie - głupia odpowiedź. Na każdym forum tak jest. Jak ktoś zadaje pytanie typu "jak być lepszym w cs:go" robiąc w poście błąd ortograficzny w co drugim słowie, to dostanie odpowiedź na takim samym poziomie jak pytanie. Odpowiedź typu "oglondaj jutuberuf" nie jest przejawem głupoty odpowiadającego, tylko sarkazmem. Ale żeby zrozumieć sarkazm trzeba mieć IQ trochę większe niż chomik. 

Jak ktoś zakłada temat, w którym zadaje konkretne pytanie, które nie przewijało się tysiące razy (bądź nie jest po prostu głupie), stosuje zasady polskiej pisowni, to dostaje odpowiedź na temat. Jak są wzory to się trzeba stosować, jest też wyszukiwarka i czasami "musk" zakładającego temat. Jak się któreś z nich pominie, to się dostaje odpowiedź taką, a nie inną. Jest tu dużo ogarniętych osób, które znają się na tym w czym siedzą. Ale, żeby uzyskać od nich informację trzeba wykazać się jakimś poziomem intelektualnym.

Z resztą, pozwolę sobie zaznaczyć co w Twojej wypowiedzi powoduje odpowiedzi takie, a nie inne:

Witam.

Moim zdaniem dzisiejszy uzytkownicy mpcforum to jakieś kompletne raki, piszesz temat " jak byc lepszym w CS:GO " to zaraz 1odpowiedz to oczywiscie offtopic i cie wyzywa jezeli jestes takim noobem to dawaj 1vs1 i wbijaj na team speaka.

Mam wyjebane na jakieś wbijanie i wyzywanie się na ts'ie i to nie dlatego że niby mam jak to pisała ta osoba " 14 lat " bo mam 16 tylko dlatego że szkoda mi tych 30minut na kłócenie się z typowym gimbusem o coś, co nic nie wprowadzi.

Mniejsza, administracja daje takim ostrzezenie ale oni dalej swoje zamiast bana dac np na 1,2h to najlepiej mieć gdzieś wszystko.

Zaraz zjawi się tu hejt na który mam wyjebany no ale człowiek chce dostać pomoc od kogoś to zamiast tego zostaje wyzywane przez gromadę dzieci.

@Edit admin napisał nierozwiniętą odpowiedź " nie " i nie dostał ostrzeżenia ani nic za to że nie napisał rozwiniętego zdania ale jak ja napiszę to admin sam się czepia przy czym jeszcze błąd zrobił.

Pozdrawiam.

Takie pojedyncze przykłady. Na klawiaturze, 3 klawisze w lewo od "Shift" masz przecinek, korzystanie z niego nie boli. Interpunkcja jest nieodzowną częścią języka polskiego, trzeba się do niej stosować, chyba nie muszę przytaczać przykładu ze starą piłą. To samo się tyczy polskich znaków. Łaska a laska to 2 różne słowa, wulgaryzmy też nie świadczą o Tobie dobrze, tym bardziej używając ich w tak błahej sprawie. 

A to, że masz 16 lat i w tamtym roku skończyłeś gimnazjum nie upoważnia Cię do wzywania innych od gimbusów. Nie jeden "gimbus" miażdży Cię intelektualnie, kolego buntowniku. 

Przeciez dobrze pisze, tylko nie daje co chwile znaków kreskowych bo po alt mi sie nie chce siegac...

Opublikowano

Jedyne co mi przeszkadza w tym forum to: trolle i olewanie wpisów typu '**2*MD' oraz kolesiostwo. Forum samo w sobie jest dobre - w końcu to największe forum o grach w Polsce, nie?

Opublikowano

Jedyne co mi przeszkadza w tym forum to: trolle i olewanie wpisów typu '**2*MD' oraz kolesiostwo. Forum samo w sobie jest dobre - w końcu to największe forum o grach w Polsce, nie?

masz racje to bardzo niedobre że wiele osób na tym forum szkaluje wielkiego papieża polaka i to mi również się nie podoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...