Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OTS a RL

metinowiec189

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zaczalem sobie grac na Hexera.net, ale rozmawialem z jednym gosciem i powiedzial, ze nie oplaca sie zostawac i lepiej na RL zaczac. Tak wiec jestem tu i sie was pytam czy rzeczywiscie oplaca, no i czy wymagany pacc jest. Niezbyt chetny bym byl na wydatek hajsu na tibie :O

Nie czaruj.

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem nie warto- zweryfikuj sobie grywalność na RL w godzinach szczytu a następnie porównaj z przeciętnym prywatem- będziesz niemile zaskoczony :)

Niestety Tibia RL miała już swój złoty czas- teraz to już tylko tendencja spadkowa.

Dodatkowo jeśli planujesz rozgrywkę długoterminową nie obejdzie się bez pacca (afk skill itd).

Pozdrawiam

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

To zależy od ciebie Hexera nie ma zamiaru upadac przez najbliższe 3 lata ( Mozna zobaczyc po Hexanie ).

Na Rl nie ma sensu zaczynac bez pacca ( Skille Itp.) a na hexerze stawiasz bota i wychodzisz z kumplami na piwko czy cos :)

Opublikowano

Witam zaczalem sobie grac na Hexera.net, ale rozmawialem z jednym gosciem i powiedzial, ze nie oplaca sie zostawac i lepiej na RL zaczac. Tak wiec jestem tu i sie was pytam czy rzeczywiscie oplaca, no i czy wymagany pacc jest. Niezbyt chetny bym byl na wydatek hajsu na tibie :O

bez PACC'a w tibie się nie gra. Jeżeli nie masz zamiaru wydać hajsu na premium account to graj na open tibia server.

Opublikowano

No dobrze, ale np. jesli o mnie chodzi, to nigdy nie korzystałem z botow, czy innych 'dodatkow'. Wrecz w tibie jakos nigdy dobry nie bylem :D Aktualnie na hexera skilluje sobie Palka i teraz mam takie pytanka :D :

-Jak zarobic w dosyc szybkim tempie

-Zapodacie linki do botow a takze skryptow ? (Pewna osoba powiedziala, ze bez bota na hexera, to sie nie obedzie)

-Gdzie expic ? (tutaj sie chcialem dokladnie spytac, poniewaz na hexana jak gralem, to gdziekolwiek poszedlem,pvp-MPCforum-lezalem na momencie.

Nie czaruj.

Opublikowano

hajs na paca no wy chyba jestescie jacys pojebani

robi sie tak na pacca

składniki

x kont z 2 charami na kilku serwerach npvp 2 chary zeby sie stamina wymienialy najpierw puszczasz na slamander cave roty thais i paw collector potem amazon camp i eleven bane roty venore

x=ile ci sie bedzie chcialo(lub komputer uciagnie)

u mnie chodza ciagle 4 konta i jakies prfit mam 20k dziennie z chara grasz na kilku serwerach npvp zeby bylo wiecej miejsca na respach gdy tam 300k uzbierasz to kupujesz t coinsy i przesylasz na konto bank no i oto pacca mozna miec w zaledwie 2 tygodnie (mniej jak nie jestes leniwym chujem albo pizda)

kurcze wy myslcie troche

xenobota uzywaj tam masz skrypty praktycznie w bocie

( . Y . )

w26yvz-5.png

Opublikowano

Jeśli grasz dla przyjemności, żeby porobić questy pohuncic sobie i masz dłuższe przerwy od gry to polecam rl tibie w szczególności jeśli nie używasz bota bo teraz team hunty zaczynaja się od 50 + lvl. Jeśli grasz dla pvp to ots. Takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Ja osobiście na dłuższą metę wybrałbym Real Tibie.

Z paccem oczywiście gra staję się maksymalnie prostsza, jednakże grając na faku do 50 poziomu jeszcze ujdzie. (13zł to nie majątek - swoją drogą)

Z jakąś paczką zawsze raźniej. A dzisiaj o TH to nie problem.

Opublikowano

Wybralem sobie ots i smigam na hexera. Probowalem ogarnac sobie xenobota, ale szukalem cracka i mi sie popieprzylo kompletnie przez to wszystko. Bot wgl sie nie uruchamia, wyswietla sie blad "failed to connect... " i tak caly czas. Przez to s**t odechcialo mi sie wgl probowac grac, zwlaszcza, ze slyszalem opinie, ze bez bota to nie gra. QQ

Ja osobiście na dłuższą metę wybrałbym Real Tibie.

Z paccem oczywiście gra staję się maksymalnie prostsza, jednakże grając na faku do 50 poziomu jeszcze ujdzie. (13zł to nie majątek - swoją drogą)

Z jakąś paczką zawsze raźniej. A dzisiaj o TH to nie problem.

Hmmm chetnie bym sobie pogral, rl mial jednak ten klimacik, jednakze nie mam nawet z kim grac. Ludzie z mojego otoczenia raczej malo kiedy przesiaduja przy kompie i w cokolwiek graja. Nie wiem jak oni to robia, ale ja zawsze znajde czas na chociaz 2-3h :D :D

Takze nie wiem czy jest sens. Na dodatek doszla masa nowosci, na RL bez pacca nie skorzystam z off train. itd

Nie czaruj.

Opublikowano

Grając na rl spokojnie znajdziesz ludzi do grania czy gildie jeśli będziesz online, mało kto lubi grać sam a w tibi grając samemu do niczego nie dojdziesz. Jest masa neutralnych gildi nawet nie musisz mieć pacc żeby cię przyjęli. To 30 zł na pacc jest moim zdaniem równomierne zabawie płynącej z gry. Jako ze średnia wieku graczy w tibi ciagle rośnie to powinieneś spotkać ciekawych ludzi.

Opublikowano

Jeżeli ktoś Ci mówi że na ots to jest głupi. Czas OTS minął jak skończyły się otsy pod 8.6 typu ambera, ziviera, narvia, ashengard, stara hexana, antormia 
Nie masz co zaczynać na otsach nie ma już ots, teraz tylko real tibia i tylko retro pvp. O niczym innym nie myśl bo to strata czasu. Pozdrawiam chcesz możesz pograć z nami. Nie bez paca spokojnie wbijesz 45-50lvl potem już wypadałoby kupić. Na real tibie też sa boty i to za śmieszne pieniądze gdzie full auto skrypt wbija Ci lvl i wpłaca pieniądze do banku np. Może mi się to wydaje banalne bo znam Tibię 10lat nie wiem ale stawiam na real

Opublikowano

W sumie wybralbym RL, ale w takim razie jaki serw ? No i najwazniejsze. Sorciem mam ochote pograc, ale z pewnoscia nim sobie nie pozarabiam, wiec musialbym tez pewnie palka albo knighciora zrobic. Jak z wbijaniem skillsow ? Bez pacca nie mam dostepu do off-train. Potrzebowalbym jakis skryptow do skillowania/zarabiania :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Też zacząłem grać w Tibie i tak szukałem otsów szukałem, grałem tu i tam aż się zdenerwowałem i zacząłem na realu. Gram na serwerze Morta ale tam są kolejki o tej porze i wejść nie mogę  :pls: ale jeszcze mam na oku Antica. Jak coś to pisz to możemy się zgrać :) Tylko nie będę pościęwał dużo tej grze, bo dojeżdżam do szkoły i późno wracam. :)

Opublikowano

Nie opłaca się powracać do RL tak jak ktoś napisał na górze,tibia miała swój złoty czas.Osobiście ja nadal gram na Rl bo mam do tej gry wielki sentyment ale nie podoba mi się co cipsoft robi jak 95%graczy.Lepiej abyś poszedł na otsa polecam Eloth tibia 8.0 exp x5 zagrałem i poczułem starą tibie,liczba osób to 850,900+

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Też zacząłem grać w Tibie i tak szukałem otsów szukałem, grałem tu i tam aż się zdenerwowałem i zacząłem na realu. Gram na serwerze Morta ale tam są kolejki o tej porze i wejść nie mogę  :pls: ale jeszcze mam na oku Antica. Jak coś to pisz to możemy się zgrać :) Tylko nie będę pościęwał dużo tej grze, bo dojeżdżam do szkoły i późno wracam. :)

Na Antice też są kolejki - dla facc.

Nie opłaca się powracać do RL tak jak ktoś napisał na górze,tibia miała swój złoty czas.Osobiście ja nadal gram na Rl bo mam do tej gry wielki sentyment ale nie podoba mi się co cipsoft robi jak 95%graczy.Lepiej abyś poszedł na otsa polecam Eloth tibia 8.0 exp x5 zagrałem i poczułem starą tibie,liczba osób to 850,900+

A jak dla mnie się opłaca. Zgodzę się, że złote czasy minęły i z tym, że CipaSoft robi guwno aktualizacje, ale jednak zrobili bonus do 50 poziomu, dodali parę nowych spotów i inne - jednym słowy jest łatwiej niż kiedyś nawet na faccu. 

W sumie wybralbym RL, ale w takim razie jaki serw ? No i najwazniejsze. Sorciem mam ochote pograc, ale z pewnoscia nim sobie nie pozarabiam, wiec musialbym tez pewnie palka albo knighciora zrobic. Jak z wbijaniem skillsow ? Bez pacca nie mam dostepu do off-train. Potrzebowalbym jakis skryptow do skillowania/zarabiania :D

Zrób sobie parę bot charów i zarabiaj nimi. Parę takich kont po 60 lvl i robisz masowe questy, które są opłacalne typu Fibula,Black Knight,Firlefanz,Orc Fortress itd.. I już masz dorobek z samych questów. (Oczywiście dla facc). Zrobisz oddzielne konto dla sorka, gdzie jak się trochę dorobisz to zaczniesz nim działać ręcznie. Expienie sorcererem na waste to czysta przyjemność. Ja gram na Rowanie i również zapraszam, będąc online zawsze mogę coś pomóc, lecz rozmawianie przez Skype czy coś raczej odpada. 

Opublikowano

Wbilem sobie na tibie i kompletnie nie ogarniam, tak sie to wszystko pozmienialo, ze o.O Ten Rook. jest jakis...dziwny :v

Możesz zmienić na ten stary, jak nie pasuje. :s

Opublikowano

Na Antice też są kolejki - dla facc.

A jak dla mnie się opłaca. Zgodzę się, że złote czasy minęły i z tym, że CipaSoft robi guwno aktualizacje, ale jednak zrobili bonus do 50 poziomu, dodali parę nowych spotów i inne - jednym słowy jest łatwiej niż kiedyś nawet na faccu. 

Zrób sobie parę bot charów i zarabiaj nimi. Parę takich kont po 60 lvl i robisz masowe questy, które są opłacalne typu Fibula,Black Knight,Firlefanz,Orc Fortress itd.. I już masz dorobek z samych questów. (Oczywiście dla facc). Zrobisz oddzielne konto dla sorka, gdzie jak się trochę dorobisz to zaczniesz nim działać ręcznie. Expienie sorcererem na waste to czysta przyjemność. Ja gram na Rowanie i również zapraszam, będąc online zawsze mogę coś pomóc, lecz rozmawianie przez Skype czy coś raczej odpada. 

No właśnie ułatwili grę i to jest największy błąd według mnie.Jak kiedyś padłeś nawet na 20lvlu a ci spadł dwarven shield czy inny item to był płacz. Inni lubią to ułatwienie a inni starą trudną tibie gdzie runy sie robiło, a nie tak jak teraz kupujesz 10kk na allegro i wastujesz.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Jak to zrobic ? :D

Nie chce mi się tłumaczyć, ten ktoś zrobił to lepiej youtube.com/watch?v=-3ds1Dt2m-Y

Spoko sprawa, wielkie dzieki mordeczko :D

Nie czaruj.

Opublikowano

MAly ref tematu. Bocika postawilem sobie na RL, ale bawie sie troche na hexera i generalnie mam problem. Co chwile musze drzec ryja do mojej postaci "run forest, run", poniewaz balwany z lvl'ami 100+ probuja mnie udupic (a ja biedny z 50lvl). Nie wiadomo na jaki resp dragow pojde to i tak znajdzie sie jakis delikwent, ktory probuje mnie udupic. Stad moje pytanie, znacie jakies 'tajne' miejscowki z dragami, aby w spokoju poexpic a nie sie denerwowac ? Bagna przy Venore zajete, Darashie tez, mapy non-pvp to juz wgl oblegane sa- only bots. :/ Chyba, ze sa jakies inne miejscowki, z innymi mobami do poexpienia od 50.

Nie czaruj.

Opublikowano

MAly ref tematu. Bocika postawilem sobie na RL, ale bawie sie troche na hexera i generalnie mam problem. Co chwile musze drzec ryja do mojej postaci "run forest, run", poniewaz balwany z lvl'ami 100+ probuja mnie udupic (a ja biedny z 50lvl). Nie wiadomo na jaki resp dragow pojde to i tak znajdzie sie jakis delikwent, ktory probuje mnie udupic. Stad moje pytanie, znacie jakies 'tajne' miejscowki z dragami, aby w spokoju poexpic a nie sie denerwowac ? Bagna przy Venore zajete, Darashie tez, mapy non-pvp to juz wgl oblegane sa- only bots. :/ Chyba, ze sa jakies inne miejscowki, z innymi mobami do poexpienia od 50.

Inne miejsce z dragami, gdzie jest mało botów? Tutaj bocilem na shadowcores, bo miałem podobny problem, tylko że pvp od innego lvl tam było ;p Parę Dragów + Wyverny, zawsze coś, powinno być 0 botów.

ddddd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...