Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada exploitu na wersji serwera 3.0.12.1

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Ostatnio na scenie serwerów teamspeak3 sieje spustoszenie nowy exploit objawiający się błędem:

CRITICAL|VirtualServerBase|1 |Assertion "connectionPtr != __null" failed at ../../../../s/deps/teamspeak_server_lib/src/ts_server/virtualserverbase.cpp:2497;

Jest to błąd programistyczny mający na celu niedopuszczenie do dezintegracji danych przetwarzanych przez daną część kodu oprogramowania i w przypadku błędnych danych wywołuje on awaryjne zamknięcie procesu serwera. Atak przebiega na porcie UDP 9987, exploit wykorzystuje unikalne nicki i ma możliwość podłączenia się do serwera poprzez proxy / VPN więc blokowanie / filtrowanie odpada.

Poniżej zamieszczam dwie wersje oryginalnych binarek TeamSpeak3 [3.0.12.1] pod obie architektury systemów operacyjnych Linux z wgranymi poprawkami za pomocą analizy wstecznej. (pliki są "zestripowane" dlatego ich waga od oryginalnych binarek się różni).

DL:

32bit:

http://www117.zippyshare.com/v/Z59lN1Yn/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/f9461f04c6a8bd102e80f6bc51c67eaf1cff86fccd4756de2ad6162be03901b3/analysis/1455540744/

64bit:

http://www117.zippyshare.com/v/rYO0bXWs/file.html

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/987e8ccde4a4d8b8d4eb0168977ef2c9e538f07a925f6ecc9ed8cb336a38f889/analysis/1455540747/
Opublikowano

Wczoraj się kontaktowałem z @Eterprime i podał mi binarkę kiedy mnie atakowali i pomogło, w logach nadal jest zapisywane, że ktoś mnie atakuje jednak serwer stoi nie ruszony. Polecam.

ABC

Opublikowano

Wczoraj się kontaktowałem z @Eterprime i podał mi binarkę kiedy mnie atakowali i pomogło, w logach nadal jest zapisywane, że ktoś mnie atakuje jednak serwer stoi nie ruszony. Polecam.

Ten błąd będzie się zawsze pojawiał przy próbie ataku w logach ale bez skutków bo serwer zostanie nienaruszony.

Opublikowano

No i kolejny exploit zablokowany, widzę że Eterprime oferuje profesjonalne usługi związane z TeamSpeak3.  To nie jest ich pierwszy post w którym pomagają blokować takie gówna, darmowe i skuteczne.

Pozdrawiam!

logo1.png

Opublikowano

Niesamowite, zbawcy wszechświata z rejpnetu, czyżby nie oni ostatnio zrobili sobie tego exploita? Nie pomyłka to botnet z polskich dzieci. 

Linki pochodzą z rejpa, radzę to usunąć puki nie jest za późno, a pewnie będzie płacz jak zawsze, a co do skanów to sobie darujcie bo nie wiecie z kim macie do czynienia.

Problemem nie jest exploit tylko są dzieci które nie mają co robić w realu tylko bawią się w ataki.

Qq8LA0D.png

Opublikowano

Niesamowite, zbawcy wszechświata z rejpnetu, czyżby nie oni ostatnio zrobili sobie tego exploita? Nie pomyłka to botnet z polskich dzieci. 

Linki pochodzą z rejpa, radzę to usunąć puki nie jest za późno, a pewnie będzie płacz jak zawsze, a co do skanów to sobie darujcie bo nie wiecie z kim macie do czynienia.

Problemem nie jest exploit tylko są dzieci które nie mają co robić w realu tylko bawią się w ataki.

Radzę sięgnąć po słownik "PÓKI" nie jest za późno. Problemem jest exploit i wersje wydawane przez developerów TeamSpeaka ponieważ fixując jedną rzecz robią dziury w dwóch innych - zmienił im się skład po wakacjach i widać tego skutki.

Opublikowano

Dzięki za poprawienie mojego jakże strasznego obrażającego twoich przodków oraz wszystkich na tym forum błędu xD!

Szkoda że rozpowszechniasz zawirusowany syf z rejpnetu którzy sami tworzą exploity i próbujesz nazwać mnie "Analfabetą".

Qq8LA0D.png

Opublikowano

Dzięki za poprawienie mojego jakże strasznego obrażającego twoich przodków oraz wszystkich na tym forum błędu xD!

Szkoda że rozpowszechniasz zawirusowany syf z rejpnetu którzy sami tworzą exploity i próbujesz nazwać mnie "Analfabetą".

Czy Ty wiesz o czym Ty piszesz? Backdoorowie binki, masz taką samą wiedzę jak większość tego działu.

Kolejny raz pomyśl o tym co piszesz. Ktoś to naprawia, zamiast podziękować robisz gównoburzę żenada po prostu.

Opublikowano

Wyszła oficjalna wersja tsa 3.0.12.2 lecz nie mam pojęcia co tam naprawili ponieważ nie dodali chngelogów.

Opublikowano

Wyszła oficjalna wersja tsa 3.0.12.2 lecz nie mam pojęcia co tam naprawili ponieważ nie dodali chngelogów.

Naprawiono

=== Server Release 3.0.12.2  15 feb 2016
 - fixed more server crashes on malicious input
 - reduced memory use
Opublikowano

Człowieku lub małupo bo nie wiem kogo mam nieprzyjemnosc post czytać.

Ogarnij się a nie wypisujesz jakieś oszczerstwa na gościa który udostępnił naprawione pliki serwera które sam TeamSpeak zresztą zepsuł. I to jeszcze za free więc nie pograzaj się dzieciaku i wracaj do piaskownicy lub żłobka a jak się czegoś nauczysz wróć i wtedy możemy porozmawiać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...