Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do wszystkich co mają serwer - dlaczego prowadzisz serwer?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich tych co to czytają!

Mam pytanie od osób który maja swój serwer głosowy teamspeak

Wiec chodźmy do sedna dla czego stworzyliście swój serwer teamspeak? i go reklamujecie i chcecie

żeby byl najlepszy?

Przecież jest tyle innych ts z których można skorzystać i pogadać ze znajomymi.

Zastanawia mnie jeden fakt dla czego ja to zacząłem robić nie wiem sam chyba po prostu dla trollu.

Ale jeszcze wracając do tematu po co wam aż takie duze ts gdzie siedzi po 300 osób?

Wiadomo jak może jakaś kasa od nich wpadnie to będzie git ale i tak to będą grosze żeby tylko opłacić maszynę i tyle

wiec teraz pytanie do was po co wam to?  I jak niby chcecie zarabiać na tym? Dla pasji? czy dla pieniędzy? 

Opublikowano

Dla hooby i satysfakcji. Nigdy nie miałem gdzie siedzieć po dzieci banowały etc. To mam swój serwer.

Opublikowano

Nie chodzi o to co my możemy z tego mieć, tylko o to co my możemy dać innym.

Tworząc serwer, rozwijając go i ulepszając zawsze myślimy o użytkownikach.

Wiadomo że serwer nie wygeneruje dochodów, najczęściej nawet sam na siebie nie zarobi, ale tu chodzi o ludzi którzy na nim siedzą.

To gdy dodasz coś na serwer i wejdziesz na jakiś losowy kanał żeby porozmawiać z ludźmi a oni widzą te wszystkie twoje starania, to daje wielkiego kopniaka do działania i niesamowicie motywuje.

(')(.)(;)

Opublikowano

Jest to moje hobby, lubię posiadać władzę nad serwerem, nikt mi nie powie co mam robić itd.. To wszystko stworzone jest dla graczy, od graczy dla graczy.

Opublikowano

Prowadze swój serwer TeamSpeak3 dla pasji. Chce nauczyć się czegoś nowego. Zaczalem na permisjach, wzialem sie za boty. Staram się realizować propozycje użytkonikow. I dać to co potrzebuja inni.  Po co mam zarabiac? Inwestuje po to zeby dac cos innym a nie "leciec na hajs"

Pozdrawiam

Opublikowano

Dla mnie zarobek z TeamSpeak'a się nie liczy prowadzę go z znajomym zupełnie dla darmo graczy gracze nie muszą za nic płacić tak jak na innych ts'ach  po prostu prowadzimy serwer z pasją i dla innych za darmo ;).

owner.png

Opublikowano

Czekałem na takie wypowiedzi od niektórych osób!

Ale nurtuje mnie dalej fakt ze ludzie walczą pomiędzy sobą z teamspeakami wala sobie ddosy albo coś innego robią żeby zniszczyć.

Opublikowano

Niby proste pytanie, a odpowiedź nie do końca.

Ja osobiście siedzę w "TeamSpeakach" od już prawie 4 lat, dzięki temu że miałem wiele swoich serwerów zagłębiłem się w świat programistyki, można rzec, że dzięki możliwości posiadania swojego serwera zacząłem programować.

Na samym początku było to programowanie pod swój serwer w języku php, a teraz poszło to dalej.

Prowadząc serwer mogę dać innym użytkownikow stabilny, zdatny serwer do rozmów bez żadnego strachu o swoje dane.

Od zawsze tylko ja posiadam do nich dostęp.

Wszystki, którzy myślą nad otwarciem swojego serwera mogę tylko powiedzieć, że jeżeli masz czas i chęci zdziałasz bardzo dużo, pozdrawiam.

Opublikowano

Ale nurtuje mnie dalej fakt ze ludzie walczą pomiędzy sobą z teamspeakami wala sobie ddosy albo coś innego robią żeby zniszczyć.

Są tego + najlepsi zostaną słabi upadną niestety taki jest świat :P

Opublikowano

Dlatego, że ludzie dochdzą do wniosku w walce o użytkownika, że jeśli on ma, ja nie i co najgorsze nie mogę ich od niego zabrać to on też nie będę miał. Typowe buraczane podejście. Czemu jeszcze atakują? Bo nie mają życia i uważają ataki za zabawę.

Nie chodzi o to co my możemy z tego mieć, tylko o to co my możemy dać innym.

Tworząc serwer, rozwijając go i ulepszając zawsze myślimy o użytkownikach.

Wiadomo że serwer nie wygeneruje dochodów, najczęściej nawet sam na siebie nie zarobi, ale tu chodzi o ludzi którzy na nim siedzą.

To gdy dodasz coś na serwer i wejdziesz na jakiś losowy kanał żeby porozmawiać z ludźmi a oni widzą te wszystkie twoje starania, to daje wielkiego kopniaka do działania i niesamowicie motywuje.

Spotkałem małą ilość właścicieli z takim podejściem, dużo ludzi chce mieć dużo ludzi i po prostu dużo ludzi...

Ja w jednym momencie miałem 3 tsy na raz, łacznie ponad 2500 userów i skończyło się na jednym, który musiałem zamknąć, bo moja administracja chciała lecieć na kasę. Teraz nie mam publika, mam półpubliczny serwer, na którym prezentuje działanie bota. Ostatnio wypytałem moich użytkowników, czy jeśli im dam jeszcze więcej to będą chcieli płacić? Uznali, że bez więcej ode mnie zapłacą mi bo liczy się tak jak mówił kolega z góry podejście. Patrzą na to czy Admini się interesują, czy problemy są rozwiązywane od razu i po prostu czy się nimi interesujemy.

Dla testu wprowadziłem strefę prywatną max 7 osób i dwie strefy płatne z limitami 15 i 30 i powiem Wam, ze się zdziwiłem. Teraz Serwer przynosi wiekszy pieniądz niż kiedy miał 900 userów. Ale pewnie pomyślicie, że robie to dla kasy? No nie, mimo, ze obecnie po roku zwróci mi się licencja z zapasem to kasa się nie liczy. Stworzyłem nowy Serwer dla ludzi, którzy szanują czyjąś prace i dają datek, co prawda obowiązkowy na rozwój Serwera.  Ktoś powie, że lecę na kasę, bo mogę dać to za darmo. No nie, bo obecnie nie ma tsa, który daje takie parametry dla płatnych kanałów i takie możliwości. Ale po co opłaty, żeby oddzielić ludzi szanujących czyjąś pracę od reszty. U mnie przychodząc wiedzą, że dostaną to i to i mają wybór iść na duży Serwer darmowy publiczny, ale jednak chcą tu, więc coś o tym świadczy.

Wielu prowadzi też tsy dla ludzi, mówią, że mają 300 osób w 2 tyg i porównują się, że są lepsi od np. mnie bo ja mam 200 czy 250 po roku, pół roku itp. Ja np. inwestuję w wiernych użytkowników, co nie przejdą bo maszyna będzie off 5 minut o 3 w nocy. Jeśli ktoś chce iść w ilość to prędzej czy później to się odwróci. Według nie lepiej mieć mniej ludzi a wiernych i mniejszy ts a dobrze zrobiony i z renomą niż duży, gdzie rotacja userów jest gigantyczna i nie jesteśmy pewni co będzie jutro. A na pewno ludzie powinni znać właściciela, przynajmniej wyższe kanały, bez tego sukcesu nie będzie.

Profesjonalne Wsparcie Serwerów TeamSpeak3          Boty funkcyjne na Serwery na zamówienie         Twórca bety Dużego Bota Serwerowego TS3

Kontakt:

PW     GG: 2660269     e-mail: [email protected]

Opublikowano

Niektóre historie mnie urzekły. Yuri to taki drugi Gaben Ts3 z tego co przeczytałem xD

Co do samego tematu to każdy ma inny cel prowadzenia takiego serwera.

Opublikowano

Prowadze maly serwer 32 slotowy na ktorym robie swojego bota i prezentuje funkcje ;)

Gdby nie Ts to prawdopodobnie nie znał bym języka PHP ;p

Opublikowano

1.Ja uważam, że prowadzić serwer ts3 powinno, się w celach łączenia ludzi, absolutnie nie dla pieniędzy.

2.Po co mi dużo ludzi? Ja osobiście twierdzę, że nie liczy się ilość a jakość, jeżeli mam ludzi którzy pomogą mi zarządzać serwerem to jednocześnie mogę przyjąć więcej ludzi, w innym przypadku musiałbym dyskryminować jednych na rzecz drugich.

3. Czy chodzi mi o pieniądze? Absolutnie nie, uważam, że jeżeli chciałbym zarabiać, to zabrałbym się za coś innego ponieważ kiedy w grę wchodzą pieniądze, to ludzie przestają mieć znaczenie, stają się przedmiotami, a tak nigdy nie byłbym w stanie potraktować drugiego człowieka.

4. Jak widzę sens tworzenie serwerów ts3. Moim zdaniem serwery mają, jak już wyżej wspomniałem służyć w celach łączenia ludzi, tworzenia społeczności, pseudo-rodzin. Tak myślę ja i tak staram się prowadzić mój serwer TS3.

~Pozdrawiam Dominikoso

Opublikowano

Ponieważ lubię patrzeć kiedy inni są zadowoleni z moich usług i mogę im pomóc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...