Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra mi przycina przy 300 fps

Shooneeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up no kolejny ctrl c i ctrl v... Jak moze byc winakabla jak tylko w cs? Pobierz z workshopu mape FPS Benchmark zrob test potem ustaw wszystko na recomended i znow zrob test. Jak nie bedzie roznicy to musisz miec jakas komende. Daj ss z video settings

na mapie strasznie skacze mi var i mam 50fps , var wlasciwie jest czerwony , jakis pomysl ?:/

Może taki debilizm, ale czy ustawiłeś ekran na 144Hz?­

na każdej czestotliwosci gra przycina najbardziej na 60 i 75hz

Włącz synchronizację pionową i powinno być git.

nawet to nie pomaga

Znawcy kabla.... polecam kupić kabel bezprzewodowy i podpiąć go do karty graficznej.

A tak na poważnie to wina vsync. Zmień częstotliwość odświeżania na 2x a jak to będzie za mało to zmień na x3. Miałem to samo i jak zmienisz tego synca to pomoże.

Wpisz w google " mikroprzycięcia w csgo " tam masz lepiej i dokładniej opisane o co z tym chodzi. Tutaj trzeba uważać na znawców kabli i Hz bo wprowadzają w błąd.

Gdzie to napisał, bo ja jakos nie mogę zobaczyć? Problem leży tylko i wyłącznie albo w kablu dvi-d albo masz fabrycznie uszkodzony monitor, żadnej innej możliwości tu nie ma

wątpie , że monitor jest prosto z sklepu , miałem wczesniej  21.5" 75hz i gdy na nim ustawiałem 60hz to gra cieła tak samo jak teraz na każdej czestotliwosci

Na jakiej rozdziałce grasz?

4:3 800x600 z czarnymi paskami , sprawdzałem na 16:9 i 16:10 , nadal to samo , zero poprawy

-dx9 -novid -nod3d9ex -high -threads (wpisz tu ilość wątków procesora) +cl_forcepreload 1 -console

Masz parametry startowe.

#edit

Podczas gry ile masz loss a ile choke?

#edit2

-freq 75 i fps_max 75

Spróbuj tą komendą wartości 75, potem 100, 125, 150

Napisz jak się sprawowało na każdej z tych wartości. 

­

parametry zostały dawno wpisane , choke i loss 0% 20pingu na polskich serwerach . Gdy ustawie na 75hz czy 60hz obraz klatkuje troche bardziej niz na 120czy144hz , fps_max 200 , 250 , 300 nie pomaga

Opublikowano

Jaki masz dysk? Przeprowadzałeś jego diagnostykę? 

dysk hd322hj  samsung , dobre 6 lat ma , sprawdzałem go i nie wykryło zadnego bledu , moze miec on znaczenie na sciny ?

Opublikowano

dysk hd322hj  samsung , dobre 6 lat ma , sprawdzałem go i nie wykryło zadnego bledu , moze miec on znaczenie na sciny?

Daj log z HD Tune. Jeśli są przerwy w komunikacji z dyskiem to może przycinać.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...