Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra mi przycina przy 300 fps

Shooneeek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam
Od dluzszego czasu mam problem ,ktory uniemozliwia mi gre w cs , posiadam monitor 144hz AOC g2460 gra chodzi na low ustawiniach po 250 fps z drobnymi spadkami do 200 , jednak plynnosc gry jest na poziomie 50fps , problem posiadam juz prawie rok zmienilem karte graficzna procesor pamiec plyte glowna Przeczytalem chyba wszystkie forum i nie znalazlem fix , gra chodzila na starszym monitorze lcd75hz w miare plynnie lecz z przycinkami przy szybszym ruszamiu , format nie pomogl
Pozdrawiam) komp:
I5-4460 3.2ghz
Gtx750ti
8gb crucial balistix
Ga b85m d2v
Sorki za bledy Pisane z tel)

Opublikowano

Próbowałeś zmniejszyć częstotliwość odświeżania na monitorze? Jak jest połączony z kartą przez HDMI cz DVI?

Opublikowano

Próbowałeś zmniejszyć częstotliwość odświeżania na monitorze? Jak jest połączony z kartą przez HDMI cz DVI?

Dvi

Może głupie ale czy ustawiłeś w parametrach startowych -refresh 144? :D

tak ustawilem

Wymień paste na procesorze. Możliwe, że to przez skoki temperatur. Podaj również jakiego używasz zasilacza oraz chłodzenia.

­

sprawdzalem 2 zasilacze pasta wszystko jest )

Synchronizacje pionową masz wyłączona :D?

wylaczona
Opublikowano

Rozumiem że dzieje się tak tylko w CS:GO?

tak tylko cs

Jaki masz System Operacyjny ? Sterowniki Aktualizowane na bieżąco ? 

win 7 , wszystko najnowsze , swiezo po formacie

Opublikowano

tak tylko cs

Spróbuj dorzucić dodatkowo -freq 144 do parametrów startowych.

Opublikowano

Renderowanie wielordzeniowe włączone? 

ta

tak tylko cs

Spróbuj dorzucić dodatkowo -freq 144 do parametrów startowych.

mam wrzucone

Opublikowano

Zapewne jest to wina kabla bądź też samego monitora, bo skoro masz w grze 200fps+ to z kompem wszystko jest w porządku. Na początek proponuję użyć innego kabla. Jakiego w ogóle używasz? Zaraz się okaże, że problem był taki banalny ;p

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Zapewne jest to wina kabla bądź też samego monitora, bo skoro masz w grze 200fps+ to z kompem wszystko jest w porządku. Na początek proponuję użyć innego kabla. Jakiego w ogóle używasz? Zaraz się okaże, że problem był taki banalny ;p

Pisał że jest to problem tylko z CS-em więc to nie może być wina kabla.

Opublikowano

Gdzie to napisał, bo ja jakos nie mogę zobaczyć? Problem leży tylko i wyłącznie albo w kablu dvi-d albo masz fabrycznie uszkodzony monitor, żadnej innej możliwości tu nie ma

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Gdzie to napisał, bo ja jakos nie mogę zobaczyć? Problem leży tylko i wyłącznie albo w kablu dvi-d albo masz fabrycznie uszkodzony monitor, żadnej innej możliwości tu nie ma

tak tylko cs

Opublikowano

-dx9 -novid -nod3d9ex -high -threads (wpisz tu ilość wątków procesora) +cl_forcepreload 1 -console

Masz parametry startowe.

#edit

Podczas gry ile masz loss a ile choke?

#edit2

-freq 75 i fps_max 75

Spróbuj tą komendą wartości 75, potem 100, 125, 150

Napisz jak się sprawowało na każdej z tych wartości. 

­

Opublikowano

@up no kolejny ctrl c i ctrl v... Jak moze byc winakabla jak tylko w cs? Pobierz z workshopu mape FPS Benchmark zrob test potem ustaw wszystko na recomended i znow zrob test. Jak nie bedzie roznicy to musisz miec jakas komende. Daj ss z video settings

Opublikowano

Znawcy kabla.... polecam kupić kabel bezprzewodowy i podpiąć go do karty graficznej.

A tak na poważnie to wina vsync. Zmień częstotliwość odświeżania na 2x a jak to będzie za mało to zmień na x3. Miałem to samo i jak zmienisz tego synca to pomoże.

Wpisz w google " mikroprzycięcia w csgo " tam masz lepiej i dokładniej opisane o co z tym chodzi. Tutaj trzeba uważać na znawców kabli i Hz bo wprowadzają w błąd.

Opublikowano

Włącz synchronizację pionową i powinno być git.

najgorsze co mozna zrobic w grze fps

usun i zainstaluj cs'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...