Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer SkyBlock - pomysły oraz urozmaicenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Temat ten jest skierowany do graczy Minecrafta. Prosiłbym Was o pisanie różnego typu pomysłów dotyczących urozmaiceń oraz mechaniki serwera na serwerze SkyBlock. Dzieli Was tylko Wasza wyobrażnia :) Bardzo dziękuje z góry za pomoc.

Pozdrawiam, DeQUK.

CAMDNAx.png

Opublikowano

Handlarz na spawnie za itemy pewne z wyspy dostęp do katakumb długich i na końcu boss

Za bardzo nie rozumiem na czym miałoby to polegać. Możesz się bardziej rozpisać ?

CAMDNAx.png

Opublikowano

Ja bym się ucieszył widząc własne craftingi i nowy drop :D

Byłoby ciekawie zobaczyć serwer, który nie opiera się na góra 5 pluginach i jest robiony dla $ ...

Opublikowano

JA JA JA CHCE! xD

- Kwaśny deszcz , co jakiś czas taki deszczyk pada i by schronić sie przed nim musisz schować się pod obsidian inne bloki cie nie oslonią (dać jakaś protekcje na nowe wyspy xD)
- Markecik! - Kupowanie itemu Podwyża jego cene a sprzedawanie obniża np
dirt 1sztuka za 100
sprzedam 64 cena obniza sie np do 95 potem 90,85 i az do minimalnej np 50 a jak ktoś kupuje ten surowiec to rośnie rośnie aż do max np 200
- Achievementy np wykop 1000cobbla Nagroda bonus drop na 2h albo zabij 100 mobow dostań dostep do enchantu sharpness 5
- Drzewko budowniczego!  (tak jakby)
na start na wyspie możesz postawic 500bloków potem musisz za kase rozbudować wyspe taki jakby Level Up i wtedy już mozesz 2000 potem 5000 next  10000 itp aż do levela np 20 gdzie masz unlimited
- Narkotyki Uwaga! jeśli nie masz 18 lat nie możesz otworzyć tego spoileru!!!!

I tak pewnie nie masz 18 kłamco.....

dobra a tak serio

Narkotyki każdy gracz ma wyznaczy teren na innej mapie (taka druga wyspa) gdzie sadzi zioło itp na spawn można zdobyć nasionko ale koło nasionek są strażnicy którzy będą bić każdego słabego gracza więc to opcja dla potężnych narkotyki dużo dają kasy, ale by je sprzedawać musisz wejśc na strefe pvp :)

i ten realm z wyspą narkotyków można ulepszać np : powiekszyć, przyspieszyć rośnieniecie, taki jakby chunloading(bez niego by rosły narkotyki musisz tam stać z nim możesz być w innym miejscu)

takie coś tu napisałem nie wiem czy dobre czy nie ale co tam xD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

w tych czasach popularne są easy hc free build creative i chestpvp

Matkoo..... ale [CENZURA]

PanieFasolko mam pytanie.

Czytałeś chociaż co napisał autor tego tematu?

On szuka jakichś urozmaiceń na skyblock a ty mu piszesz, że "w tych czasach popularne są easy hc free build creative i chestpvp"

Dobrze, że są ludzie mądrzejsi i nie wszyscy robią "izi hace" 

------------------------------

Na skyblock możesz dodać parkour z nagrodami, spawnery z zmianą moba, własne sklepy i możliwość zakładania warpów dla Vipów.

Opublikowano

- bazar

- wiele parkourów a nie 2-3 oczywiście z nagrodami [ skrzynka co 24h ]

- speedruny są fajne ;> coś ala parkour ale wszystko na 1 sprincie i takie tam

- fajne ale rzadko spotykane minigry z nagrodami np. colormatch, małe areny by nawet w 2 osoby dało się zagrać

- ogarnięta ModArena z zmienionymi nagrodami a nie standardowym syfem

- pety

- lvle i ranking wysp

- nether w wyznaczonych godzinach

- jakies skrzynki i klucze do otwierania [ ala cs go ale nie dokońca taki syf plugin z neta ]

- drop ze stone ale mały

- craftingi np spawneru i jakiś innych itemków

- sklep dobrze skonfigurowany, żeby nie było np izi hajsów z golemiarki :v

- questy u npc i fajne nagrody

- arena pvp

- jak spawniesz z wyspy nie tracisz itemów [ traci sie jedynie na arenie pvp ]

- end jakiś zmieniony czy coś

- stoniarki, żeby nie trzeba było kopać ciągle w coblarce albo robić lagującej stoniarki na pistony

Póki co tyle mi przychodzi na myśl ;}

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

-Sklep który musi być koniecznie dobrze zbilansowany 

-Sprzedawanie klatek z których spawnią się różne potwory dzięki czemu gracze mogą farmić.

-Poza samymi wyspami powinno być wiele urozmaiceń aby graczom serwer szybko się nie znudził czyli jakieś areny pvp, parkury itp

-ranking najlepszych wysp

-Unikalne craftingi 

-nether w wyznaczonych godzinach 

-drogie enderchesty 

49yxrs.png

Opublikowano

-Questy na serwerze np chodziłoby o zbudowanie tego i tego na wyspie.

-Ranking największej wyspy, resetowany co 7 dni

-Częste eventy

-Duży sklep

-wybór 4 wysp : 

a)Nether

b)Jungla

c)...

d)...

dobre urozmaicenie :)

Opublikowano

Za dużo tych nowości tu piszecie ;-) Dla mnie, i z mojego doświadczenia na skyblockach wiem, że wystarczą tylko: Częste eventy (z pluginu), dopracowany sklep i skup, Arena PVP, 1-2 parkoury, sala komend, Sklep dla VIPów... Inne, dalsze nowości typu bazary, shop osadnicy tylko psują grę. Dodatkowo warto dodać Nether, end, jakiś skrypt na szybkie kupowanie rang/przedmiotów /sms. Oczywiście ranking wysp, strona internetowa na której jest lista banów. Najlepszy do tego oczywiście plugin IslandWorld ;-) Na takim serwerze daleko zajdziesz ;-) Przykłady serwerów: Sky-Block.pl, Bloczek.net, Sky-Block.eu ;-) 

To ja Grands. Masz dobry wzrok! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...