Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Huawei P8 Lite Android 6.0 + Emui 4.0 - instalacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytania dotyczące aktualizacji :

1. czy z androida 6.0 będę mógł wrócić do 5.0.1 ?

2. czy jak wyjdzie oficjalny android od Huawei będę mógł go zainstalować ?

Liczę na jak najszybsza odpowiedz ;D

1. Tak, na stronie huawei są pliki do pobrania, tylko z tego co pamiętam to zostaną przywrócone ustawienia fabryczne.

2. Tego nie wiem.

Ogólnie to nie opłaca się już instalować bety, bo niedługo powinna pojawić się oficjalna wersja.

Opublikowano

Kolega wyżej pisze, że na Dual Sim nie działa, więc nie będę ryzykować. Lepiej poczekać na oficjalną aktualizację.

Jednak plusik za chęci. 

Już jest oficjalny 6.0

Opublikowano

Zbrandowane czy jak to tam się mówi jeszcze nie mają, więc dla mnie jeszcze nie ma aktualizacji. 

Kolega wyżej pisze, że na Dual Sim nie działa, więc nie będę ryzykować. Lepiej poczekać na oficjalną aktualizację.

Jednak plusik za chęci. 

Na wersji z Dual Sim metoda nie działa :( wyskakuje cały czas failled

Jakieś rady

Nie aktualizowałem tego poradnika, ja cały czas posiadam tę wersję (b524) i dzisiaj zabieram się za instalacje b550.

Ja mam dual sim i b524 normalnie działa więc nie wiem o co chodzi.

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Witam mam P8 lite i dostałem aktualizacje do B200 (miałem B170) i zainstalowałem no ale teraz znalazłem ten post jest jakaś opcja aby cofnąć do B170 i wgrać Androida 6?

Opublikowano

Super tutorial , właśnie zrobiłem według niego aktualizacje i po wejściu w aktualizatora pokazała mi się wersja ALE-L21C432B524 , ale pokazał się też komunikat ,że moge zaktualizować do ALE-L21C432B550! Super mega mi się podoba właśnie instaluje ALE-L21C432B550.Wszystko bezproblemowo poświęciłem godzinkę i żadnych danych nie straciłem ;) Pozdrawiam serdecznie

EDIT: I w dodatku telefon (choć temu nie dowierzałem) działa naprawdę płynniej. Wcześniej pobierałem różne aplikacje do nagrywania ekranu i nawet w 360p mi muliło , a ten wbudowany w 6.0 działa płynnie w HD. Aż sie podnieciłem xD

Opublikowano

mi to nie działa man b200 wersje próbuje wgrać b170  a ciągle wyskakuje że  software install faild i nie moge nic zrobić tylko spowrotem wraca mnie do ostatniej aktualizacji 

mi to nie działa man b200 wersje próbuje wgrać b170  a ciągle wyskakuje że  software install faild i nie moge nic zrobić tylko spowrotem wraca mnie do ostatniej aktualizacji      

Opublikowano

Super tutorial , właśnie zrobiłem według niego aktualizacje i po wejściu w aktualizatora pokazała mi się wersja ALE-L21C432B524 , ale pokazał się też komunikat ,że moge zaktualizować do ALE-L21C432B550! Super mega mi się podoba właśnie instaluje ALE-L21C432B550.Wszystko bezproblemowo poświęciłem godzinkę i żadnych danych nie straciłem ;) Pozdrawiam serdecznie

EDIT: I w dodatku telefon (choć temu nie dowierzałem) działa naprawdę płynniej. Wcześniej pobierałem różne aplikacje do nagrywania ekranu i nawet w 360p mi muliło , a ten wbudowany w 6.0 działa płynnie w HD. Aż sie podnieciłem xD

Ja kilka miesięcy używałem b524, teraz z tydzień temu przerzuciłem się na b550, niestety z b524>b550 straciłem dane, aczkolwiek nie miało to już zbyt większego znaczenia, przydał sie reset :v

Jednak plusik za chęci. 

Używam na b550 dualsim i hula :)

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@KrystianHD majac kopilacje B150 co najpierw powinienem zrobic, czy moge od razu B188 pobierac? Jesli nie to skad wziac b170 pierwsze? Nie znajduje mi zadnych aktualizacji. (moja ds jest z playa jesli to ma znaczenie)

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

mam huawei p8 lite dual sim w wersji b160 brandowany na sieć plus jak go aktualizować do b170 a potem na android 6 ???????????????? nie moge wgrac aktualizacji do zadnej innej wersjii cały czas wyskakuje błąd

Opublikowano

Mój telefon jest niby "zbrandowany", z firmy orange i jakoś mogłem pobrać. Jednak trzeba to inaczej robić niż w poradniku.

Musicie pobrać z sklep play "HiCare" i wtedy będziecie mieli możliwość pobrania. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nadal w huawei P8 nie mam aktualizacji do Androida 6.0

Wie ktoś coś może na ten temat kiedy będzie ?

Opublikowano

Nadal w huawei P8 nie mam aktualizacji do Androida 6.0

Wie ktoś coś może na ten temat kiedy będzie ?

Masz branda? Huawei P8 Lite dopiero miał aktualizacje przez OTA, a p8 chyba nie

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...