Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca dla 15 latka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,chciałem się zapytać czy są prace dla niepełnoletnich w okolicach 15 lat.

Chcę zarobić 1000zł na nowy komputer,ze względu na to że poprzedni 14-letni się już zepsuł ze starości i wszystko popadało a  póki co zaczęły się u mnie ferie więc jest czas.

Jakieś propozycje?

Opublikowano

Ulotki, ale czy to nie trzeba mieć skończone 16? Praca beznadziejna, bardzo mało płacą, a jeszcze czasami nawet nie chcą zapłacić. Od Ciebie zależy.

Koszenie trawnika xD

Opublikowano

Wyprowadzanie psów, robienie zakupów starszym osobom.

Jak mieszkasz gdzieś niedaleko wsi, to możesz zapytać się czy na gospodarstwie nie potrzebują pomocy.

Opublikowano

Nie znajdziesz żadnej pracy w takim wieku, a już na pewno nie dostaniesz tysiaka za dwa tygodnie roboty.

Nie kłam, lol.  xD

Opublikowano

Jesteś niepełnoletni i nie znajdziesz jakieś pracy na 2 tygodnie to po pierwsze po drugie na ulotkach gówno zarobisz w 2 tygodnie, poczekaj do wakacji wtedy sobie coś ogarnij po znajomości bo jak na razie zostaje ci sprzątanie/wychodzenie z psami sąsiadów jak się z nimi dogadasz ale to i tak ci nie wyjdzie 1k. 

Opublikowano

handel narkotykami

nawet pewnie nie bedzie mial skad wziac tanio skuna :P 

Zaloz jakis handel, chocby zabawkami, zalezy duzo tez gdzie mieszkasz, bo w miejscowosciach turystycznych mozna zarobic duzo sprzedajac wlasnie takie zabawki na wlasna reke 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

nawet pewnie nie bedzie mial skad wziac tanio skuna :P 

Zaloz jakis handel, chocby zabawkami, zalezy duzo tez gdzie mieszkasz, bo w miejscowosciach turystycznych mozna zarobic duzo sprzedajac wlasnie takie zabawki na wlasna reke 

Jasne... tylko, że sam działalności nie jest w stanie zarejestrować bo jest niepełnoletni. W dodatku gdyby to robił nielegalnie, to przy pierwszym wlocie kontroli zapłaci mandat. Wyjątkiem jest "zatrudnienie" przez właściciela owego biznesu.

@topic

Jeśli masz kartę motorowerową, to możesz poszukać pracy jako dostawca pizzy lub innego żarcia. Jedynym warunkiem jest zgoda rodziców/opiekunów.

Mając 15 lat nie licz na jakąś konkretną pracę, gdybyś miał 16 lat, to już byś mógł przykładowo poszukać pracy w MC czy w jakiejś innej restauracji jako pomoc kuchenna.

Ulotki są po prostu nieopłacalne. No chyba, że będziesz jednocześnie roznosił je dla kilkunastu jakiś firm, ale i tak kokosów na tym nie zarobisz. Zima, to jest obecnie słaby okres na pracę dorywczą, w sezonie wiosenno-letnim możesz iść na zbiory. Możesz też się przejść po giełdach warzywnych i popytać czy ktoś nie potrzebuje pomocy.

W sezonie zimowy możesz opiekować się zwierzętami podczas wyjazdów właścicieli, oczywiście o ile rodzicie pozwolą CI trzymać jakieś zwierzaki w domu. Warto umieścić takie ogłoszenie na jakimś portalu zajmującym się ogłoszeniami o pracę.

819531478353821175209.gif

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli zaczniesz dilować dzikami nafaszerowanymi kokainą to może zarobisz ale w tym wieku to ja Ci niczego dobrego nie wywróżę :D żadnego doświadczenia, za młody nic. Najprędzej jak tam się koledzy wypowiadali to możesz dostać widły i do roboty w gospodarce tak jak ja na codzień ;)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Nie znajdziesz żadnej pracy w takim wieku, a już na pewno nie dostaniesz tysiaka za dwa tygodnie roboty.

Ty k***a wiesz cokolwiek o pracy?

Jezeli interesuje Cie praca na czarno, to wal po budowach. Oczywiscie takich malych prywatnych, jakies prace porzadkowe, sprzatanie.

Jak mialem 15 lat to sie dostalem na czarno, ale chujnia bo 7zl placili za h. Ewentualnie na jakies roboty w polu(ale to bardziej w wakacje)

@easyy. przyjebie jak ktos chce sobie dorobic w wolnym czasie, to lepiej o nim swiadczy, anizeli ciagnac hajs od rodzicow, j****y nieudaczniku.

Wyjdz spod garnuszka i wtedy pierdol.

fEaAAXQ.gif

Opublikowano

Jesli masz mniej niz 16lat to raczej nikt legalnie cie zatrudni.

Ja bym poczekal na twoim miejscu do nastepnych urodzin I postaral sie o robote w McDonalds albo innej restauracji.

Mialo byc nie zatrudni. Niestety nie ma opcji edytowania w mobilnym ukladzie strony.

Opublikowano

W tym wieku szukałem pracy u sąsiadów. A tu wykoś trawnik, zajmij się dzieckiem, posprzątaj itp. Marna robota ale wynagrodzenie jakieś zawsze jest. Tysiaka tak latwo nie zarobisz mimo wszystko.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Chłopie, jeżeli jesteś jeszcze w gimnazjum i nie masz zamiaru iść do liceum/technikum to zapraszam do zawodówki gdzie z reguły dobrze płacą - musisz poszukać takiego pracodawcy, który Ci zapłaci, ponieważ są również darmowe praktyki. Sam odbywałem praktyki w sklepie BricoMarche przez 2 lata. Miesięcznie dostawałem na czystko około 300 zł, nie są to może jakieś kokosy, ale zawsze coś - jeżeli chcesz dostać więcej to polecam poszukać prywatnej firmy, znajomy pracował jako elektromechanik w małej firmie, zajmował się naprawianiem m.in. pralek, wyciągał ponad 1000 zł w wieku 16 lat. Zawsze możesz poprosić rodziców o to by wzięli Ci jakiś komputer na raty gdy otrzymasz swoje pierwsze pieniądze, myślę, że nie byłoby z tym problemu. 

maybenow.png

Opublikowano

jaką ty chcesz pracę? pojebało cie? weź sie do nauki idioto 15 latek szuka pracy hahaha 

Nie wiem dlaczego nazywasz mnie idiotą, chce zarobić pieniądze na nowy sprzęt na którym nie będę grał w gry tylko tworzył grafikę (głównie montaże 3D itp),

rodzice raczej nie dadzą mi od tak pieniędzy na średni komputer który chociaż uciągnie After Effects CS6.

Akurat z nauką nie mam problemów oraz jestem już po egzaminie i nauczyciele nie zapowiadają nam już sprawdzianów.

Jesli masz mniej niz 16lat to raczej nikt legalnie cie zatrudni.

Ja bym poczekal na twoim miejscu do nastepnych urodzin I postaral sie o robote w McDonalds albo innej restauracji.

Mialo byc nie zatrudni. Niestety nie ma opcji edytowania w mobilnym ukladzie strony.

Spróbuję coś w wakacje znaleść.

Można zamknąć.

Opublikowano

Ludzie się tu wypowiadają a nic nie wiedzą, popytaj kolegów czy gdzieś na zbiory w wakacje nie jadą, dwa lata temu pojechałem do Belgii i zarobiłem ponad 3 tysiaczki w 3 tygodnie. Na zbiorach najwięcej zarobisz w krótkim czasie ale musisz się liczyć z tym, że jest to praca fizyczna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...