Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile może kosztować naprawa karoserii auta takiego jak na zdjęciu

UglyPanda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, ciężko określić cokolwiek na zdjęciu.

Nie wiadomo czy nie zostały naruszone podłużnice, bo jeśli tak to koszta automatycznie rosną, ponieważ samochodem trzeba będzie wjechać na tzw. płyte i naciągać podłużnice.

Stawiać ćwiartkę tylną również trzeba i nie wiadomo co z tylnym zawieszeniem, bo zawieszenie również mogło dostać. 

Ja mogę tylko Ci powiedzieć orientacyjne koszta lakierowania, porządny lakiernik, który zna się na fachu, skasuje Cie około 500zł + za element. Same koszta materiału są wysokie, lakier prawdopodobnie trój warstwowy, więc nie ma co liczyć na standardowe 350 zł za element. Cenę blacharki nikt Ci nie wyceni z zdjęcia, ponieważ nie widać dokładnie co się stało.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

W takim razie jeżeli auto to kosztuje 50k ma przebieg 20 tysięcy na dodatek jeździ tylko ma wady wizualne które można zlikwidować za 2000 zł +/-, a taki nowy mustang kosztuje ponad 100 k to chyba opłaca się kupić i naprawić prawda?

Opublikowano

@up na pewno nie 2k za tyle to może ćwiartke w golfie iv zrobisz, drugą rzeczą jest skąd wezmiesz częsci, bo tyle szpachli i w taki auto chyba nie włożysz? Jeśli to europejska wersja to jeszcze pół biedy jak amerykańska to powodzenia.

66344506193801885041.png

Widzimy się na 1.9

Opublikowano

W takim razie jeżeli auto to kosztuje 50k ma przebieg 20 tysięcy na dodatek jeździ tylko ma wady wizualne które można zlikwidować za 2000 zł +/-, a taki nowy mustang kosztuje ponad 100 k to chyba opłaca się kupić i naprawić prawda?

Hmm, jeśli by mnie kosztowała naprawa 2k to już bym go brał :D

Trzeba stawić ćwiartkę, wątpię by ktoś podjął się wyciągać ten błotnik i kłaść na niego kilka kilogramów szpachli, nie wiem czy nawet ktoś podjął by się cynowania, bo przy takim samochodzie się po prostu tego nie robi.

Według mnie w ten samochód trzeba wpakować ponad 30 tysięcy, wliczając w to zakup ćwiartki ( jeśli w ogóle się uda dostać ;p ) zderzak, koszta blacharki, koszta lakierowania, koszta małych bzdur, które są drugie typu ślizgi zderzaka, spinki itd..

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Dzieci się tutaj nie pytaj, musisz jechac prosto do blacharza i on Ci powie co i jak, od razu Ci powiem że blotnik do wymiany, i samochod wyladuje na plycie poniewaz musi byc prostowany, potem blotnik bedzie spawany i zgrzewany. Na koniec szpachel i malowanko
Dobry lakiernik bierze 500+ zł za element

Opublikowano

Skoro się kompletnie na tym nie znasz to o co w ogóle chodzi z tym tematem? Myślisz, że to takie proste, kupić rozjebane auto wysokiej klasy, naprawić je za grosze i sprzedać 2 razy drożej xD? Z samego zdjęcia nie da się wywnioskować, ile może kosztować jego naprawa, widać tu tylko wizualne uszkodzenia. Ale gwarantuje ci, że nie będzie to tanie.

Opublikowano

Zderzak, lampa do wymiany będziesz musiał zamówić nowe części dodatkowo będzie trzeba go trochę wyklepać powiem tak na pewno nie skończy się na 500zł to masz jak w banku. 

Opublikowano

Sam zderzak na allegro za 2300 zł , lampa zderzaka 550, lampa tył 1000 zł (ceny z allego więc nwm czy wiarygodne)+ blacharz ale ile weźmie to nie mam pojęcia

signature.png

Opublikowano

No ja ogólnie sam bym jeździł tym autem. Dajmy na to takie uszkodzone auto kosztuję 50 tyś naprawę chciałbym zmieścić max w 7k.

Widziałem jeszcze fajnego mustanga 2015 ecoboost też uszkodzony, ale tylko prawe drzwi wgniecione dosyć mocno. Więc wystarczyłoby wymienić tylko je jak sam sprzedawca mówi same drzwi są uszkodzone silnik zapala itd. taki biały kosztuje 48 tyś, a drzwi na stronie forda 1,500$ o ile się nie mylę więc tutaj max by mnie to wyniosło 55k? Przecież wymiana samych drzwi nie może być niesamowicie droga, a na dodatek auto ma 8k przebiegu tylko więc jest praktycznie jak nowe.

Opublikowano

Jeżeli chcesz oryginalne zamienniki  części to na bank nie zmieścisz się w 7, bo one są strasznie drogie i ciężko je dostać. A jakbyś akceptował jakieś zamienniki to myślę że 7 starczy.

Opublikowano

No ja ogólnie sam bym jeździł tym autem. Dajmy na to takie uszkodzone auto kosztuję 50 tyś naprawę chciałbym zmieścić max w 7k.

Widziałem jeszcze fajnego mustanga 2015 ecoboost też uszkodzony, ale tylko prawe drzwi wgniecione dosyć mocno. Więc wystarczyłoby wymienić tylko je jak sam sprzedawca mówi same drzwi są uszkodzone silnik zapala itd. taki biały kosztuje 48 tyś, a drzwi na stronie forda 1,500$ o ile się nie mylę więc tutaj max by mnie to wyniosło 55k? Przecież wymiana samych drzwi nie może być niesamowicie droga, a na dodatek auto ma 8k przebiegu tylko więc jest praktycznie jak nowe.

Ale Ty nie wiesz czy nie został naruszony słupek B, a jeśli został naruszony to koszta drastycznie rosną do góry. Przecież tam mógł zostać naruszony słupek B, zawiasy, jeśli pchnęło te drzwi to mogło poruszyć błotnik przód i tył...

Wszystko pięknie wygląda na obrazku, ale samochód to nie puzzle, które poskładasz a okazje po prostu nie istnieją.

4124112_16944776.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...