Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja oficjalnie polecam vps z hosteamu tanio dobry anty-ddos chodź blazingfast też można polecić ;).

Myślisz że słaba maszyna którą używam powoduje że serwer co jakiś czas się wyłącza? Na VPS posiadam samego TeamSpeak3

Opublikowano

Najpierw sprawdź dlaczego Ci wywala serwer. Polecam Ci bardziej blazinga niż hosteam bo co chwile są exploity na hosteama. Maszyna taka wystarczy. SPRAWDZ LOGI

Opublikowano

Najpierw sprawdź dlaczego Ci wywala serwer. Polecam Ci bardziej blazinga niż hosteam bo co chwile są exploity na hosteama. Maszyna taka wystartrawczy. SPRAWDZ LOGI

Logi jako skrypt w putty czy logi w panelu hosteam?

Opublikowano

Logi jako skrypt w putty czy logi w panelu hosteam?

Ile ludzi masz na tym tsie. Jeśli wywala samego tsa to nie wina hostingu tylko serwera wrzuć logi.

Opublikowano

Ile ludzi masz na tym tsie. Jeśli wywala samego tsa to nie wina hostingu tylko serwera wrzuć logi.

W porywach do 50. W panelu mam tylko logi jak resetowałem hasło czy VPS..

Opublikowano

Logi serwera TeamSpeak + napisz do nich czy nie mieli problemów na Matce.

Opublikowano

W porywach do 50. W panelu mam tylko logi jak resetowałem hasło czy VPS..

Jeśli hostujesz sam serwer tsa  i nic więcej to na najmniejszej maszynie 50 to nie problem(OpenVZ mogłeś na jakiś s**t trafić) zobacz jak tam sobie tam rdzeń radzi przy tych 50 ludziach.

Opublikowano

Myślałem nad kupieniem VPS KVM na HosTeam ale nie wiem czy to coś pomoże, na razie wszystko jest ok.. Zazwyczaj wieczorem albo rano serwer się wyłącza. Być może HosTeam miał jakiekolwiek problemy z serwerami i dlatego mi wywalało serwer.. Bo parę dni temu nawet w Putty wejść nie mogłem bo "TimedOut" A w panelu pisało że serwer "Online" nawet restarty nic nie pomagały.

Ps. Myślicie że HosTeam miał problemy jak mi serwer się wyłączał?

Opublikowano

Myślałem nad kupieniem VPS KVM na HosTeam ale nie wiem czy to coś pomoże, na razie wszystko jest ok.. Zazwyczaj wieczorem albo rano serwer się wyłącza. Być może HosTeam miał jakiekolwiek problemy z serwerami i dlatego mi wywalało serwer.. Bo parę dni temu nawet w Putty wejść nie mogłem bo "TimedOut" A w panelu pisało że serwer "Online" nawet restarty nic nie pomagały.

Ps. Myślicie że HosTeam miał problemy jak mi serwer się wyłączał?

Przy takiej ilości ludzi KVM to kasa w błoto. Najtańszy serwer pod warunkiem, że stoi tam tylko sam TS jest wstanie wyrobić +/- 90 ludzi raz przy takiej ilości zaczynały się problemy raz nie zależy od globalnego obciążenia matki. Oczywiście KVM to KVM i są pewne zasoby no ale bezsensu. Dostarcz logi z tsa. Zawsze, masz programy do monitorowania co X czasu obciążenia procesora.

Sprawdź jeszcze na wszelki wypadek czy load nie jest za wysoki, komenda: uptime

Opublikowano

@Lukass Hymm, może to wina dziurawego cracka którego używasz?

​@Edit Kto nie umie zrobić takiego napisu? xD miałem tam zmienić na coś innego ale postanowiłem iż to użyje, a w gBocie nie wiesz na razie co tam jest ale jest ok 12funkcji :).

Pozdrawiam, G..

­

Opublikowano

na BlazingFast  ping będzie wyższy 

do ~ 100ms.

W blazingFast.io posiadasz większy port oraz przepustowość łącza.

Posiadasz dyski ssd, które przyspieszą działanie maszyny.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...