Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wykonać taką stronę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie. Chce stworzyć stronę. Strona główna będzie składała się z jakiś informacji i top10. Chce dodać do strony dwie zakładki. Jedna to będzie miejsce na cytaty, a druga na piosenki, oczywiście z youtube :P W czym i jak wykonać taką stronę by tez ładnie wyglądała? Myślałem nad wordpress ale nie mam zbytnio pomysłu jak ją w nim wykonać a także nad "ten tego" ale w wersji darmowej ma mało możliwości.

Opublikowano

Jeśli znasz PHP to ja bym to zrobił albo na czystym PHP, albo przy użyciu framework'a. Wbrew pozorom, jak dla mnie, będzie najłatwiej.

Opublikowano

Problem w tym że niestety nie znam :/

Poczekam na opinie innych a w tym czasie może poszukam jakiś poradników na przyszłość PHP.

Opublikowano

Jeżeli nie znasz PHP lub innych języków programowania, to polecam Ci Wordpress - bardzo przyjemnie sie korzysta i ma bardzo wiele możliwości. Istnieje również bardzo dużo rozszerzeń na tę platformę.

Opublikowano

A da rade zrobić tak jak pisałem? W sensie dodać 2 zakładki z cytatami i muzyką a główna to jakieś top 10 lub jakieś 10 losowych?

Opublikowano

A da rade zrobić tak jak pisałem? W sensie dodać 2 zakładki z cytatami i muzyką a główna to jakieś top 10 lub jakieś 10 losowych?

Bez problemu. Mimo tego, że Wordpress jest platformą blogową, to jest to też bardzo zaawansowany CMS.

Opublikowano

Coś tam korzystałem z wordpressa... A podpowiesz jak? W sensie jak z innych zakładek przenieść losowe wpisy na stronę główną. I rozumiem że jeżeli będę wrzucał te cytaty to będą one w formie wpisów, a jak z tymi filmikami? Chciałbym zrobić sobię taką jakby bazę, że przypisać albumy do danego wykonawcy, a w albumach piosenki z przekierowaniem do yt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...