Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format dysku z poziomu skryptu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,chciałbym zapytać po prostu z czystej ciekawości czy "wirus w notatniku" zrobi wszystko co mu nakażemy w sensie dam przykład,chciałbym żeby ofiara gdy odpali plik ma się jej sformatować dysk C bez jej zgody,-tak po prostu że w to kliknęła,jest to możliwe czy raczej w tych czasach już to nie przejdzie (nie chodzi mi o ofiarę,-że może być ktoś tak głupi żeby to odpalić) tylko po prostu czy współczesne aktualizacje nie zablokowały działań owych "wirusów"?

Każda odpowiedź na wagę złota-oczywiście podkreślam pytam w celu edukacyjnym x)
PS:nie chcę u siebie sprawdzać owych komend-poprzedzam komentarze x) 

Opublikowano

Raczej nie, do modyfikowania zawartości katalogu nadrzędnego trzeba mieć uprawnienia administratora.

Opublikowano

@up no i ok,jeżeli osoba skorzysta z tego skryptu z poziomu administratora to polecenie się wykona czy nie?

Wydaje mi się że tak.

Opublikowano

Zawsze możesz postawić system na wirtualnej maszynie i tam próbować do woli :). To co się stanie na maszynie nijak nie wpłynie na działanie Twojego komputera.

Opublikowano

Wydaje mi się że tak.

to mnie trochę niepokoi bo jestem niepewny,czyli dajmy na to-gdybym postawił wirtualny system (virtualbox,windows 7-dajmy na to) i przeprowadził doświadczenie na owym wirtualnym systemie to skutki niczym by się nie różniły między wirtualną maszyną i fizycznym "sprzętem",prawda?

@up,-wyprzedziłeś mnie właśnie o kilka sekund x) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...