Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie hasła do logowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w szkole dostałem pracę, którą muszę wykonać na zaliczenie :)

Mianowicie chodzi o program (swojego rodzaju komunikator)

Pozwala tworzyć użytkowników, logować się oraz wysyłać między nimi wiadomości. 

Jedyne czego potrzebuję to dodanie hasła podczas logowania na użytkownika.

Jeśli ktoś ma pojęcie w tym temacie oraz chwilę wolnego czasu to bardzo proszę o ogarnięcie.

Max LIKES w nagrodę oczywiście :)

Tutaj skan oraz paczka z projektem :

https://www.virustotal.com/pl/file/58cb3be24d5af237bfc05fb5ea8d63a6c0dc5ae58e893a7e9326e674446c36a6/analysis/1454618481/

http://www6.zippyshare.com/v/6PMj7BZj/file.html

PS. Bardzo zależy mi na czasie.

Knowledge-Kryptonite-quote2.jpg

Opublikowano

Nie prosimy w działach niezbędnika o gotowce, możemy Ci co najwyżej pomóc, tylko musisz powiedzieć z czym masz dokładnie problem.

Opublikowano

Nie prosimy w działach niezbędnika o gotowce, możemy Ci co najwyżej pomóc, tylko musisz powiedzieć z czym masz dokładnie problem.

Problem w tym, iż nie wiem w którym miejscu kodu muszę dokonać zmian i jakich zmian mam dokonać. 

Knowledge-Kryptonite-quote2.jpg

Opublikowano

Witam, nie chcę tworzyć nowego tematu bo może już gdzieś taki zaistniał a nie mogę znaleźć a że ten jest dość świeży to skorzystam :)

Też otrzymałem podobny projekt i mój problem polega na tym, że nie wiem jak przejść z okna logowania do dalszych funkcji programu.

Potrafię napisać każdą część z osobna ale nie potrafię tego połączyć w jedną całość słabo mi idzie więc proszę o jakąś wskazówkę.

Z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

Wystarczy wyslac do serwera dane, Login i haslo.. W serwerze robisz IF i albo sprawdzasz z pliku albo przez baze danych.. Zwracasz TRUE albo FALSE. Nastepnie wysylasz do klienta czy sie powiodlo  i tez sprawdzasz ifem... Proste jak budowa cepa :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...