-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Risen.
Risen.
Cześć, posiadam netbooka Asus X205TA. Domyślnie był wgrany Windows 8.1 with Bing, miesiąc temu zmieniłem na 10'tkę robiąc bootowalnego pena przy użyciu tego narzędzia od Microsoftu - wszystko śmigało.
Niestety, 10'tka działa troszeczkę gorzej niż 8.1, czasami jest problem z wybudzeniem laptopa ze stanu uśpienia, więc postanowiłem wrócić do 8.1. Zrobiłem znowu przy użyciu tego samego narzędzia pena z 8.1, ale teraz coś się wykrzaczyło.
Poprosiło mnie o klucz do Windowsa 8.1 (a takowego nie posiadam, na laptopie Winda była wgrana domyślnie), ale okej, wklepałem mu jakiś klucz znaleziony na Chomikuj, byle działało. Próbuję instalować sterowniki do chipsetu i wyskakuje błąd [string ID not found]. Domyśliłem się, że to przez to, że domyślnie był Windows 8.1 with Bing, a ja mam zwykły, więc pobrałem .iso tego z Bing, ale nadal nie działa i nie mogę też systemu aktywować. 
Próbowałem recovery, ale wyskakuje informacja, że pliki są uszkodzone. I teraz pytanie - jak wrócić do domyślnej, preaktywowanej czystej wersji Windows 8.1 with Bing taka jak była po wyjęciu laptopa z pudełka, skoro recovery nie działa?
Ratujcie panowie, bo nie chcę wyjebać laptopa do kosza tylko przez to, że sterowników nie mogę zainstalować.
Pozdrawiam!
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.