Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobisz jak wybuchnie wojna?

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat trochę pod te informacje co przychodzą do nas z zaświatów (Rosja, Islamiści itp). Noi o wprowadzeniu przez rząd obowiązkowej komisji wojskowej po ukończeniu 18 roku życia.

Wyobraźcie sobie że wstajecie rano do szkoły,pracy i idziecie coś zjeść. Kiedy włączacie telewizor ukazuje wam się nadawany komunikat na wszystkich kanałach o zagrożeniu militarnym choćby właśnie od strony rosjan. I obowiązkowym stawieniu się wszystkich rezerwowych ludzi do służby wojskowej. Co byście zrobili w tym momencie? podjeli próbę ucieczki z kraju czy zostali broniąc ojczyzny? 

Ja osobiście mam znajomego patriotę - co się później okazało - który jak najbardziej  stawiłby się do walki, sam gardzi ludźmi, którzy by uciekali za granice myśląc, że sie gdzieś uchronią. Ja osobiście bym uciekał gdzie pieprz rośnie  :D jakbym miał taką możliwość. Druga sprawa że mam pewne choroby, które mam więc nie nadawałbym się do wojska (a słyszałem że nawet niepełnosprawnych biorą o.O) A wy co o tym myślicie?

Opublikowano

Poszedłbym do wojska,choć nie koniecznie dla ojczyzny. 

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Jak wybuchnie jakakolwiek "wojna" to pewnie nie na karabiny tylko pewnie od razu nam zajebią bombkę i eldo. Ale jeśli kazaliby przyjść i bronić fizycznie kraju bo ruskie stoją za granicą to żegnam się z rodziną i idę. Nwm czy @UP'y trollujecie czy na serio mówicie o tym uciekaniu, ale ja potem bym was znakował jak w filmie "Bękarty Wojny".(ofc. jakimś innym fajnym znakiem)

Opublikowano

Pierw stawie czoła z moimi braćmi z kraju, zgrai plugawych zdradzieckich gówien przekraczających naszą granicę.Wszystkich wybijemy a co z jeńcami?Odpalimy piece w obozach i tam ich ulokujemy.

Pokażmy k***a, że jesteśmy narodem z jajami i nigdy się nie damy a nie jak te pizdy pierdolone na zachodzie, gwałcą, zabijają niewinne  kobiety i dzieci uchodźcy a miejscowi Im jeszcze dziękują.Wstyd!!!!!!

Wole zdechnąć w najgorszych męczarniach, broniąc rodaków, dzieci, kobiety. A nie patrzeć jak rusek gwałci moją kobiete

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jak by przyszło wezwanie do stawienia się to bym poszedł. Na pewno nie było by to z entuzjazmem i zapałem do walki ale gdzieś w głębi mam zakorzeniony patriotyzm i myślę, że powinienem to zrobić jak jak mój pradziadek w 39. No albo jesteśmy Polakami i walczymy o to co istnieje od tysiąca lat choćby dla naszych rodzin albo jesteśmy tchórzami i umywamy ręce od naszej ojczyzny. To jest bardzo trudny wybór i tych co by zwiali trzeba w pewnym sensie zrozumieć ale nie popierać.

Cyrk.png

Opublikowano

Pozostałbym w kraju i walczył za ojczyznę. Nie miałbym zamiaru ucieczki.

Zginąć w imię wyższych wartości na polu chwały byłoby dla mnie czymś pięknym.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

jeśliby wtargnęliby do Polski to nie miałbym litości dla ruskich

zapomniał bym co znaczy człowieczeństwo i rozpierdalał ich jak psy

nie dla polityków którzy by mi kazali to robić ale dla wszystkich którzy oddali życie za Polske w czasie I i II wojny światowej

naćpałbym się w c**j bo na trzeźwo ciężko byłoby się przełamać

i zrobił taki rozpierdol jakiego nawet w Czarnobylu nie było :)

gdyby faktycznie wojna wybuchła to myślę że 50% ludzi by uciekło i nie miałbym do nich żalu bo wiadomo.. nie każdy jest w stanie zabić człowieka i nie każdy chce narażać życie dla kraju

zostaliby staruchy i troche ludzi w średnim wieku

ale gdyby wojna faktycznie wybuchła to inne kraje zareagowalyby automatycznie bo wiedzieliby że będą następni

Opublikowano

Widzę że papka propagandowa nadawana przez Niemiecką telewizję w Polszy działa wyśmienicie. Nie wspomnę już o dziwnych ambicjach powyżej. Mam korzenie Rosyjskie, więc w razie wojny udałbym się na Wschód. Oczywiście wojny z Rosją nie będzie, to nie jest tak patologiczny kraj jak nasi zachodni sąsiedzi. Putin próbował drogą pokojową przejąć Rosyjski Krym ( ponad 60% Rosjan i ogólnie masa mieszkańców wyraziła taką chęć ), ale wyszło jak wyszło, patologia się wtrąciła no i cóż... ale o tym jak zachód sieje wojny w Afryce i południowej Azji to cisza...

Umieranie w celu obrony marnego kawałka ziemi jest złe. Mam jedno życie i mam zamiar zrobić coś więcej niż zabijać ludzi, a potem pewnie zginąć. Życie jest zbyt cenne i świat zdaję sobie powoli z tego sprawę, oczywiście poza Polską i niektórymi "terrorystami", jeśli miałaby być wojna to będzie to wojna religijna.

Opublikowano

Spierdoliłbym i zarejestrowałbym się jako uchodźca, nie czuję przywiązania do kraju, jestem tu tylko ze względu na rodzinę

6LbMtBd.jpg

Opublikowano

@Bakany wątpię, mimo tych układów o współpracy wypieli by na nas dupe jak chociażby podczas 2WŚ jak zwykle.

@Marceli99 Jaka propaganda zachodnia, jeszcze w telewizji?! Kur*wa masz korzenie to jedź teraz po co u nas jesteś? jak ja bym miał korzenie cygańskie czuł się bardziej cyganem to zabrał bym mój tabor i pojechał w pizd*. Jakby tak myśleli nasi przodkowie  jak ty to jakbyś żył to mówiłbyś po niemiecku albo rosyjsku. Tak masz jedno życie i wykorzystasz je na jazdę ciężarówką za granicą bo nasz kraj to nędza jak wspomniałeś. Rzygać mi się chce jak coś piszesz. Coś za bardzo jesteś anty-Polski, mimo, że dopiero się urodziłeś gadasz jakbyś miał minimum 60 na karku i wykładał historie/ekonomie/stosunki międzynarodowe itd. Historii się poucz bo ruskie nigdy nam nie byli braćmi wraz z niemcami.

0629b948f82ee1f7.jpg

Opublikowano

A jak myslicie rzadowcy staneliby w obronie Ojczyny czy spieprzyli za granice?

Oni to w pierwszej kolejności byli by odeskortowani za granicę do jakiegoś "sojuszniczego" kraju z którego by wydawali "rozkazy".

Jak wybuchnie jakakolwiek "wojna" to pewnie nie na karabiny tylko pewnie od razu nam zajebią bombkę i eldo. Ale jeśli kazaliby przyjść i bronić fizycznie kraju bo ruskie stoją za granicą to żegnam się z rodziną i idę. Nwm czy @UP'y trollujecie czy na serio mówicie o tym uciekaniu, ale ja potem bym was znakował jak w filmie "Bękarty Wojny".(ofc. jakimś innym fajnym znakiem)

Po co bombką?

Nie chodzi już o cenę tej bombki ale kto by chciał przejmować rozwalone/skażone tereny?

Z tą dezercją to żaden troll, po prostu patriotyzm został wymyślony bardzo dawno temu do manipulowania ludźmi a ja nie zamierzam być jednym z nich.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

bym siedział obok i patrzył jak ten kraj upada oraz ze ktos właściwy przejmuje w nim władze :) najlepiej wujek putin albo kim dzong un.Miesiąc wladzy putina w polsce odrazu by sie wszystko naprawilo 

Opublikowano

Z takich tematów zawsze jest beka. 

Z jednej strony mamy rambo, co jednym strzałem położyliby 10 wrogów, a z drugiej mamy armię cieni, którzy niepostrzeżenie opuściliby kraj.

Na pewno nie pchałbym się na front. Starałbym się pomóc, ale w inny sposób niż dając się podziurawić na polu bitwy.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Życie ma sie tylko jedno, a mi w kraju gdzie i tak dupy nie urywa nawet średnio sie żyje to z chęcią poleciałbym do stanów i bye. Niby że kiedys za jakiejś komuny bylo lepiej, a gówno prawda, bo nawet jezeli teraz bylaby wojna to te wszystkie państwa słowiańskie zmiotą z powierzchni ziemi, ale co jak co wątpię, żeby wg. jakaś wojna wybuchła, bo raz nagłaśniają temat, a raz nic nie ma. 90% tego co "wiesz" o tej wojnie to nawet nie wiesz czy to prawda, a dobrze wiesz jakie są nasze media, aby hajsu natrzepać.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Noi o wprowadzeniu przez rząd obowiązkowej komisji wojskowej po ukończeniu 18 roku życia.

Komisja wojskowa jest od 2008 roku kiedy zakończono pobór rezerwy więc co ty pieprzysz o wprowadzeniu tego przez rząd <.<

Opublikowano

@Marceli99 Jaka propaganda zachodnia, jeszcze w telewizji?! Kur*wa masz korzenie to jedź teraz po co u nas jesteś? jak ja bym miał korzenie cygańskie czuł się bardziej cyganem to zabrał bym mój tabor i pojechał w pizd*. Jakby tak myśleli nasi przodkowie  jak ty to jakbyś żył to mówiłbyś po niemiecku albo rosyjsku. Tak masz jedno życie i wykorzystasz je na jazdę ciężarówką za granicą bo nasz kraj to nędza jak wspomniałeś. Rzygać mi się chce jak coś piszesz. Coś za bardzo jesteś anty-Polski, mimo, że dopiero się urodziłeś gadasz jakbyś miał minimum 60 na karku i wykładał historie/ekonomie/stosunki międzynarodowe itd. Historii się poucz bo ruskie nigdy nam nie byli braćmi wraz z niemcami.

Tak propaganda... co chwilę w telewizji słyszy się, że Rosja jest zła, najgorsza, okrutna, w ogóle po co ona jest... itp. Potem wszyscy mają w głowie papkę zamiast mózgu i na ulicy słyszy się, że zachód jest taki kochany, ojeju taki dobry, zawsze pomoże... a Rosja to zło i najlepiej żeby ich nie było... Tym czasem Zachód bankrutuję, a Rosja mimo licznych kryzysów się wzbogaca i to militarnie i to ekonomicznie, mimo biedy to jakoś nikt tam nie narzeka na władzę tak jak u nas. Jestem w Polsce, bo niestety tu się urodziłem, jakbym miał wybór to myślę, że jak 95% Polaków wybrałbym inne miejsce do narodzin.

Opublikowano

Ja mam wyjebane w narodowcow i patriotów i spierdalam do ojca do Kanady. I tak tam jade po studiach więc sajonara amigos

wolisz pomagać ojcu w myciu naczyń w MC Donald niż walczyć za kraj? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...