Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM/PYTANIE] Interface Game

ZecroN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam mały problem mianowicie dodałem nowy taskbar/interface do gry i wszystko szło dobrze do czasu przycisków 1,2,3,4 - F1,F2,F3,F4. Cały pasek jest inaczej rozmieszczony i jakoś dopasowałem przyciski 1,2,3,4. Potki normalnie wchodzą na każdy slot ale mam problem z przyciskami F3,F4 tzw. te do skilli zależy jak kto używa ;)

Chodzi dokładnie o to jak by ktoś nie wiedział:

x6a460.jpg

Przekładam Umiejętności na przyciski F1,F2 a jak chce na F3,F4 to nie mogę i wgl nie wiem czemu ; O 

Próbowałem pozamieniać 1,2,3,4 na F1,f2,f3,f4 to teraz nie działaja przyciski 3,4 :D 

Jakieś porady co może być nie tak ? 

Dodam że w taskbar.py zmieniałem tylko te linijki 

{
"name" : "quick_slot_1",
"type" : "grid_table",

"start_index" : 0,

"x" : 200,
"y" : 3,

"x_count" : 4,
"y_count" : 1,
"x_step" : 42,
"y_step" : 41,

"image" : "d:/ymir work/ui/Public/Slot_Base1.sub",
"image_r" : 1.0,
"image_g" : 1.0,
"image_b" : 1.0,
"image_a" : 1.0,

"children" :
(
{ "name" : "slot_1", "type" : "image", "x" : 3, "y" : 3, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/1.sub", },
{ "name" : "slot_2", "type" : "image", "x" : 44, "y" : 3, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/2.sub", },
{ "name" : "slot_3", "type" : "image", "x" : 84, "y" : 3, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/3.sub", },
{ "name" : "slot_4", "type" : "image", "x" : 124, "y" : 3, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/4.sub", },
),
},
{
"name" : "quick_slot_2",
"type" : "grid_table",

"start_index" : 4,

"x" : 0,
"y" : 2,

"x_count" : 4,
"y_count" : 1,
"x_step" : 42,
"y_step" : 41,

"image" : "d:/ymir work/ui/Public/Slot_Base1.sub",
"image_r" : 1.0,
"image_g" : 1.0,
"image_b" : 1.0,
"image_a" : 1.0,

"children" :
(
{ "name" : "slot_5", "type" : "image", "x" : 2, "y" : 2, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/f1.sub", },
{ "name" : "slot_6", "type" : "image", "x" : 43, "y" : 2, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/f2.sub", },
{ "name" : "slot_7", "type" : "image", "x" : 82, "y" : 2, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/f3.sub", },
{ "name" : "slot_8", "type" : "image", "x" : 122, "y" : 2, "image" : "d:/ymir work/ui/game/taskbar/f4.sub", },
),
},

Tunea*****.blogspot.com_Barras+Separador

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...