Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może jednak będzie lepiej jak odloze do tej s6? Bo w marcu chyba ma wyjsc s7 no nie? To jej ceny tez moga troszke spasc

Opublikowano

A może jednak będzie lepiej jak odloze do tej s6? Bo w marcu chyba ma wyjsc s7 no nie? To jej ceny tez moga troszke spasc

S7 ma się pojawić na konferencji Mobile World Congress, która odbędzie się 21 lutego. 

Co do S6, to różnica w porównaniu do dużych sklepów wcale nie jest taka wielka - to około 200 - 300 zł, może po prostu mniej biorą za sprzedaż. Aukcja wygląda na zaufaną, telefon nie jest sprowadzany z zagranicy.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Mysle ze o te 200-300zl moze spasc ;) Nie polecam Edge, poniewaz za zakrzywienie placic 700zl to troche przesada ;) Znaczy niby bateria powiekszona i wgl, ale to i tak za malo wg. mnie ja na taka cene.

@Razeer123 był szybszy ;)

Opublikowano

Tak jest wart swojej ceny.

Niedługo będzie s7 tak więc s6 jeszcze stanieje.

Nie jest wart. 

Wyjdzie S7 to zapomną o aktualizacjach dla S6, dostanie pewnie jeszcze jedną istotną i na tym się skończy. 

Do tego królem wydajności wcale nie jest, po prostu podbijają wyniki benczów i w sumie tyle, osobiście wolałbym czystego andka i ultra plynnosc na Nexie 5x. 

lownfast

Opublikowano

A S6 przy swoich bebechach nie jest lepszy od nexusa 5x? Touch Wiz jest podobno bardzo dobrze zoptymalizowany :x

Czytałem,że nexus 5(nie 5x)a lepszą wydajność niż 5x

Opublikowano

A S6 przy swoich bebechach nie jest lepszy od nexusa 5x? Touch Wiz jest podobno bardzo dobrze zoptymalizowany :x

najlepszy na świecie, wszystko się przy tym procesorze chowa. A9 czy inne gówna to pikuś dla exynosów przecież, w benczmarkach exynos wyprzedza wszystko o +20k!

lownfast

Opublikowano

No ja mówię to co czytam z opinii na mgsm,albo co piszą na pclabie.Chętnie zakupiłbym Nexusa 5,ale w PL go chyba nie ma jak patrzyłem.

Co do 5x to na pclabie piszą,że throttling ma niesamowity,że po chwili grania 2 główne rdzenia zostają wyłączone i zostają te 4x1.44 :/

Po prostu pierwszy raz kupuję telefon za taką sumę i to dla mnie sporo i nie chce wtopic

Opublikowano

No ja mówię to co czytam z opinii na mgsm,albo co piszą na pclabie.Chętnie zakupiłbym Nexusa 5,ale w PL go chyba nie ma jak patrzyłem.

Co do 5x to na pclabie piszą,że throttling ma niesamowity,że po chwili grania 2 główne rdzenia zostają wyłączone i zostają te 4x1.44 :/

Po prostu pierwszy raz kupuję telefon za taką sumę i to dla mnie sporo i nie chce wtopic

Jest w Polsce.. Wklep do przeglądarki zamiast pisać głupoty. 

PCLAB? To Ci od sponsorowanych antyreklam? Poza pseudo-aferą z klejem nie było żadnych wpadek jeżeli chodzi o 5x. Myślisz, że exynos ma 8 rdzeni aktywnych podczas gier? Bateria by uciekała w sekundę, a Throtting to bzdura jak ich mało, to nie 6P. 

Zresztą zapytaj Razera jak smartfon się sprawuje, bo kupił go za moją namową. 

lownfast

Opublikowano

Dobra S6 może jednak faktycznie odłóżmy na bok... wiem,że wszystkie rdzenie nie działają na raz :D

Nad Nexusem 5x jeszcze się zastanowie ;/

Może jakaś dobra xpieria jest w tej cenie?Z1/Z2 będzie okej?

Opublikowano

Czytałem,że nexus 5(nie 5x)a lepszą wydajność niż 5x 

Wtf człowieku.

Telefon według mnie sprawuje się świetne, w codziennych pracach się nie zacina, działa bardzo płynnie. Na wszystko reaguje bardzo szybko, da się zagrać w bardzo wymagające gry. Średnie użycie RAMu w moim telefonie to około 1,5 GB, więc pozostaje 1/4 miejsca rezerwy. Zdjęcia robi przyzwoite, ale jedynie w HDR+. Głośniki ma fajnę, ekran (niestety nie AMOLED) dobrze wyświetla kolory, jednak w porównaniu do AMOLEDów są one trochę blade. Na baterii trzyma u mnie od 7 rano do 20/21, więc jest super. W tym czasie oczywiście zdarzy mi się zagranie kilku partyjek w Hearthstonie, napisanie czegoś na Facebooku czy poprzeglądanie Internetu. Nie przegrzewa się, fajnie leży w ręce. A skaner palca to kwintesencja słodyczy, telefon odblokowuje się w pół sekundy po przyłożeniu palca. Cudo!

Opublikowano

No to @escaperz.lordm miał rację,że na tym pclolu piszą bzdury(ZWRACAM HONOR)!

@Razeer123 Mogę wiedzieć gdzie go zakupiłeś?

Nigdy nie mierzyłem do ilu się nagrzewa, ale bez obudowy po prostu czuć lekkie ciepełko po godzinie-dwóch grania. 

Kupiłem w X-Komie za 2300 zł jakoś tydzień po premierze, chyba głośnik JBLa dostałem gratis. Sprawdź czy promocja ciągle ważna.

Opublikowano

Nie przeczytałem całego tematu i mogę wciąć się w środek tematu bezsensu, ale czy nie myślałeś nad Note 4 zamiast S6? Moim zdaniem bardzo dobry telefon, w dodatku tańszy.

@Razeer123 co myślisz o Note 4 aktualnie?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Nie przeczytałem całego tematu i mogę wciąć się w środek tematu bezsensu, ale czy nie myślałeś nad Note 4 zamiast S6? Moim zdaniem bardzo dobry telefon, w dodatku tańszy.

@Razeer123 co myślisz o Note 4 aktualnie?

Wciąż jest to świetny telefon, który będzie się dobrze sprawował. High-endowa specyfikacja sprzed kilkunastu miesięcy wciąż dobrze działa, duży zapas RAMu.

Opublikowano

@Swifty przesiadłem się z Xperii Z2 na Note 3, który jest tej samej wielkości i naprawdę po 2-3 dniach przyzwyczaiłem się, a telefon bardzo przyjemny w użytku i szybki. Więc Note 4 musi być tylko lepszy, w dodatku ma rozdzielczość 2k, a parametry moim zdaniem są aż za duże, ale ja po prostu już jestem na etapie zatrzymywania się i szukania raczej modyfikacji pod to co mam ;)

Opublikowano

Raczej przesadziłem z tą wielkością,bo sam mam LG F60(4,5"),który jest jak dla mnie za mały....

A która wersja lepsza,ta z Snapdragonem 805 czy Eyxnosem?

@JacoH

A myślicie,że będzie jeszcze troszkę wspierany?

Note 4 to jednak za dużo ;/ 

PS Wybaczcie,że robię takie zamieszanie z tymi telefonami :/

Opublikowano

@Swifty lepsza wersja ze snapdragonem, bo jest to wersja europejska, która jest popularniejsza i ma bogatsze wsparcie custom developerów.

Note 4 dostanie Androida 6, a jako że to bardzo popularny telefon, to zapewne później będzie miał niesamowicie duże zainteresowanie custom developerów.

Jeżeli masz kogoś kto ma Note 2,3, lub 4 to pobaw się jego telefon chwilę, a naprawdę spodoba ci się ;) No i zobaczysz rzeczywistą wielkość, w skupie też pewnie jest jakiś Note, więc możesz zobaczysz jak duży jest i uwierz. To nie taka duża różnica ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...