Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RP] Centrum-gry - Zapraszamy!

Sqniasty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

XN3GtuV.png

Centrum-Gry.pl

Bardzo irytuje nas nastawienie współczesnych serwerów na poziom rozgrywki.

Wszystko tyczy się tylko pieniędzy i dążenia do zostania najbogatszym na serwerze, zamiast skupiać się na tym co najważniejsze i do czego cała ta gra służy, czyli po prostu chcemy wam stworzyć miejsce, gdzie będziecie mogli w miły i przyjemny sposób spędzić czas. Pieniądze to tylko dodatek który będziecie zdobywali godzinnym spędzaniem czasu na naszym serwerze. Staramy się aby powrócił klimat, który panował sprzed kilku laty, dlatego też nasz skrypt pochodzi z czasów gdy panowała właśnie taka atmosfera, ma on w pełni przypomnieć lub co nie którym pokazać, że serwery RP to nie tylko ciężka praca czy też odwalanie, można na prawdę w miłym stopniu spędzić czas a godziny będą leciały ci jak minuty, tak jak kiedyś.

Kim jesteśmy?

Rynki - Główny założyciel projektu, właściciel forum jak i serwera, programista PAWN. Zajmuję się modernizacją serwera!

Szyderca - Główny opiekun forum, zajmuje się głównie modernizacją go jak i pilnowaniem porządku na serwerze!

Kancini - Administrator zajmujący się pilnowaniem porządku na serwerze. Opiekun służb publicznych. 

Koza - Opiekun serwera odpowiadający za porządek na serwie. 

Szczygu - Opiekun serwera odpowiadający za porządek na nim. 

Di0Kpw3.png

Naszym gamemodem jest GodFather, aby w 100% odzwierciedlić czasy w których rozgrywka dawała na prawdę wielką frajdę. Nie dajcie się zwieść, nasz programista nie zapomniał o dodaniu systemów które ułatwią tą rozgrywkę, GameMod mimo starej daty nie odstaje od skryptów dynamicznych, a nasze systemy są w pełni autorskie, więc nie zobaczycie ich na innych serwerach.

Wiadomo każdy lubi mieć wysoką sumkę w portfelu, więc dlaczego by nie zrobić tego tak jak sprzed kilku laty.

Zamiast latać z 10 $ w portfelu, ty będziesz mógł mieć więcej.

Każdego cieszy kilka dodatkowych zer w portfelu, a nasz skrypt jest zrobiony nie pod kątem pieniędzy a rozgrywki.

Jesteś bezrobotny i co teraz?

Każda osoba bezrobotna może iść do urzędu prosić o zasiłek ( wszystko jest oskryptowane i wniosek zostaje przyznany od razu ), po podpisaniu papierów co godzinę będziesz otrzymywał dodatkowe pieniądze na konto z zasiłku.

Jak już mówiłem u nas przelicznik wygląda mniej więcej tak 100$ = 1000$. Czyli jak na innych serwerach posiadasz ok 10.000$ u nas będziesz już posiadał 100.000$. Oznacza to również, że ceny aut, biznesów itd. Są również zwiększone.

SYSTEMY

jfYr7wA.png

Panel sterowania telefonem - prosty w obsłudze, jak już mówiłem w skrypcie spotkamy dużo okienek GUI, które przyspieszają, albo ułatwiają grę i interakcję, po wpisaniu komendy /dzwon wyświetla nam się okno gdzie możemy możemy zadzwonić w danej chwili.

W momencie wciśnięcia wezwij policje, każdy policjant będący na służbie dostaję informacje że ktoś potrzebuje pomocy, po zaakceptowaniu zgłoszenia, gracz zostaje poinformowany że policjant przyjął zgłoszenie i wybrał się do miejsca gdzie została zgłoszona opcja, tak samo jest z taxi;mechanikiem;lekarzem. Uważam, że to fajne rozwiązanie.

QkdAUIW.png

Wskazówki na serwerze - Pierwsze logowanie na serwerze wiąże się z nabyciem dużej ilości materiałów pomocniczych oraz wyjaśniających, dzięki temu w późniejszym czasie taki gracz zadaje mniej pytań, serwer będzie przygotowany dla graczy, którzy cenią Sobie pamiętne czasy i brak nudy.

Służba - Wejście na służbę poszczególnych frakcji również zostało wdrożone w okienko GUI. W każdej siedzibie frakcji porządkowej i rządowej są rozmieszczone pickupy, w których po wejściu wyświetla się okienko z chęcią wejścia na służbę. Wchodząc na służbę dostajemy uzbrojenie oraz umundurowanie.

dfOfkwI.png

Rozwinięta pomoc dla gracza - Pomoc dla gracza jest dla mnie autorytetem. Serwer nie może być monotonny lub skomplikowany, dlatego komenda /pomoc jest bardzo rozwinięta i zawiera dużą ilość informacji. Gdy klikniemy w INFORMACJE, POMOC, rozwija nam się kilka etapowe okienko, które zawiera dużą ilość informacji przydatną na serwerze.

yhdjO8n.png

Ograniczenia początkowe - Bywało na serwerach tak, że spokojnie sobie stałeś i nagle atakował Cię inny gracz, tym bardziej że wszedł tylko po to by zepsuć grę komuś innemu, dlatego wprowadziłem przez pierwsza godzinę gdy blokadę: bicia, skakania, wywalania z samochodu

5edqegG.png

Panel sterowania telefonem - prosty w obsłudze, jak już mówiłem w skrypcie spotkamy dużo okienek GUI, które przyspieszają, albo ułatwiają grę i interakcję, po wpisaniu komendy /dzwon wyświetla nam się okno gdzie możemy możemy zadzwonić w danej chwili.

W momencie wciśnięcia wezwij policje, każdy policjant będący na służbie dostaję informacje że ktoś potrzebuje pomocy, po zaakceptowaniu zgłoszenia, gracz zostaje poinformowany że policjant przyjął zgłoszenie i wybrał się do miejsca gdzie została zgłoszona opcja, tak samo jest z taxi;mechanikiem;lekarzem. Uważam, że to fajne rozwiązanie.

Identyfikacja gracza - Wspominałem iż w początkowej fazie gry musimy udać się do Urzędu Miasta, na początkowym etapie gry wyrabiamy tam systemowo paszport, dzięki któremu będziemy mogli kupić pojazd, dom lub należeć do którejś z organizacji. Bez paszportu nie możemy dojść do organizacji porządkowych, a jedynie do przestępczych. Jest to małe upiększenie gry na serwerze, ponieważ daje więcej możliwości, ktoś może zagrać seryjnego, poszukiwanego zabójcę lub po prostu podążać drogą publiczną.

Prawa jazdy – Podzieliłem je od A do C (c-łodzie w tym przypadku), jeżeli posiadamy jedną kategorię to możemy korzystać z pojazdów tylko z tych na które mamy uprawnienia. Bez uprawnień nie odpalimy silnika. Wszystkie typy praw jazdy wydaje urzędnik w którymś z urzędów.

Licencja na broń – Pamiętam jak kiedyś latał każdy z bronią i starałem się temu zapobiec. Szary gracz, który nie posiada licencji na broń jedyne co może posiadać to kij bejzbolowy. Licencje wydaje komisariat policji po wcześniejszych ustaleniach z urzędem stanu.

Bankomaty – Kilkanaście bankomatów rozmieściłem po mieście, które zawierają podstawowe opcje; wypłacanie gotówki, sprawdzenie danych konta;

Prace dorywcze – Informowałem iż będą razem trzy pracę dorywcze, jednakże ilość uległa zmianie i będzie ich więcej, im więcej prac dorywczych tym więcej radości z serwera oraz zarabiania. Wszystkie informacje na ten temat podam przy otworzeniu serwera oraz filmie promującym.

Gangi – Zamysł jest taki, by kupowały broń od mafii i przekazywały je dalej szarym graczom, tak samo z dragami. Gang ma możliwość sprzedania dragów w takiej ilości jakie posiadają.

Konta Premium – Długo myślałem czy je wprowadzić, jednak pojawią się na serwerze, a informacje na ten temat podam w osobnym temacie. Dziś już mogę powiedzieć, że będą istniały punkty za które będziemy mogli na serwerze kupować pewne elementy rozrywki. Wszystko będzie przemyślane.

Zarząd, ekipa, moderatorzy - W tym momencie mamy otwarte rekrutacje na moderatora globalnego jak i opiekuna serwera. Zapraszam chętnych do udziału w rekrutacji! 

xd4RbW7.png

Nasze forum jest oparte na silniku IPBoard, który oczywiście został wykupiony. Gardzimy oszustami i złodziejami, jeżeli kogoś nie stać na IPB, niech po prostu go nie wykupuje i zainstaluje inny silnik. Całe forum jest ciągle dopracowywane, aby było bardziej estetyczne i czytelne, oraz aby było łatwe w obsłudze. Nasz Webmaster ciągle coś modyfikuje i wprowadza co raz to nowsze zmiany.

Na forum możecie dowiedzieć się więcej informacji na temat projektu oraz napisać aplikację na lidera, gdyż rekrutacja jest stale otwarta.

W niedalekiej przyszłości zostanie wprowadzony Panel Gry, który będzie dawał możliwość dodania postaci do konta na forum, podglądu statystyk czy też kar, ułatwiona możliwość pisania apelacji itd.

Serdecznie zapraszamy Was na forum, stwórzcie z nami ten wspaniały klimat!

FORUM: KLIKNIJ W ODNOSNIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...