Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zaparkowaniem domeny w nazwa.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z DNS

Serwer mam w nazwa.pl

Domene w ovh.pl

i teraz tak zaparkowałem domene w nazwa.pl a dns nazwa.pl ustawilem w ovh i pytanie dlaczego nie działa i jak wpisuje adres to przekierowuje mnie na https://ssl0.ovh.net/fr/

Opublikowano

Skoro domenę masz w OVH to dns na OVH przekierowujesz na DNS nazwa.pl. Pamiętaj o tym, żeby odczekać do 24h max, zanim DNS się odświeżą, proces ten może trwać krócej.

Opublikowano

Skoro domenę masz w OVH to dns na OVH przekierowujesz na DNS nazwa.pl. Pamiętaj o tym, żeby odczekać do 24h max, zanim DNS się odświeżą, proces ten może trwać krócej.

hmmm jako że mam te dns z anycast to coś zmienia?

Opublikowano

Domena - OVH

Serwer - Nazwa.pl

OVH:

W panelu domeny wpisujesz dns'y pochodzące od nazwa.pl

Nazwa.pl

Parkujesz domenę z OVH

Opublikowano

Domena - OVH

Serwer - Nazwa.pl

OVH:

W panelu domeny wpisujesz dns'y pochodzące od nazwa.pl

Nazwa.pl

Parkujesz domenę z OVH

No ok a te dns od anycast za ktore zaplacilem dodatkowo to co mam wywalic?

Opublikowano

A to jak skorzystać z anycast to już musisz od OVH się dowiedzieć, nie korzystałem nigdy z tej usługi.

Dziwna sprawa na telefonie strona wchodzi normalnie ale na kompie już nie(czyscilem flushdns i pamiec podreczna przegladarki) i rowniez na tablecie nie dziala całkowicie tego nie rozumiem

Opublikowano

Spróbuj odczekać pełne 24h. Kiedyś jak miałem podobny przypadek z błędnym działaniem domeny pisałem do hostingu, oni powinni Ci pomóc najlepiej. Jeśli problem nie ustąpi zgłoś się do nich po prostu w ich systemie wsparcia. Niestety my na forum możemy pomóc w bardzo ograniczony sposób w takich przypadkach.

Opublikowano

Spróbuj odczekać pełne 24h. Kiedyś jak miałem podobny przypadek z błędnym działaniem domeny pisałem do hostingu, oni powinni Ci pomóc najlepiej. Jeśli problem nie ustąpi zgłoś się do nich po prostu w ich systemie wsparcia. Niestety my na forum możemy pomóc w bardzo ograniczony sposób w takich przypadkach.

ok domeny sie juz chyba odświeżyły tylko czemu przekierowuje na stronę "https://ssl0.ovh.net/fr/"?

Opublikowano

Jeśli serwer masz na nazwa.pl domeny powinny kierować na strony nazwa.pl, najczęściej jest to albo biała strona, albo jakiś komunikat, że znajdujesz się na serwerze nazwa.pl. Jeśli domena z OVH kieruje na cokolwiek z OVH to znaczy, że coś jest nie tak. Mówiłem Ci - napisz do hostingu, w tym przypadku najlepiej domeny.

Opublikowano

Jeśli serwer masz na nazwa.pl domeny powinny kierować na strony nazwa.pl, najczęściej jest to albo biała strona, albo jakiś komunikat, że znajdujesz się na serwerze nazwa.pl. Jeśli domena z OVH kieruje na cokolwiek z OVH to znaczy, że coś jest nie tak. Mówiłem Ci - napisz do hostingu, w tym przypadku najlepiej domeny.

Pisałem zero odzewu jakby olali sprawę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...