Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odpowiednio skonfigurować DNS?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, i przepraszam za trochę głupi tytuł tematu.

Jakiś czas temu wykupiłem domenę w promocji za 1 zł, oraz wziąłem darmowy hosting także od tego samego serwisu. Niestety ich hosting w wersji darmowej jest przerażająco kłopotliwy jeżeli chodzi o obsługę WordPress'a (liczne błędy, bardzo długie ładowania strony itp.). Pewien znajomy wydzielił mi część swojego hostingu i zainstalował mi tam WordPress'a. Niestety link jest dość długi (http://jamp.sobczynski.webion.pl/). Czy jest możliwość po wpisaniu www.jamp.xyz (czyli mojej wykupionej domeny) ujrzał tą stronę? 

Jedyne co mogę skonfigurować w mojej domenie to to co jest na zdj w załączniku. 

A to DNS'y które podał mój znajomy

sobczynski.webion.pl. A 213.241.55.24
www A 213.241.55.24
http://www.jamp A 213.241.55.24
sobczynski.webion.pl. NS ns1.webion.pl.
sobczynski.webion.pl. NS ns2.webion.pl.

post-83987-0-10856600-1454172060.png

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Opublikowano

Masz prawidłowo wprowadzone serwery nazw, wystarczy, że znajomy podepnie domenę pod swój serwer (zależy jaki ma panel) i wszystko powinno grać, obecnie obstawiam, że ma to zrobione na subdomenę.

Opublikowano

Ale czy nie będzie miało to wpływu na całą jego domenę? (mam na mysli sobczynski.webion.pl)

be40e79d8a4146afcd71316c7fe9f193a72a0ee3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...