Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada VPS przez Mintshost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ostatnio host napisał do mnie:

Witam,

otrzymaliśmy abuse. Po rozwiązaniu proszę o informację odblokuję ruch na porcie 80

Po czym po 3dniach usunęli mi vpsa... mogę żądać od nich odzyskania vpsa? I o co chodzi z abuse? Host mintshost

Opublikowano

No to pisz do hostingu, a nie do ludzi z forum. Myślisz, że ludzie z forum lepiej Ci odpiszą, niż ludzie, którzy tam pracują? Wszystko rozumiem, ale zamiast napisania pierwsze do hostingu tylko na forum jakoś sobie nie wyobrażam. Głównie są tu programiści, nie pracownicy jakiegoś hostingu, rozwiązujemy problem z kodem, nie hostingiem, im się za to płaci, oni są od tego.

Opublikowano

Podawali moje ip i jakąś stronę która nawet nie działa więc może chodzić o ddos ale żadnych ataków nie wylonywalem :v mam tam tylko bota csgo.network

Opublikowano

Radze nie brać tam vps, dziwny system tam mają ogólnie, i administracja dziwna. Lepiej zapłacić tyle samo za gorszy ale z profesjonalną obsługą która nie ma prawa usuwać tak o czyjegoś vps. To Tychy nawet nie jest zgodne z prawem.

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

Już niby przywrócili ale oczywiście reinstall był i HASH od bota poszedł się je***. Na fiberhost miałem podobnie :# na ovh miałem problemy z uruchomieniem bota. Ale nadal nam crashuje trade bota- uruchamiamy komendą screen node sell.js [pliki oryginalne od csgo.network kupiliśmy] i po kilku godzinach tak po prostu screen się wyłącza... Nic nie jest napisane :# może jest inny sposób aby uruchomić trade bota i aby ten proces był nadzorowany- gdy się wyłączy coś by od razu go włączało :?

Opublikowano

Jeśli masz kupiony skrypt to po grzyba kombinujesz zamiast napisać do autorów? Po coś udostępnili możliwość tworzenia zgłoszeń.

Opublikowano

No to pisz do hostingu, a nie do ludzi z forum. Myślisz, że ludzie z forum lepiej Ci odpiszą, niż ludzie, którzy tam pracują? Wszystko rozumiem, ale zamiast napisania pierwsze do hostingu tylko na forum jakoś sobie nie wyobrażam. Głównie są tu programiści, nie pracownicy jakiegoś hostingu, rozwiązujemy problem z kodem, nie hostingiem, im się za to płaci, oni są od tego.

Wiesz czasami się znajdą tacy ludzie :)

Pisałem napierw do hosta. Z abuse chodzi o przeciążenie?

Generalnie za duży ruch na porcie 80, wywołałeś zbyt duże obciążenie na danym porcie co doprowadziło do lekkiego obciążenia serwa, np. mają że np. dany użytkownik może max. 25% używać z całego zasobu serwerowego więc pewnie przekroczyłeś, podobnie z pamięcią na serwie itd ;) nie polecam instalować apache bo apache będzie zżerało więcej zasobu procka itd.

Zainstaluj sobie ngnixa, jest wydajniejszy i jeszcze można wyłączyć niepotrzebne moduły i nieco optymalizację zrobić i wtedy będzie git.

Już niby przywrócili ale oczywiście reinstall był i HASH od bota poszedł się je***. Na fiberhost miałem podobnie :# na ovh miałem problemy z uruchomieniem bota. Ale nadal nam crashuje trade bota- uruchamiamy komendą screen node sell.js [pliki oryginalne od csgo.network kupiliśmy] i po kilku godzinach tak po prostu screen się wyłącza... Nic nie jest napisane :# może jest inny sposób aby uruchomić trade bota i aby ten proces był nadzorowany- gdy się wyłączy coś by od razu go włączało :?

Polecam ovh i zmienić wersję kernela na 2.6 bo tam mają bodajże swojego 3.2 ale ma małe wady niestety, po zmianie kernelu należy zainstalować tylko to co potrzebujesz, czyli ngnixa i jave ale z oracle najnowszą wersję pod bodajże ubuntu. A i zainstaluj wpierw debiana ;) 

Co do screena ja aktualnie używam screena i bota którego mam na TSie i nie wyłącza się, zatem wprowadzasz złą komendę na screen :) 

Podaj mi proszę komendę, której używasz.

A jeśli to nie wina komendy to ewentualnie skrypciku :) 

Nieco mogę Ci pomóc, aktualnie zajmuję się serwerami ;)

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

używam: screen node sell.js

Jakoś już tak mam na 2 skryptach bota- oba kupiłem więc oba powinny być sprawne...

Samo screen? aha, to się nie dziw dlaczego pada a ten bot jest graficzny typowy na stronę czy tylko by się uruchamiał i wykonywał skrypt nie graficzny zwany "konsolowy" albo "cmd" :D

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...