Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam szansę na bana?

Myru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dostaniesz bana :) Bana mają Ci co czitują a Ty miałeś po prostu szczęście ja nie raz miałem takie akcję i nic...

Pozdrawiam!

Opublikowano

Jprd dzieci drogie, OW ocenia 10 osób. Ow nie dostają goldy. Ow dostaje się od kałacha + 400 godzin chyba. Jeżeli dostaniesz już to OW za 2 skany to masz 7 dni na odwołanie się. Po 7 dniach Ow przechodzi w vaca, albo zostaje jako ow. Jeżeli ludzie z ow uznają że masz haxy leci raport do valve i oni mają ostatni głos (oczywiście sprawdzają to).

No aha

8610814541784951440088.jpegValve nie sprawdza demek, jeśli większość osób dała, że ma aima itp, to dostaje bana z automatu, nie mów jak się nie znasz pls

76561197963952284.png

Opublikowano

No aha

8610814541784951440088.jpegValve nie sprawdza demek, jeśli większość osób dała, że ma aima itp, to dostaje bana z automatu, nie mów jak się nie znasz pls

No i tak to jest jak taki goldzik 3 ocenia... OW powinien być od LEMA/Globala bo taki goldzik to nawet nie zna podstawowych rzeczy -.-

­

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

Opublikowano

No aha

Masz racje ow dostaję się od golda ale taki screen to żaden dowód bo możesz spać teraz nawet do s1 i dalej mieć możliwość OW ;d

Opublikowano

Nie dostaniesz bana, jak będzie oglądał ktoś ogarnięty. 

Opublikowano

No i tak to jest jak taki goldzik 3 ocenia... OW powinien być od LEMA/Globala bo taki goldzik to nawet nie zna podstawowych rzeczy -.-

­

Stary umiem rozpoznać haxy, mam z 7 kont z vac banem :)

76561197963952284.png

Opublikowano

Majorly disruptive (Convicted by Overwatch) / Bardzo Szkodliwy (Skazany przez nadzór)

iuWiZSr.png

Ten ban jest nadawany po zreportowaniu np. przez znawce izaka za aimbota wh itd i po glebszej analizie valve

Valve, to nie znaczy ludzi, tylko system, komputer, maszyne. 

Krotko mowiac, jezeli nie masz jakiegos wirusa na kompie, ktory by mogl dla valve wygladac jako "cheat", i faktycznie grales czysto, to nie masz sie czego bac.

/bez polskich znakow, amreykanska klawiatura

@upy

widze znawcow nie brakuje ^^

svh03y.jpg

Opublikowano

Jprd dzieci drogie, OW ocenia 10 osób. Ow nie dostają goldy. Ow dostaje się od kałacha + 400 godzin chyba. Jeżeli dostaniesz już to OW za 2 skany to masz 7 dni na odwołanie się. Po 7 dniach Ow przechodzi w vaca, albo zostaje jako ow. Jeżeli ludzie z ow uznają że masz haxy leci raport do valve i oni mają ostatni głos (oczywiście sprawdzają to).

XDDD az dam ci lajka tak mi poprawiles humor :D podaj nazwe steama to ci jeszcze skiny wysle xD wez mi wytlumacz czym sie rozni kalach od golda? albo nawet gold od szeryfa ? skoro to gowno i to gowno grac nie potrafi xD? i za byle jaka akcje jest placz ze odpal :D?.

­

Powinien byc od globusa i od 5k godzin i wtedy jak 2 osoby uznaja ze koles jest na odpale leci vac.

Opublikowano

XDDD az dam ci lajka tak mi poprawiles humor :D podaj nazwe steama to ci jeszcze skiny wysle xD wez mi wytlumacz czym sie rozni kalach od golda? albo nawet gold od szeryfa ? skoro to gowno i to gowno grac nie potrafi xD? i za byle jaka akcje jest placz ze odpal :D?.

Powinien byc od globusa i od 5k godzin i wtedy jak 2 osoby uznaja ze koles jest na odpale leci vac.

Od razu od 10 tysięcy godzin, 2000 meczy wygranych, Global Elite, skiny za 10000$+. No człowieku, ja płacze ze śmiechu, przesadzasz. Teraz samo DMG to już dobry poziom, mam smurfa w DMG, którego wbiłem z deaglem, i widzę w tym DMG ludzi, którzy mają 2,500h, a to już jakieś doświadczenie.  A goldy to ten sam poziom co kiedyś, boost'owane gówna z S3. Z drugiej strony, godziny na afk można wbijać,  a samego Globala za dnia, zostawić komputer włączony na 24h to nie problem. Overwatch nie powinien istnieć, od 10 reportów Valve powinno skanować pliki zreportowanego gracza i tyle.

Opublikowano

Grając na smurfie silver 4 z znajomymi gdzie normalnie gram lem/supreme co trochę waliłem ace albo jakieś chore fartowne akcję, raz nawet zrobiłem coś w stylu 35/3 bo grałem na jakieś totalne warzywa i ciągle płakali o haxy a mimo to bana się nie doczekałem, nie bardzo bym się przejmował o jeden fartowny mecz

Opublikowano

Miałem pełno podobnych akcji i do tej pory nie dostałem żadnego bana, nie masz się czym martwić. 

@Dev+ ty czasem nie byłeś za scam zbanowany na csh ? 

Opublikowano

Ok zacznę od nowa. Ow nie zmienia się w VAC. Untrusted nie zmienia się w  VAC sam mam konto z OW od 350 dni i nic się nie zmieniło :) mam ponad 20 kont zbanowanych wiec swoje wiem :) Wiec zanim ktoś zacznie się wypowiadać niech poczyta troszku

Oczywiście, że jak masz dostaniesz OW po po dniu/dwóch leci ci na konto też VAC.

Opublikowano

Ludzie. Poczytajcie oficjalne informacje na temat Overwatcha. Są trzy rodzaje bana. Wcześniej w tym wątku wymienione. VAC to VAC - działa z automatu i żadna "ludzka" ręka się do tego nie przykłada. "Untrusted" to również automat, który z czasem zawsze zamienia się w VACa. A OW to system oceniania przez społeczność. Odpowiednia ilość raportów (oficjalnie nie jest podane ILE) i odpowiednia ilość ocen (również nie jest nigdzie podane ILE). Jeśli na OW zostanie się skazanym to dostaje się Game Bana - od dewelopera gry. Permanentnego, ze wszelkimi konsekwencjami takimi jakie 'oferuje' VAC - więc jeśli chodzi o jego "uporczywość" nie różni się niczym od VAC Bana (No może tylko tym, że jest na jedną, konkretną grę, a nie na kilka na tym samym silniku, jak to może być w przypadku VAC Bana.) Jak OW wychodził z fazy beta to na oficjalnych stronach CSa były informacje o tym, że system jest już CAŁKOWICIE AUTONOMICZNY - nikt, ani nic od VALVE już tego nie sprawdza. I to są informacje z oficjalnych źródeł. Całą resztę można uznać za podwórkowe opowieści, bo kolega kolegi dostał, to przecież doskonale wie jak to działa. A prawda jest taka, że jak dostał to znaczy, że nic o tych systemach nie wie :)

A co do samego tematu. Ban jest możliwy jeśli naprawdę w jednym meczu miałeś kilka takich śmierdzących akcji. W końcu ScreaM na smurfie dostał - Ty też możesz. Ale bym się nie przejmował zbytnio, bo raczej małe szanse, a na serwerach Valve'a codziennie dochodzi pewnie do milionów takich śmierdzących, ale uczciwych skanów - czyli po prostu fartów. Przecież każdego nie zbanują za to :)

Opublikowano

No aha

Ta twoja ranga global to na prawdę śmieszna jesteś xD a na zdjęciu goldzik 3

@topic co do tematu to jak jakies dziecko jp.armi zobaczy twoje demko, to zabawi sie w detektywa i jak tylko zobaczy noscope w banie to od razu da reporta za wh haha :) tak wgl czemu admini tego działu nie zamykają takich tematów? dużo ludzi ci napisało że dostaniesz bądź nie dostaniesz bana, nikt ci nie powie czy jutro będzie overwatch ale skoro mineło już te kilka dni to nie powinieneś dostać overwatcha, być może nawet ciebie nie zreportowali tylko żartowali sobie

No aha

@topic co do tematu to jak jakies dziecko jp.armi zobaczy twoje demko, to zabawi sie w detektywa i jak tylko zobaczy noscope w banie to od razu da reporta za wh haha :) tak wgl czemu admini tego działu nie zamykają takich tematów? dużo ludzi ci napisało że dostaniesz bądź nie dostaniesz bana, nikt ci nie powie czy jutro będzie overwatch ale skoro mineło już te kilka dni to nie powinieneś dostać overwatcha, być może nawet ciebie nie zreportowali tylko żartowali sobie

No aha

No aha

Opublikowano

No tak, chciałem się tylko dowiedzieć czy overwatch jest dodatkowo sprawdzany przez volvo, bo OFICJALNYCH informacji na ten temat nie znalazłem. Tyle.
A milion postów o tym, że jakiś goldzik może uznać lub nie uznać, że to cheaty jest trochę bezsensowna, bo to loteria i zdaję sobie sprawę z tego.

Opublikowano

Mówię Ci, że jak OW wyszedł z fazy beta, to napisane było na oficjalnej stronie, że system już sprawdzany nie będzie, bo stał się autonomiczny.

To było napisane jak była faza beta jeszcze:

"What happens during the beta?

During the beta, the system will issue fewer cases and the results will be reviewed and analyzed before any bans go into effect.
The system will be adjusted for reliability and accuracy. As the system is tuned, more cases will be made available to more prospective investigators.
Eventually the system will become entirely community-driven."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...