Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam szansę na bana?

Myru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem przed chwilą mecza, carrowałem ostro bo silvery, heady jak nigdy wchodziły i zaczynali sobie 'żartować' że mam aimbota. Chwilę później była akcja jak widziałem typa wbiegał w smoke i walnąłem w 2/3 długości na ślepo z awp noscope i trafiłem, wtedy już mnie mój team chciał kicknąć (gram z koleżanką to mnie obroniła w głosowaniu). Kilka rund później pilnując zasmołkowanej bramy na A (cache) chciałem poskanować z nudów z awp, nie słyszałem kroków ani nic, strzeliłem i.. headshot pierwszym strzałem xD
Więc 2 smoke kill w tym 1 taki, że sam bym się zreportował.
Jest szansa na bana? Po overwatchu (raczej zgłosili mnie bo bluzgali cały mecz) jest to jeszcze sprawdzane przez volvo czy od razu ban?
Skiny trochę warte i nie wiem czy nie przerzucić na konto tej koleżanki chwilowo...

Opublikowano

Zależy ile reportów dostałeś i zależy kto ocenia twoje demko. Jeżeli nie grałeś na cheatach to mała szansa na owerwatcha.

Jeżeli jakiś goldzik będzie cię oceniać to masz 90% szans na bana :P. Ale, tak jak mówiłem jeżeli grałeś "Klir" to masz małą szanse na bana :)

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

Opublikowano

Zależy ile reportów dostałeś i zależy kto ocenia twoje demko. Jeżeli nie grałeś na cheatach to mała szansa na owerwatcha.

Jeżeli jakiś goldzik będzie cię oceniać to masz 90% szans na bana :P. Ale, tak jak mówiłem jeżeli grałeś "Klir" to masz małą szanse na bana :)

Bana za OW, ktory po czasie nie zmieni sie w ten od volvo, bo volvo mu go zdejmie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Bana za OW, ktory po czasie nie zmieni sie w ten od volvo, bo volvo mu go zdejmie. 

Czekaj co? jaki ban od volvo?. Valve nic nie zmieni. Owerwatch nie zmienia się w żadnego innego bana. Poczytaj trochę o tym :)

­

Opublikowano

Nie ma opcji że dostaniesz bana, jeśli ktoś zobaczy Twój mecz i będzie tam jedna "szczęśliwa" akcja to nie zgłosi tego. Przecież jest wiele takich przypadków, ale po co trollować ludzi. ­

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Czekaj co? jaki ban od volvo?. Valve nic nie zmieni. Owerwatch nie zmienia się w żadnego innego bana. Poczytaj trochę o tym :)

­

Jak nie xD? moj kolega dostal cos czerwonego vaca na steamie nie bylo dopiero po 5 godzinach sie zrobil vac xD 

Jesli ktos ogarniety bedzie sprawdzal demko to nie dostaniesz bana 

Opublikowano

Dla jasności: ban z OW zamienia się po czasie w VAC'a, a zdjęcie tej blokady jest niemożliwe. 

Jeśli miałem takie dwie akcje na cały mecz, to nie powinno być problemu :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Chodzi mi głównie o to, czy po 10 typach z OV volvo sprawdza to dokładniej czy ban leci z automatu jak większość da że cheaty, bo wszędzie innaczej to tłumaczą..

Opublikowano

Uważaj na izaka, wejdzie na twoje demko i po takich strzałach powie że miałeś " aimbota " xD

A jak trafisz na golda, to zobaczy 1zabicie i odrazu przewinie do końca i zreportuje cie za wszystko co sie da xD

Opublikowano

Co do działania samego systemu banowania nic nie jest wiadome. Nigdy nie wiesz ile osób Cię spra­wdza (czy 10 czy może 50). Wszystkie teorie na temat systemu banowania to tylko domysły. Więc jeżeli niczego nie używałeś to możesz być spokojny o konto :). Sam mam często takie akcje

Opublikowano

Ok zacznę od nowa. Ow nie zmienia się w VAC. Untrusted nie zmienia się w  VAC sam mam konto z OW od 350 dni i nic się nie zmieniło :) mam ponad 20 kont zbanowanych wiec swoje wiem :) Wiec zanim ktoś zacznie się wypowiadać niech poczyta troszku

Opublikowano

Możesz jedynie dostać czerwoną tabelkę na czas sprawdzania przez valve.

Jak się zamieni w żółte to już vac :P

Opublikowano

Możesz jedynie dostać czerwoną tabelkę na czas sprawdzania przez valve.

Jak się zamieni w żółte to już vac :P

Co ty pierniczysz? Valve nic nie sprawdza! czerwone to :

Owerwatch

Blokada ta jest przyznawana przez "Nadzór" tutaj nie chodzi o to że system VAC wykrył u nas programy trzecie tylko że osoby oglądające naszą grę wydały werdykt o tym że używaliśmy programów trzecich.
Blokada ta także wiąże się z tym że nie możemy sprzedawać/kupować/wymieniać przedmiotów z gry CS:GO.
Blokada ta nie zostanie zdjęta jeżeli używaliście jakiś programów trzecich, lecz są przypadki gdy "Nadzór" się pomyli.
Jeżeli dostałeś taką blokadę naucz się grać na wspomagaczach ;)

Po otrzymani takiej blokady w grze widzimy prostokąt z napisem "Globalna Kara Czasowa" na czerwonym tle z opisem "Skazany przez nadzór - Bardzo szkodliwy"
iuWiZSr.png

Untrusted

Blokada ta jest przyznawana przeważnie za nieaktualne wspomagacze używające starych adresów pamięci. Źle działającego aimbota, najczęściej jest to błąd programisty. Używanie niektórych funkcji za które możemy dostać taką blokadę np. Spinbot, NoSpread
Jakiś czas po otrzymaniu blokady, na profilu Steam pojawi się komunikat z VAC.
Wystarczy od 5-20 minut gry na źle zrobionym wspomagaczu aby otrzymać taką blokadę.
Blokada jest przyznawana automatycznie.
Po otrzymani takiej blokady w grze widzimy prostokąt z napisem "Globalna Kara Czasowa" na czerwonym tle z opisem
"To konto ma permanentny status niezaufanego"
7RUoFN1.png

­

Opublikowano

Em, szanse masz i wyłącznie na OW, pojebane to jest, valve powinno skanować pliki zreportowanych graczy, a overwatch nie powinien istnieć. 75% szans na OW, ja jedno takie konto mam z OW. Daj skiny koleżance na przechowanie, poczekaj miesiąc, jak nic nie dostaniesz, to niech Ci koleżanka odda te skiny i potem możesz grać. Teraz same kałachy mają dostęp do overwatch'a i innych bajerów, trzymam kciuki, mam nadzieje, że trafisz na człowieka, który Ci nie da OW. :)

Opublikowano

Też mi do głowy Izak przyszedł, że pewnie by mnie uznał za winnego :P
Skiny chyba jednak prześlę, ale nikt nie wie jak to działa, czy jest to sprawdzane w tydzień, miesiąc, czy pół roku.
Ten system OV jest beznadziejny i nie powinien skutkować permanentnym banem lub być ocenianym przez znacznie wyższe ligi niż gn1..

Opublikowano

@Dev+ K***a ziomuś, ja się znam bardziej od ciebie xD

Za c***a nie pamiętam kiedy to było, ale bana z overwatcha nie dostaje się od razu ;)

a ty nie musisz kopiować z innych stron ;)

Opublikowano

Jak wszędzie opinie są różne, chyba każde oparte na domysłach. Izak też zawsze gada "nie wiem, zgłosze go niech valve sprawdzi dokładniej". Stąd pewnie dużo osób przyjeło tę wersję (nie twierdzę, że błędną). Na jakichś oficjalnych FAQ też nie jest to wyjaśnione. 

Opublikowano

Jak grales czysto to nie dostaniesz :) bo valve sprawdza po tym jak ktos zostanie zgloszony czy byla ingerencja w pliki gry itp :P

Co ty gadasz, ja takie konto jedno mam za skan przez 2 ściany, praktycznie miałem mecz pełen skanów, a OW dostałem na starszym koncie. Mówie Ci nie miałem żadnego pliku odpalonego, nawet w CS 1.6 nie "czitowałem", więc to niemożliwe by coś u mnie wykryli, nie podmieniałem czcionek, no kompletnie nic nie grzebałem w plikach, pozdrawiam.

Opublikowano

Jprd dzieci drogie, OW ocenia 10 osób. Ow nie dostają goldy. Ow dostaje się od kałacha + 400 godzin chyba. Jeżeli dostaniesz już to OW za 2 skany to masz 7 dni na odwołanie się. Po 7 dniach Ow przechodzi w vaca, albo zostaje jako ow. Jeżeli ludzie z ow uznają że masz haxy leci raport do valve i oni mają ostatni głos (oczywiście sprawdzają to).

Opublikowano

@Pawent jak nie goldy? Nie pamietam ile mialem godzin, na pewno 500 nie bylo, jakos 140 winow (nie wiecej) ale co chyba najwazniesze golda 4 (stare czasy :P) wiec nie opowiadaj glupot ;) 

OW sie dostaje, jesli reportuje sie haxy i oni dostana bana, tak jest na pewno, to byl wlasnie okres gdzie trafialem na ludzi, ktorzy skakali i z deagla ladowali hs :D

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...