Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana podstawki?

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Według popeya monitor OK musi kosztować conajmniej 700 zł, także się go nie słuchaj.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Według popeya monitor OK musi kosztować conajmniej 700 zł, także się go nie słuchaj.

Bo taka prawda ?

To nie moja wina, że jesteś ślepy.

Najtaniej masz AOC i2369Vm, jest na Agito jeszcze po starej cenie (600zł). Nieco drożej, ale niestety mniejszy Dell P2214H, więc pod gry bym go wykluczył.

416231423689480320491.png

Opublikowano

nie jestem ślepy tylko jestem normalnym użytkownikiem. stawiam, że autor tego postu również jest taki. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Również jestem "zwykłym użytkownikiem" cokolwiek to znaczy.

To tak, jak by ktoś napisał, że nie słyszy różnicy między np. pierdkami logitecha a porządnym zestawem stereo.

Wystarczy postawić obok siebie oba monitory i od razu widać, że na jednym coś jest nie tak.

Opublikowano

No dobra.Załóżmy,że moge kupić ten,który podaleś,ale czy te różnice będą mocno zauważalne? Jeżeli mógłbyś podać przykład,jeżeli się da oczywiście

Opublikowano

dokładnie popeye. pokaż jakiś benchmark dwóch monitorów: ten, który proponujesz i inny jakiś tańszy coś na miarę tego co ja podałem lub coś na podobę. 

Opublikowano

dokładnie popeye. pokaż jakiś benchmark dwóch monitorów: ten, który proponujesz i inny jakiś tańszy coś na miarę tego co ja podałem lub coś na podobę. 

Benchmark monitora... pls.

Kupowanie monitora bez testów to tym bardziej zły pomysł. Pobieżne recenzje tego AOC są na necie, nie mam teraz jak szukać z telefonu.

Opublikowano

Głównie chodzi mi o to,że po co przepłacać jeżeli nie zobaczę zbytnio różnicy :/ Jeżeli jest gdzieś jakiś artykuł o tym,to podeślij,chętnie przeczytam :)

Okej,to poszukam sam w miarę :) 

Opublikowano

no to racja. specjalnie kup gorsze podzespoły kosztem "troszkę lepszego widzenia" jak dla mnie to i tak bezsens. niech od razu kupi 2k monitor na pentiumie. wtedy powinien być zadowolony tym, że nie może grać nawet w 30 fps, bo za wysoka rozdzielczość.

Opublikowano

no to racja. specjalnie kup gorsze podzespoły kosztem "troszkę lepszego widzenia" jak dla mnie to i tak bezsens. niech od razu kupi 2k monitor na pentiumie. wtedy powinien być zadowolony tym, że nie może grać nawet w 30 fps, bo za wysoka rozdzielczość.

To może niech kupi 15 calowe okienko, a dołoży do karty graficznej ?

Nie popadaj ze skrajności w skrajność. Na tym polega właśnie balansowanie zestawów.

Opublikowano

ale kupowanie tego aoca o ile sie nie myle dla 1.5 cala wiekszej rozdzielczosci i matrycy ips dla lepszych kolorkow kosztem freesync do gier to czysta glupota, nie mowiac o wiekszym ghostingu i stutteringu

ale to autor wybierze czy chce lepsze kolorki czy plynniejszy obraz

­

Opublikowano

Zacznijmy od tego że czytanie tekstu w normalnym rozmiarze(bez powiększania) na 21/22 calowym FullHD można porównać do pracy w obozie koncentracyjnym, 23 cale to minimum na 24 calach jest już jak najbardziej OK. Po za tym co mu da FreeSync? Nie prościej nie stosować żadnej synchronizacji i ograniczyć FPS do częstotliwości odświeżania monitora? Nie ma problemu z stutteringiem, zwiększonym input lagiem czy chociażby tragicznym ghostingiem na technologii od AMD

Opublikowano

Zacznijmy od tego że czytanie tekstu w normalnym rozmiarze(bez powiększania) na 21/22 calowym FullHD można porównać do pracy w obozie koncentracyjnym, 23 cale to minimum na 24 calach jest już jak najbardziej OK. Po za tym co mu da FreeSync? Nie prościej nie stosować żadnej synchronizacji i ograniczyć FPS do częstotliwości odświeżania monitora? Nie ma problemu z stutteringiem, zwiększonym input lagiem czy chociażby tragicznym ghostingiem na technologii od AMD

Ghosting byl tylko na pierwszych modelach z freesync co bylo spowodowane oprogramowaniem monitora, oczywiscie juz ten blad jako tako wyeliminowano, ale ghosting jest wiekszy niz na gsync, ale nie az tak by skreslac ta technologie. 

Ja daje rade na 21.5, no ale przy 24 nie mialem jeszcze racje bytu zasiasc

­

Opublikowano

Kurde,teraz to już się troszkę pogrubiłem ._.  

Jestem prostym człowiekiem :D Nie jestem pro-gejmerem,z kompa korzysta też mój brat,który przegląda tylko neta,czasem oglądnę jakiś film,a na graniu dziennie spędzam max 2h :D 

Po prostu szukam jakiegoś monitora,bo mój obecny "pracuje" tylko w rodziałce 1280x1024 :P Do tego to jakiś kwadrat,mały w dodatku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...