Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer tylko i wyłącznie pod CS:GO!

TeWhoYou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie kuzyn ma Nvidie GTX 960 2GB i procek Intela i5-4440 albo 4400 nie pamiętam modelu, ale ma 2.8Ghz x4 z możliwością podkręcenia i gra na tych 2.8 Ghz i wyciąga mu od 180 do 299 kl/s ale jest mniej więcej zawsze te 240 FPS. Piękne ma kolory na tej grafice przez co jest więcej widać niekiedy. Chcę się zająć półprofesjonalnym gamingiem w CS:GO i dlatego nie wiem co będzie lepsze, bo każdy prawie pod CS z lepszych graczy ma Nvidie.

@Edit, zapomniałem że do 3k z myszką bo kupuje nową Zowie FK1

Kolory będą takie same (personalne ustawienia monitora/gry). Ja mam FX-6300 4.5 GHz, GTX 960 4GB i 8GB RAM i na najniższych mam najmniej 280FPS'ów a na najwyższych nie spada ta liczba poniżej 180FPS'ów. 

Jeśli kręcisz - bierz GTX 960 4GB . Bez kręcenia R9 380 4GB.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Właśnie kuzyn ma Nvidie GTX 960 2GB i procek Intela i5-4440 albo 4400 nie pamiętam modelu, ale ma 2.8Ghz x4 z możliwością podkręcenia i gra na tych 2.8 Ghz i wyciąga mu od 180 do 299 kl/s ale jest mniej więcej zawsze te 240 FPS. Piękne ma kolory na tej grafice przez co jest więcej widać niekiedy. Chcę się zająć półprofesjonalnym gamingiem w CS:GO i dlatego nie wiem co będzie lepsze, bo każdy prawie pod CS z lepszych graczy ma Nvidie.

@Edit, zapomniałem że do 3k z myszką bo kupuje nową Zowie FK1

Kolory będą takie same (personalne ustawienia monitora/gry). Ja mam FX-6300 4.5 GHz, GTX 960 4GB i 8GB RAM i na najniższych mam najmniej 280FPS'ów a na najwyższych nie spada ta liczba poniżej 180FPS'ów. 

Jeśli kręcisz - bierz GTX 960 4GB . Bez kręcenia R9 380 4GB.

Co sądzisz o takim zestawie? http://www.morele.net/inventory/info/rVEm2Y/ 

Przytne na kosztach na płycie głównej, ponieważ wliczyłem do tego koszyka mysz za 230zł. MSI Płyta + Radeon będzie działać?

P.S Gdy kuzyn kupił windows 8 na płycie oryginalnego i go zainstalował u siebie to czy gdy mi pożyczy tego windowsa na tej płytce to czy będzie to działać u mnie na kompie jako oryginalny?

Opublikowano

Karta wejdzie do plyty, jednak windows nie bedzie oryginalny, tzn. kupil pewnie OEM, wiec tylko u niego on jest oryginalny, bo tam go aktywowal, a to ma licencje na jeden komputer.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A nie da sie tego jakoś Crackować? Bo nie stać mnie aktualnie na windowsa za 450zł ;/

Chyba, że na Morele.net za opłatą wgrywają takowego windowsa.

Opublikowano

A nie da sie tego jakoś Crackować? Bo nie stać mnie aktualnie na windowsa za 450zł ;/

Chyba, że na Morele.net za opłatą wgrywają takowego windowsa.

pewnie że się da. win7 sp1 sciągasz i jest fajnie.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Tylko, ze mialem na komputerze starym widowsa pobranego z neta i polowy rzeczy sie robić nie dalo na nim i tapeta caly czas czarna i pisalo ze wersja nie oryginalna w prawym dolnym rogu. A na tym morele mozna cos takiego zamowic?

Opublikowano

Sa niby takie jakby programy, ktore symuluja cos i oszukuja windowsa i system uznaje sie, ze jest oryginalny. Ale na forum Nie popieramy piractwa.

Opublikowano

A ja mu powiem jak się piraci Windowsa... Instalujesz 7 SP1, potem aktywujesz przez Win7 Loader by Daz. Blokujesz poprawkę KB971033, bo sprawdza legalność i powoduje to czarne tło na pulpicie. Jak sobie to zrobisz dobrze, to nie ma szans, żeby Ci wykryło. Mało tego, możesz takie coś zaktualizować do 10, założyć konto w microsoft i korzystać ze wszystkiego jak z legalnego systemu (mam na myśli sklep itp.).

Wszystko Co będzie Ci potrzebne mogę Ci wysłać na PW.

Powyższe informację zamieszczam wyłącznie w celach edukacyjnych. Nikogo nie zachęcam do piractwa, bo to niezgodne z prawem. 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Monitor lg 24gm77-b (sam mam i polecam) lub BenQ xl2411z (podobno ma okropne kolory, natomiast lg bardzo przyzwoite).

Do tego zestawu to zależy czy chcesz iść w nową generację czy w 1150. 960 to jest 1k czyli zostaje 1,8k na resztę. Płyta 300, obudowa 150, zasilacz 200, ramy 200 i już zostaje 950 a gdzie jeszcze ssd HDD czy chłodzenie lepsze. Oczywiście można ciąć po kosztach. Nie jestem na bieżąco z częściami więc Ci nie złożę. Poszukaj gotowych zestawów na PC lab i jakiegoś z i5 szukaj

@Renuś

Mam BenQ i nie nazekam na grafe.

Tzn, SSD widziałem na allegro po 300zł, ale rzecz biorąc da sie złożyć kompa 300FPS do tej kwoty?

Chyba nie zlozysz.

Opublikowano

Tzn, kuzyn ma windows 8 na płytce 64 i 32 bit na dwóch, i gdy by bylo tylko na jednego kompa to da sie to tez spiracic?

Nie szkodzi bo zasada jest jedna w sumie

Opublikowano

Kurde juz nie wiem co mam wybrac, mam mętlik w glowie. Ciagle mi ktos doradza te Nvidie wziac, moze wezme te GTX 960 z Gigabyte? Zalezy mi bardzo na tych kolorach ale zeby wycigalo mi te 250 FPS w wiekszosci sytuacji. Czym sie różni gigabyte od tego MSI? I jak zlozylem tamten zestaw to komputer bedzie chodzil cicho ?

Opublikowano

A gdy zamówię części w salonie i żeby mi to wszystko złożyli to ile się płaci za wgranie windowsa? Bo przecież nie będę za to płacić 450zł, już bym wolał Crackować to.

//Edit i nadał by się stary napęd DVD do tego nowego kompa? Bo też nie chce na to wydawać tych 70 zł.

Opublikowano

Salon moreli nie wgra Ci pirackiego Windowsa jeśli go u nich nie kupisz bądź nie dostarczysz im swojego oryginału. W takie operacje to obecnie jeśli już to bawią się małe osiedlowe sklepiki, a nie wielkie sklepy internetowe. Zbyt duże ryzyko.

Opublikowano

Ale chodzi mi o salon w miasteczku lekko mniejszego od zawiercia więc nie wiem czy mają tam jakieś systemy które można wgrywać dowolną ilość razy czy co :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...