Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer tylko i wyłącznie pod CS:GO!

TeWhoYou

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Potrzebuje waszej pomocy. Przechodząc do tematu, chciał bym złożyć komputer tylko i wyłącznie do CS:GO który wyciągnie na meczach 5v5 wahających się między 280-300FPS. Mój budżet to 2800zł maksymalnie, ale wszystko będę miał ogólnie taniej, ponieważ mi to składa znajomy informatyk. Proszę nie pytać "Po co Ci 300FPS skoro na X jest płynnie" itp. itd. ,ponieważ chcę się zająć pół profesjonalnym gamingiem bo widzę, że mam to tego skłonności.

Co powinno się znajdować:

Jaki posiadasz budżet na kupno? 2800zl

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat): Po 20 lutym

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Monitor Full HD, aby wyciągał stale 300FPS

Do czego ma służyć komputer?Tylko i wylacznie do CSGO

Czy w koszyku ma się znajdować system operacyjny, monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Jezeli jest to mozliwe w tej kwocie, to oczywiscie.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?Zeby wyciagal te 300FPS

Co ma się znajdowac w zestawie:

-Dysk SSD 128GB 500:500 (wydaje mi się że nie jest potrzebne więcj na CS i WIndowsa)

-Procesor intel te 4 rdzenie minimum, jak sie da to 6 lub 8. (Jak da rade to 4 rdzenie z możliwością podkręcenia)

-Płyta głowna

-Karta graficzna (I tutaj mam problem bo zastanawiałem się na MSI GTX960 4GB)

-Pamięć 1TB

-DVD

-Zasilacz

-RAM 8GB x1

W temacie składania komputerów jestem kompletnie zielony i nie wiem totalnie jak dobierać części, aby wszystko do siebie pasowało. Bardzo dziękuję za pomoc i bardzo to doceniam, ale jedyne co moge dać w zamian +.

P.S Jaki polecacie nowy lub używany monitor 144Hz do 1200zł? ( budżet nie wliczany do monitora)

@Edytowalem temat ze wzorem, na odpierdziel bo jestem na telefonie a nie mam dostepu do komputera.

Opublikowano

Monitor lg 24gm77-b (sam mam i polecam) lub BenQ xl2411z (podobno ma okropne kolory, natomiast lg bardzo przyzwoite).

Do tego zestawu to zależy czy chcesz iść w nową generację czy w 1150. 960 to jest 1k czyli zostaje 1,8k na resztę. Płyta 300, obudowa 150, zasilacz 200, ramy 200 i już zostaje 950 a gdzie jeszcze ssd HDD czy chłodzenie lepsze. Oczywiście można ciąć po kosztach. Nie jestem na bieżąco z częściami więc Ci nie złożę. Poszukaj gotowych zestawów na PC lab i jakiegoś z i5 szukaj

Opublikowano

Jestes pewny, ze do samego csgo? Z faqu masz wzor, wypelnij bo syf, zloze Ci taki komputer co wyciagnie tyle fps zapewne, tylko na swoj komputer wejde.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Okej, jutro to edytuje rano, poniewaz nie mam na telefonie jak. Tak jestem pewien ze do CSGO ponieważ nie gram w inne gry, chyba ze czasami w HS

Opublikowano

To wypełnij wzór i będziemy myśleć, ale od razu mówię, że 4-rdzeniowy Intel, GTX 960 4GB, do tego SSD + HDD to za 2800 nie da rady. No chyba, że ten owy znajomy ma jakieś mega ceny niższe od hurtowych dla największych sklepów internetowych w sieci no to może ;)

Opublikowano

Cos tam edytowalem bo jestem na tele, potrzebuje mniej wiecej 128GB lub te 64 GB SSD bo wiecej mi nie jest potrzebne. Z tego co mi wiadomo to mama mi mowila ze ma czesci wszystkie taniej bo robi to jej informatyk z firmy.

To wypełnij wzór i będziemy myśleć, ale od razu mówię, że 4-rdzeniowy Intel, GTX 960 4GB, do tego SSD + HDD to za 2800 nie da rady. No chyba, że ten owy znajomy ma jakieś mega ceny niższe od hurtowych dla największych sklepów internetowych w sieci no to może ;)

Powiedzial rowniez ze moze mi zlozyc kompa do grania za 1.5k ale nie wiem jak to mozliwe, tylko nie wiem jak miupowiedzieć ze tylko i wylacznie pod CSGO na 300 FPS. Widzialem rowniez film na youtube na kanale morele ze Lipton zlozyl kompa za 2.6k i wyciagal mu 290 fps na full hd 144Hz, ale to bylo pol roku temu wiec moze da sie zlozyc dzisiaj cos bardziej wydajnego. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Skoro kupujesz po 20 lutego to przyjdź tak z tydzień przed zakupem. Składanie komputera na około miesiąc przed zakupem mija się z celem. Do tego czasu co nie co może się zmienić.

Opublikowano

Oglądałem teraz film Liptona i testował jakiś mini komputer który na niskich wyciągął 297 fps na jego mierniku a nie niżej podczas gry niż 240. Jak mówicie opłaca się złożyć taki zestaw, ponieważ jadąc na LAN niekiedy potrzeba zabrać swój własny komputer a ten mieści się do torby :P.

Link do zestawu: http://www.morele.net/inventory/info/Pk1CGz/?utm_source=youtube.com&utm_medium=link&utm_campaign=IN_YT_TechnologyCorner

@Edit komp jest za 2.6k ale sie zastanawiam nad kartą graficzną 4GB, ponieważ chodzą ploty że ma wyjść nowszy CS i może mieć większe wymagania.

@Edit 2. Raczej ten zestaw by pasował z większą obudową bo tamten ma 2x wejscie USB a ja potrzebuje 3, bo mam wszystko na USB.

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl9-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

Opublikowano

Jak wyjdzie nowy cs (znaczy pewnie za x lat wyjdzie) to Ci przyjezdzam co tydzien i czyszcze ten komputer. Wyslales link do ramu, a nie do obudowy. Ja bym chyba wole miec cos z i5 2500k do oc, niz nowy zestaw. A co do tych usb jeszcze, to przeciez myszke itp nie podpinasz do przedniego panelu obudowy, tylko z tylu do plyty glownej. 

Skoro ktos Ci to zalatwi taniej to tak bym to widzial wedlug Twoich wymagan: http://www.morele.net/inventory/info/BVwPEq/

Wydziwiasz jak dla mnie, a pewnie nawet globusa nie masz :P 

Opublikowano

I co w zwiazku z tym ze niby globusa nie mam ? Masz z tym jakis problem ? A zaloze sie ze nie dal bys rady na mnie. Po za tym jak mialem wbic globusa na 50 fps, kuzyn ma komputet co wyciaga mu te 300 fps i gra jest o 150% łatwiejsza ;)

Na tym zestawie co dales wyciągnie te 250-300 FPS?

Opublikowano

I co w zwiazku z tym ze niby globusa nie mam ? Masz z tym jakis problem ? A zaloze sie ze nie dal bys rady na mnie. Po za tym jak mialem wbic globusa na 50 fps, kuzyn ma komputet co wyciaga mu te 300 fps i gra jest o 150% łatwiejsza ;)

Na tym zestawie co dales wyciągnie te 250-300 FPS?

Kozak, 50fps to wcale nie tak zle, mialem gorsze warunki, zycze kariery w esporcie, zebys chociaz cos lokalnego wygral.

Wrozbita nie jestem, popatrz na yt ile wyciaga i5 4460, zreszta nawet jak kupisz ten monitor 144hz to de facto stykna 145 fps, tylko stale, wiec zawsze ta plynna rozgrywka bedzie raczej.

Opublikowano

Laptop i5 a może nawet i i3, gt 740m spokojnie uciągnie CS:GO bez żadnych spadków FPS. Sam testowałem :D.

Chcesz abym odpowiedział? Dodaj @Sneeze7 do swojego posta!

Opublikowano

Kozak, 50fps to wcale nie tak zle, mialem gorsze warunki, zycze kariery w esporcie, zebys chociaz cos lokalnego wygral.

Wrozbita nie jestem, popatrz na yt ile wyciaga i5 4460, zreszta nawet jak kupisz ten monitor 144hz to de facto stykna 145 fps, tylko stale, wiec zawsze ta plynna rozgrywka bedzie raczej.

Haha, oski naprawdę jesteś żałosny. Pieprzysz mi bez sensu "żebyś coś lokalnego wygrał", dla Ciebie to tylko ranga sie liczy, zachowujesz sie jak muł który idzie przed siebie. Jak masz zamiar pisać w taki sposob i kogoś irytować to wypier***** i mi nic nie pisz. Zgłosiłem twój post i życzę Ci żebyś chociaż warna dostał.

I koło dupy mi lata czy jesteś jakimś moderatorem, chcesz to możesz mi bana dać, bo jak dają moderatorów takim kretynom jak ty to ja podziękuję za takie forum.

Opublikowano

Haha, oski naprawdę jesteś żałosny. Pieprzysz mi bez sensu "żebyś coś lokalnego wygrał", dla Ciebie to tylko ranga sie liczy, zachowujesz sie jak muł który idzie przed siebie. Jak masz zamiar pisać w taki sposob i kogoś irytować to wypier***** i mi nic nie pisz. Zgłosiłem twój post i życzę Ci żebyś chociaż warna dostał.

I koło dupy mi lata czy jesteś jakimś moderatorem, chcesz to możesz mi bana dać, bo jak dają moderatorów takim kretynom jak ty to ja podziękuję za takie forum.

Kretyństwem jest 300FPS gdy monitory nawet 200Hz nie mają... Jedynie EIZO FG2421 ma 240Hz, ale to wynika tylko z techniki podwajania klatek. PG279Q ma 165Hz. Nie zobaczysz tych 300 klatek. Ale sądząc po poziomie Twojej wypowiedzi ta liczba ma imponować kolegom, nie dawać rzeczywiste efekty.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

No, ale czy wy ludzie musicie sie dopieprzać po co mi te 300 FPS? Prosze tylko o pomoc do złożenia komputera 300FPS w CSGO i nie możecie się powstrzymać od takiego gadania? Pisałem w temacie NIE PISZCIE PO CO CI 300FPS SKORO NA X JEST PŁYNNIE ITP !!!!

Moje pieniądze, moje wymagania więć po co się czepiacie tych FPS?!

Opublikowano

Ale pisali Ci, że jeśli chcesz kupić 20 lutego, to pisz ok. 17-ego, teraz to i tak bez sensu.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ref tematu,

czy dzisiaj można złożyć coś wydajniejszego do 3 tyś. niż w zestawie podanym w temacie ? Jeśli da sie złożyć coś lepszego to proszę bez SSD, ponieważ przeżyje bez tego.

Opublikowano

Czego bym nie probowal to braknie i tak, zeby za 3000zl dac cos lepszego (gtx970/r9 390, z procesorem od OC to samo) wiec wez sobie to: http://www.morele.net/inventory/info/6AkSFP/ + gladius m35 i sandisk plus 120gb. (net mi tak nawala, ze nie dam rady Ci teraz wrzucic do jednego koszyka) najwyzej potem edytuje. 

Opublikowano

złożyłem taki zestaw:

Procesor: Intel Core i5-6400 Skylake, socket 1151, 64bit, 3.3GHz, 65W, cache 6MB, BOX
Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5", 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
Karta graficzna: Asus Radeon R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 (256Bit) DVi/HDMI/DP BOX
Zasilacz: EVGA 401 up to 550 Watt : EVGA : 500B BRONZE 500 WATT 80PLUS BRONZE
Płyta główna: ASRock B150M PRO4S, B150, DualDDR4-2133, SATA3, HDMI, DVI, mATX
Pamięć: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz CL14
Obudowa: SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0
~3040zł

http://www.morele.net/inventory/info/x9fock/

jezeli za drogo, mozna na czymś przyciąć.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

ref

złożyłem taki zestaw:

Procesor: Intel Core i5-6400 Skylake, socket 1151, 64bit, 3.3GHz, 65W, cache 6MB, BOX
Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5", 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache
Karta graficzna: Asus Radeon R9 380 STRIX GAMING 4GB GDDR5 (256Bit) DVi/HDMI/DP BOX
Zasilacz: EVGA 401 up to 550 Watt : EVGA : 500B BRONZE 500 WATT 80PLUS BRONZE
Płyta główna: ASRock B150M PRO4S, B150, DualDDR4-2133, SATA3, HDMI, DVI, mATX
Pamięć: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz CL14
Obudowa: SilentiumPC Brutus M25 Pure Black BT-M25 USB 3.0
~3040zł

http://www.morele.net/inventory/info/x9fock/

jezeli za drogo, mozna na czymś przyciąć.

A nie lepiej by sprawował się Procesor intel i5-4460 Hasswel ? I np. na Nvidi gtx 960 4GB uciągnie mi te 280 klatek ?

pod haswella lepiej brać radeona ze względu na to, że po prostu radki są mocniejsze w swojej dziedzinie (miejsca graficzne), a lekko gorsze w miejscach procesorowych ze względu na duży narzut pracy na pojedyńczy rdzeń, ale właśnie po to dodaje sie radeony do intelów, bo w/w intele mają potężne rdzenie względem fx'a gdzie liczy się wydajność pojedyńczego rdzenia, a nie do końca ilość i wtedy sprawa się wyrównuje. haswell jest lekko gorszy od skylake, ale jak wolisz można i tak wziąć. nvidia za to jest gorszym pomysłem.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Właśnie kuzyn ma Nvidie GTX 960 2GB i procek Intela i5-4440 albo 4400 nie pamiętam modelu, ale ma 2.8Ghz x4 z możliwością podkręcenia i gra na tych 2.8 Ghz i wyciąga mu od 180 do 299 kl/s ale jest mniej więcej zawsze te 240 FPS. Piękne ma kolory na tej grafice przez co jest więcej widać niekiedy. Chcę się zająć półprofesjonalnym gamingiem w CS:GO i dlatego nie wiem co będzie lepsze, bo każdy prawie pod CS z lepszych graczy ma Nvidie.

@Edit, zapomniałem że do 3k z myszką bo kupuje nową Zowie FK1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...