Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc w złożeniu komputera

xBlack*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no tylko tutaj dochodzi płyta za ok. 350 złotych do zablokowanego mnożnika, żeby płyta "cieszyła oko". mam na myśli b150 pro4s. nie jestem wyjąkiem, tylko jak wspomniałem w innym temacie zwykłym użytkownikiem, który nie potrzebuje ciszy, ale wydajności, bo to jest najważniejsze. 

gry na 1 rdzeniu, na których faktycznie widać dużą różnice i3>fx 6300 to gówniaki kroju ETS.

Akurat różnicę na plus i3 widać nie tylko w grach wykorzystujących jedno jajko ;).

W temacie o monitorze napisałeś, że dokładanie dla "lepszego widzenia" nie ma sensu. Ale płyta musi cieszyć oko, no racja XDD

Twoja logika jest idiotyczna. A jak już wyżej napisałem nie każdemu odpowiada odrzutowiec obok nóg. Może niech autor odpowie, czy chciałby mieć wyjące gówno w obudowie.

W zasadzie jedyna przewaga FX to multitasking i  aplikacje, które wykorzystują w pełni ten procesor.

416231423689480320491.png

Opublikowano

crysis 3? :D jest kilka gierek, w których fx daje sobie radę lepiej. zazwyczaj są one na podobnym poziomie, ale powoli i3 odlatuje w grach. widać, że nie używasz zbyt dużo mózgu, bo "cieszyć oko" to jest przenośnia..

elo.

pomijając to, że wolisz mieć monitor z 2k rozdzielczoscią i cichoscią typu: fx 6300 i do tego jakiś wymiatający bq, żeby był kilka db cichszy i nie podkręcać, bo będzie za głośny to twoja logika też nie jest jakaś wybitna. braknie ci argumentów, więc nie pisz, że moja logika jest idiotyczna.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Po co ta dyskusja? Ja kupuję z i5, nie i3...

jezeli chcesz miec takie fpsy w cs go na full detalach, to zloz sobie taki komp jaki mam w sygnie. 220 300 fps.

Ja chce mieć takie FPS'y na najniższych ^^ 

Daj mi link do tego, bo cos smierdzi, i5 2400 juz nie idzie kupic od dluuuuuuuugiego czasu. 

No nie wiem, nie trzeba mu czegos takiego.

Ja aktualnie mieszkam za granica, i wątpię, żebyś coś tam na tej stronie zrozumiał :D Kwoty przeliczam po kursie polskiego ZŁ.

Opublikowano

crysis 3? :D jest kilka gierek, w których fx daje sobie radę lepiej. zazwyczaj są one na podobnym poziomie, ale powoli i3 odlatuje w grach. widać, że nie używasz zbyt dużo mózgu, bo "cieszyć oko" to jest przenośnia..

elo.

pomijając to, że wolisz mieć monitor z 2k rozdzielczoscią i cichoscią typu: fx 6300 i do tego jakiś wymiatający bq, żeby był kilka db cichszy i nie podkręcać, bo będzie za głośny to twoja logika też nie jest jakaś wybitna. braknie ci argumentów, więc nie pisz, że moja logika jest idiotyczna.

Gdzie napisałem, że chcę mieć z monitor z rozdzielczością 2k ? 

Do poziomu takiego Forisa FS2434 są monitory dla przeciętnego Kowalskiego. Nie patrzyłeś nigdy na żaden tej klasy, to czemu się wypowiadasz ?

Czy gdzieś napisałem, że wolę FX z jakimś BQ ? W życiu bym tego syfu nie kupił xD

Skoro cisza nie ma dla ciebie znaczenia to... nie, po prostu nie mogę. Nie kompromituj się bardziej.

Gdzie mi brakuje argumentów ? Bo wolę chłodniejsze, w miarę wydajne i przyszłościowe i3 zamiast umarłego, kilkuletniego guldożera z wyjącym boxem za te same pieniądze ?

Opublikowano

Gdzie napisałem, że chcę mieć z monitor z rozdzielczością 2k ? 

Do poziomu takiego Forisa FS2434 są monitory dla przeciętnego Kowalskiego. Nie patrzyłeś nigdy na żaden tej klasy, to czemu się wypowiadasz ?

Czy gdzieś napisałem, że wolę FX z jakimś BQ ? W życiu bym tego syfu nie kupił xD

Skoro cisza nie ma dla ciebie znaczenia to... nie, po prostu nie mogę. Nie kompromituj się bardziej.

Gdzie mi brakuje argumentów ? Bo wolę chłodniejsze, w miarę wydajne i przyszłościowe i3 zamiast umarłego, kilkuletniego guldożera z wyjącym boxem za te same pieniądze ?

napisałeś przyszłosciowe i3? XDDDD dobra nie kompromituj się bardziej.. słuchasz/czytasz wybiórczo.

gdzie napisałem, ze kupiłbyś fx'a z bq? napisałem TYPU.

cisza nie ma dla mnie znaczenia, bo wolę mieć wydajniejszego kompa i taka jest prawda. 70% użytkowników na 100% jest takiego samego zdania jak ja.

chyba trzeba zakończyć dyskusję bez końca, bo też dyskutować z kimś, kto nie potrafi dokładnie czytać to takie bezsensowne. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano
cisza nie ma dla mnie znaczenia, bo wolę mieć wydajniejszego kompa i taka jest prawda. 70% użytkowników na 100% jest takiego samego zdania jak ja.

5b1d3a90aae4871174a2c7af2b62eb7e46c9e3c2

Sondaż przeprowadzony na jednej osobie XDD

Ciekawe, jak w ten sposób uzyskałeś takie wyniki.

napisałeś przyszłosciowe i3? XDDDD dobra nie kompromituj się bardziej.. słuchasz/czytasz wybiórczo.

Tak, przyszłościowe i3, bo mogę je wywalić i kupić i5.

chyba trzeba zakończyć dyskusję bez końca, bo też dyskutować z kimś, kto nie potrafi dokładnie czytać to takie bezsensowne.

Niestety to ja mogę tak napisać.

Opublikowano

@xBlack* Lepiej zrób tak jak złożyli Tobie zestaw wcześniej :)

2 Lata temu(jakoś tak) też tu składałem kompa.Też miałem mały ograniczony budżet(No teraz 2k na kompa to mało,żeby pograć w nowości na wysokich w FHD,a ja miałem nieco ponad 1k) Kupiłem pierw zestaw ze slabszym prockiem(W moim przyapdku byl to inny procesor,bodajże g2350 czy jakoś tak),ale potem wymieniłem na i5,na której teraz śmiga.Wystarczy,że wymienie karte na lepszą i mogę grać :) Lepiej nie pakuj się w procesory od AMD jeżeli chodzi Ci o gry (Bez obrazy Harriott,ale testy mówią same za siebie :/ ).Mojemu kuzynowi ojciec kupił z allegro tego FX (razem z płytą główną,taka rubryka jest tam na allegro,że są takie zestawy) i teraz boryka się z niezadowalająca wydajnością.Przy czym trudno mu kupić lepszy procesor.

Zmierzając do sedna sprawy.Kup nowy,pewny zestaw.Po czym odłóż na tą i5 i będzie to o wiele lepsze rozwiązanie :)

Opublikowano

OMG. Serio trudno przeczytać? To jest nieskładany komputer, NOWY! Nie rozumiem, i5, GTX 750 Ti, 8gb RAM i mi taki CS:GO na niskich nie pójdzie na 200 FPS lub GTA na niskich/średnich na 60 FPS?

Opublikowano

Dobra, zamknijcie to.. Niektórzy chyba nie byli w szkole nigdy i się nie nauczyli czytać ze zrozumieniem. Nie chodzi, że komp za 2000zł...

Chodzi o to;

i5-2400

GTX 750 Ti od NVIDIA

8gb RAM

i czy na tym pojdzie cs:go 300+ fps i gta v 60+fps

Ale juz sobie poradzilem, dzieki Wam, tydzien się meczylem, i nic nie wyciagnalem od Was, a kolega ma takiego kompa i powiedzial ze to pojdzie bo gral, zajelo mu to 20 sekund.

Opublikowano

Jak bedziesz jechal autem to na pewno nie bedzie 60fps, tak to wysokie full hd bedzie w gta, na 300fps + w cs go bym nie liczyl, ale skoro wiesz lepiej. 2k zl bym tez za to nie dal.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak bedziesz jechal autem to na pewno nie bedzie 60fps, tak to wysokie full hd bedzie w gta, na 300fps + w cs go bym nie liczyl, ale skoro wiesz lepiej. 2k zl bym tez za to nie dal.

Ja pier****.. Mówię, że już nie potrzebuję pomocy, bo kolega ma taki sam komputer i ma 300 FPS w CS:GO... Po drugie, pisałem, że GTA V na NISKICH/ŚREDNICH, NIE KU*** WYSOKICH!!! TAK TRUDNO TO ZROZUMIEĆ?

lock...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...