Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uzależnienie od neta?

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany... gram za długo,całe dnie przed kompem siedze a jak tylko sie położe to odpalam neta i siedze na telefonie xD Dzien w dzien gram i nic sie nie zmienia (nie jestem gruby jak cos) no i c**j to strzeli jak tak dalej będzie. I nie mówie tu że pogram sb 2-3 godziny,tylko wracam z gimbazy o 14 i siedze do 22 a od 22 do 24/1 na fonie i dalej przy tym internecie. Mozna od czasu do czasu ale tak wygląda każdy mój dzień. I need to help <---- Serio,dajcie jakies rady xD

PS: Ja nawet w wannie leże z telefonem w łapie :___:

79160594027661829163.png

Opublikowano

Pany... gram za długo,całe dnie przed kompem siedze a jak tylko sie położe to odpalam neta i siedze na telefonie xD Dzien w dzien gram i nic sie nie zmienia (nie jestem gruby jak cos) no i c**j to strzeli jak tak dalej będzie. I nie mówie tu że pogram sb 2-3 godziny,tylko wracam z gimbazy o 14 i siedze do 22 a od 22 do 24/1 na fonie i dalej przy tym internecie. Mozna od czasu do czasu ale tak wygląda każdy mój dzień. I need to help <---- Serio,dajcie jakies rady xD

PS: Ja nawet w wannie leże z telefonem w łapie :___:

Wyjdź z kolegami. A, sorry, ty nie masz kolegów.

Opublikowano

Zamień to w prace, próbuj kręcić filmiki, streamować lub zwyczajnie uczyć się.

No chyba, że tylko grasz na kompie no to powinieneś sobie znaleźć jakieś hobby lub wyjść ze znajomymi a znajomych na pewno masz chodząc jeszcze do gimnazjum.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Znajdz kolegow

Ty należysz do mojej internetowej rodziny bracie.

Po co ci rady, internet jest spoko. Wszyscy w tym jesteśmy razem z tobą.

Ile masz lat?

Dobrze że jestescie zemną :D 16 w marcu,ta wiem szczyl.

Wyjdź z kolegami. A, sorry, ty nie masz kolegów.

No niestety,może ty nim zostaniesz ? 

Znajdź sobie jakieś hobby. Pływanie, jazda na rowerze, piłka?

Jazda na rowerze w Sosnowcu to nie jest dobre wyjscie kappa a tak na poważnie to rower odpusciłem po tym jak w szpitalu wylądowałem po moich dzikich jazdach xD Pływać lubie ale nie ma nic ciekawego w okolicy. Piłki nie lubie zbytnio

Zamień to w prace, próbuj kręcić filmiki, streamować lub zwyczajnie uczyć się.

No chyba, że tylko grasz na kompie no to powinieneś sobie znaleźć jakieś hobby lub wyjść ze znajomymi a znajomych na pewno masz chodząc jeszcze do gimnazjum.

No tam paru mam,ale nie dużo bo trzymam sie zdala od tego marginesu,a prawie tylko tacy są u mnie w gimbazie :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Z takimi objawami zostaje Ci jakiś specjalista np. psycholog  bo jakbyś sam miał silną wolę, że nie grasz/surfujesz  i już to problemu by nie było. Chodzisz do gimby, a rodzice się Tobą w ogóle interesują? Zagadaj z nimi niech CI kabel od neta chowają:)

Opublikowano

Z takimi objawami zostaje Ci jakiś specjalista np. psycholog  bo jakbyś sam miał silną wolę, że nie grasz/surfujesz  i już to problemu by nie było. Chodzisz do gimby, a rodzice się Tobą w ogóle interesują? Zagadaj z nimi niech CI kabel od neta chowają :)

Interesują.

Znajdź sobie dziewczynę przez GG. Mi się udało, za setnym razem xdd 

Na serio, udało się :makka:

Nie wiem po co mi teraz dziewczyna,mam renate

79160594027661829163.png

Opublikowano

Znajdź inne zainteresowanie np uprawianie jakiegoś sportu,wyjdź do kina,pograj w piłkę,poczytaj książki jest dużo innych rzeczy które można robić,a nie tylko siędzieć w internecie i klikać bezsensu.

Opublikowano

Znajdź inne zainteresowanie np uprawianie jakiegoś sportu,wyjdź do kina,pograj w piłkę,poczytaj książki jest dużo innych rzeczy które można robić,a nie tylko siędzieć w internecie i klikać bezsensu.

Do kina łaze co chwile,w piłke grac nie będe bo nie lubie. Na sport nie mam pomysłu a co do ksiazek to myslalem nad tym

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jeżeli znalezie hobby nie pomaga, to zostają juz tylko specjalistyczne poradnie

Bez tego sie obejdzie,uwierz. 

79160594027661829163.png

Opublikowano

Oglądając telewizje, Czytając książki, wyjście do kina, wyjście na spacer, jest naprawdę mnóstwo opcji

Telewizje moge,kino tez a spacer mk sie nie chce.

79160594027661829163.png

Opublikowano

Ograniczenie nic nie da bo będzie jeszcze bardziej ciągnęło.
Znajdź jakieś zainteresowanie. Na moim przykładzie - od 2 gim do 2 lo wracałem ze szkoły i też tylko grałem. Kiedy wychodziłem na dwór, na impreze czy coś to chciałęm jak najszybciej wrócić żeby znowu zacząć grać.

W połowie 2 kl. LO zacząłem się interesować rowerem, bmx. Później doszło do tego, że uzależnieniem  stał się rower, a nie komputer :) 
Dalej jeżdże  i będę jeździł, chyba, że mi nogi upierdolą. Teraz jestem na studiach (1 rok) więc mniej czasu na przyjemności związane z rowerem, poza tym pogoda nie ta. Na kompie gram teraz sporo, ale robie to bardziej z powodu zabicia nudy niż uzależnienia :)

banner.jpg

Opublikowano

Ograniczenie nic nie da bo będzie jeszcze bardziej ciągnęło.

Znajdź jakieś zainteresowanie. Na moim przykładzie - od 2 gim do 2 lo wracałem ze szkoły i też tylko grałem. Kiedy wychodziłem na dwór, na impreze czy coś to chciałęm jak najszybciej wrócić żeby znowu zacząć grać.

W połowie 2 kl. LO zacząłem się interesować rowerem, bmx. Później doszło do tego, że uzależnieniem  stał się rower, a nie komputer :) 

Dalej jeżdże  i będę jeździł, chyba, że mi nogi upierdolą. Teraz jestem na studiach (1 rok) więc mniej czasu na przyjemności związane z rowerem, poza tym pogoda nie ta. Na kompie gram teraz sporo, ale robie to bardziej z powodu zabicia nudy niż uzależnienia :)

Włanie też do konca nie wiem czy nuda czy uzależnienie,wyjsc na dwór moge z kolegami,luz i nawet mnie nie ciągnie zbytnio zeby sie zerwać i isc grać. Tylko chodzi o to że jak jestem w domu i nie mam co zrobic to od fotela sie nie odklejam przez 8 godzin

79160594027661829163.png

Opublikowano

No to jeżeli już jesteś przy tym kompie to rób coś wartościowego. Ja np. zamiast tylko grać oglądam wszelkiego rodzaju materiały, czytam o danych rzeczach, po prostu interesuje się co się dzieje na świecie, ale i poza nią, jak chociażby życie pozaziemskie itp :)

banner.jpg

Opublikowano

No to jeżeli już jesteś przy tym kompie to rób coś wartościowego. Ja np. zamiast tylko grać oglądam wszelkiego rodzaju materiały, czytam o danych rzeczach, po prostu interesuje się co się dzieje na świecie, ale i poza nią, jak chociażby życie pozaziemskie itp :)

Ja robie dokładnie to samo,też czytam o zyciu pozaziemskim,ai,ufo i o swiecie. Tylko to bardziej robie po nocach,bo w dzień sobie pykam w gry :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Idiotów widać ze nie masz kolegów ani dziewczyny wpisz w GG losowego rozmówcę pewnie jesteś taki inteligentny ze będziesz na internęcie czytał jak pisać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...