Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe Miasto M1 - Reage Entertainment

Xel3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miasteczko nawet spoko się prezentuje, nie przypominam sobie żebym widział takie na mpc

Nie pogardziłbym jeszcze jednym miasteczkiem, bo mi brakuje do kompletu  :lenny::yay: 

Opublikowano

Miasteczko nawet spoko się prezentuje, nie przypominam sobie takiego na MPC

Nie pogardziłbym jeszcze jednym miasteczkiem, bo mi brakuje do kompletu  :lenny::yay: 

Też m1 ? Czy m2 ?

Takie same tekstury ? Jakie położenie miasteczka ? Góra, niżej niż teren ? Rozmiar taki sam czy prostokąt ?

Opublikowano

Ogólnie mapka całkiem fajna. Jedyne do czego mogę się doczepić (Mój Gust) to płaszczyzna jaka jest widoczna na filmiku i połączenie gór z trawą trochę mi nie pasuje :/ no ale to już jak kto woli. Ogólnie położenie miasta i dobranie obiektów są w porządku :)

xTrecu

Tu masz jakieś edytowane królestwa. Może ci się przydać :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1287486-edytowane-shinsoo-m1-oraz-jinno-m1-by-nestium/

Opublikowano

Ogólnie mapka całkiem fajna. Jedyne do czego mogę się doczepić (Mój Gust) to płaszczyzna jaka jest widoczna na filmiku i połączenie gór z trawą trochę mi nie pasuje :/ no ale to już jak kto woli. Ogólnie położenie miasta i dobranie obiektów są w porządku :)

xTrecu

Tu masz jakieś edytowane królestwa. Może ci się przydać :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1287486-edytowane-shinsoo-m1-oraz-jinno-m1-by-nestium/

Co byś zrobił pomiędzy trawa a góra? Jakąś inna teksture? :)

Opublikowano

Co byś zrobił pomiędzy trawa a góra? Jakąś inna teksture? :)

Chodzi mi bardziej o to że u cb na mapce tekstura skał wchodzi praktycznie na trawę a moim zdaniem powinno być odwrotnie. Tak po za tym to wszystko ok  :lenny:

Opublikowano

Okeja postaram się to zmienić :)

Właśnie robię drugą mapkę

Myślę, że do wieczora niedzieli powinna być zrobiona

Opublikowano

Szału nie robi dupy nie urywa. Ułożenie całej mapy jest jak najbardziej w porządku ale tekstury, sposób o-teksturowania, obiekty i ich rozmieszczenie pozostawia dużo do życzenia.

Jakbym miał dać w skali do 10 dałbym mocne 6 za fajny układ mapy, rozmieszczenie i zagospodarowanie miejsca.

#EMERYTURA

Opublikowano

Dziękuję za opinie, przecież nie każdemu musi się podobać ;) a o co chodzi z tymi teksturami w czym jest problem?

Opublikowano

Jak to oczojebne :D, to są textury z M1 Jinno

ja dla mnie oczojebne

i za duzo modeli nasrales nie chodzi mi o ilosc a k rodzaje

po paru sekundach filmu widze modele z m1 m2 z nowych map i z tysiecznikow

i texturki gor za bardzo wchodza w trawe.

1797821.jpeg

Opublikowano

No dobrze postaram się to zmienić w kolejnych mapkach, człowiek na błędach się uczy, zwłaszcza jak to jest moja pierwsza mapa ;) dzięki za poradę

Opublikowano

Miasta fajne, ale jest w necie pełno darmowych obiektów, czy też traw/drzew gdzie daje to lepszy wizualny efekt, no ale props.

Jaki jest rozmiar mapy?

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

Dziękuję za opinie, przecież nie każdemu musi się podobać ;) a o co chodzi z tymi teksturami w czym jest problem?

1.Używasz jednej tekstury, wymieszaj je trochę (ctrl by zaznaczyć)

2.http://screenshot.sh/m3zPRuotynfma ta ścieżka wygląda jak qpa. Ta druga tesktura (ta jasna) jest źle nałożona(tzn źle może nie, ale nie "odpowiednio".) Linie które mają otaczać tą scieżke są za bardzo nie równe z jednej strony jest w c**j dużo a drugiej znowu nic i wygląda to strasznie asymetrycznie - paskudnie. Wszystko musi być w miarę spontaniczne a nie robione od linijki - wiadomo ale trochę przesadziłeś.

#EMERYTURA

Opublikowano

@up

No jo przecież nie hejtuje, zrobiłem już trochę map i postanowiłem podzielić się "swoim spojrzeniem" na budowę mapy.

#EMERYTURA

Opublikowano

No ścieżki wyglądają jak ściechy na gaciach po grochówce.
Modeli jest za dużo. Mapę robisz na jednej płaszczyźnie, poćwicz robienie mapy poziomowo. Jakieś wzniesienia, pagórki, klify.

2i6eukk.jpg

Opublikowano

1.Używasz jednej tekstury, wymieszaj je trochę (ctrl by zaznaczyć)

2.http://screenshot.sh/m3zPRuotynfma ta ścieżka wygląda jak qpa. Ta druga tesktura (ta jasna) jest źle nałożona(tzn źle może nie, ale nie "odpowiednio".) Linie które mają otaczać tą scieżke są za bardzo nie równe z jednej strony jest w c**j dużo a drugiej znowu nic i wygląda to strasznie asymetrycznie - paskudnie. Wszystko musi być w miarę spontaniczne a nie robione od linijki - wiadomo ale trochę przesadziłeś.

1. Okej postaram się to zmieni.

2. Wiem teraz sam to widzę :D, lecz to była moja pierwsza mapka zbiegiem czasu tzn im więcej mapek robię teraz tym jest coraz lepiej. Chciałem tylko poznać opinie :) Pozdrawiam

No ścieżki wyglądają jak ściechy na gaciach po grochówce.

Modeli jest za dużo. Mapę robisz na jednej płaszczyźnie, poćwicz robienie mapy poziomowo. Jakieś wzniesienia, pagórki, klify.

Wiem wiem, moim zdaniem modeli jest okej dobrze są rozstawione nie ma wszystkiego w kupie, z tymi pagórkami i klifami poćwiczę.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...