Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka angielskiego? Sposoby i pomysły?

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szkolą , ale nic więcej typu "ruskie shut the fu** up".

Jeżeli komuś na prawdę zależy na angielskim , to najlepszym sposobem na naukę jest kurs supermemo. Co prawda płatny (tani) jak na możliwość tak ogromnego zysku.

Tak? Moze to nawet nie jest w polowie zasluga csa, ale jednak duzo rozmawiam tam z ludem, jak grasz na niskich rangach to sie nawet nie dziwie, w szkole na polrocze mam 2, a testy probne napisalem bardzo dobrze, nie pamietam dokladnie, wiec nie chce oszukiwac, ale zajebiscie imo poszlo (oby tak na tym ostatnim, oficjalnym). Jedyne to problemy z czasem i moze czasem wymowa. Rozmawianie daje duzo.

Do autora, nie ucz sie tyle slowek (choc wazne, to idzie sie douczyc), tylko po prostu gadac, jakies kwestie, ogarnij jakies zaimki itp. Nauka angielskiego jest o tyle fajna, ze zaczynasz rozumiec teksty piosenek (kiedys jak sluchalem wtedy glownie 2paca tlumaczylem po prostu teksty, gdy czegos nie rozumialem i tez duzo dalo, bo znam slownictwo, ktorego pewnie nie naucza Cie w zadnej szkole czy na korkach), otwiera sie przed toba kontent zagranicznego youtube i wiele wiecej. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Wchodź i udzielaj się na anglojęzycznych forach, nie wstydź się robienia błędów i dawaj się poprawiać, jeżeli nie potrafisz totalnie nic to najpierw podszkól się trochę na duolingo i przejrzyj zeszyty do angielskiego z tematów w których uczyłeś się w jakiś sposób konstruować zdania (totalne podstawy powtarza się lekko w 1 klasie gimnazjum, jeżeli jesteś gimnazjalistą lub ogólnie przechowujesz swoje stare zeszyty to polecam taki zeszyt poszukać), sam w ten sposób zrobiłem ogromny progres w ciągu roku nie ucząc się nic a nic, po prostu dyskutując na przeróżne tematy (najczęściej temat gier, bo akurat to były fora tematyczne). Bardzo dużo dało mi też oglądanie amerykańskich (łatwiej było mi rozpoznać słowa z amerykańskiego akcentu niż np. z brytyjskiego) youtuberów i streamerów. Gracze akurat mają dosyć łatwo z uczeniem się języków. 

6LbMtBd.jpg

Opublikowano

Polecam wynająć prywatnego nauczyciela angielskiego i po roku uczenia się wyjechać za granicę do końca życia

893961446222509646083.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...