Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ścinki w grze mogą być spowodowane przez stary dysk?

Keesh™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serio nikt nie podejrzewa plyty glownej? twój kolega ma taką samą jak Ty? jak możesz to odpal OCCT na kilka minut i daj wykres czy może takty ci spadają.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Nie, nie ma takiej samej płyty głównej, jutro sprawdzę tym OCCT i dam edit.

@Harriott

OtAXKBw.png

O to chodziło? 

nie no spadków taktowania nie masz..

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dobra to jak narazie wiem, że to nie jest wina dysku­, płyty głównej ani procesora. Tylko nie rozumiem jednego: dlaczego mam bardzo podobny pc do pc kolegi i mu nie ścina, a mi tak... Ktoś coś może podejrzewa jeszcze?

Opublikowano

Dobra to jak narazie wiem, że to nie jest wina dysku­, płyty głównej ani procesora. Tylko nie rozumiem jednego: dlaczego mam bardzo podobny pc do pc kolegi i mu nie ścina, a mi tak... Ktoś coś może podejrzewa jeszcze?

Podobny? Twoj sprzet nie radzi sobie z gta 5 i tyle, czego nie rozumiesz? 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Podobny? Twoj sprzet nie radzi sobie z gta 5 i tyle, czego nie rozumiesz? 

Czego nie rozumiem? Dlaczego MU nie ścina, a mi tak skoro mamy podobne pecety... On ma jakiegoś intela (nie i3, i5 ani i7) 4x 2,5GHz - ja mam 2,6GHz. On ma 4GB ram 800mhz, ja mam 4GB ram 800mhz, on ma bodajże GeForce GT430, ja mam GT220, a nie sądzę, żeby to była wina karty, bo mało co się różni... No chyba, że mnie uświadomisz jakimś mocnym argumentem

­

Opublikowano

Czego nie rozumiem? Dlaczego MU nie ścina, a mi tak skoro mamy podobne pecety... On ma jakiegoś intela (nie i3, i5 ani i7) 4x 2,5GHz - ja mam 2,6GHz. On ma 4GB ram 800mhz, ja mam 4GB ram 800mhz, on ma bodajże GeForce GT430, ja mam GT220, a nie sądzę, żeby to była wina karty, bo mało co się różni... No chyba, że mnie uświadomisz jakimś mocnym argumentem

­

Gta 5 jest lepiej przystosowane do procesorów intela. Poza tym jego jest lepszy, Twój model to najtańszy czterordzeniowiec. W tym przypadku możesz pobrać configa który ustawia detale na najmniejsze (w grze najniższe do wyboru to "normalne"), lub pobawić się w mody obniżające jakość.

Jak wygląda to w innych grach? Jeśli tam nie ma takich problemów, to sprawa wyjaśniona.

Opublikowano

Gta 5 jest lepiej przystosowane do procesorów intela. Poza tym jego jest lepszy, Twój model to najtańszy czterordzeniowiec. W tym przypadku możesz pobrać configa który ustawia detale na najmniejsze (w grze najniższe do wyboru to "normalne"), lub pobawić się w mody obniżające jakość.

Jak wygląda to w innych grach? Jeśli tam nie ma takich problemów, to sprawa wyjaśniona.

No dobra, ale ile razy mam pisać żebyście zrozumieli, że koledze na tym procesorze chodziło normalnie GTA V? Z configiem bawiłem się kilka dni i nadal są ścinki podczas jazdy (cienie 0, jakieś tam odbicia itp też na 0 dałem). W innych grach nie mam takiego problemu (BF3 med-high ok. 50fps, CS:GO ok. 100fps, LoL ok. 100)...

­

Opublikowano

Cały czas bredzisz, że masz taki sam procesor i co z tego? Może grafikę ma lepszą.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

@CrisPL

Bo ciągle ktoś pisze, że to wina procesora, a własnie na tym kolega grał w GTA V normalnie :X

Co do tej grafiki to owszem, ma lepszą - GT430. I co, może mi powiesz, że te ścinki są przez moją GT220?­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...