Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie Pozwolę żeby tak było!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bożę KlassKai poszedłes do bandy hakerów jak tam sprzedawanie antyvpna Anonna po 100zł myslisz że taki cwaniak twój firewall nic nie daję .Gorzał zabezpiecz pierw swój serwerek nie pamiętasz jak ci zbanowali cały serwerek a co do VMWare to stresser na shellkach długo nie postoi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A więc tak Polska banda hakerów zebrała się to ts3supporta myslą że ktos da im dostęp haha smiechu warte Gorzał popraw pierw zabezpieczenia u siebie na serwerze później pomagaj innym co do VMWare to kolego długo z ts3fuck nie postał myslisz że te twoje stresserki jakies na shelkach cos ci dadzą boże KlassKai twórca niby mbota a pierw sprzedawał na lewo opragromowanie teraz za zgodą Adamsa po prostu dziecinada Yuri jak tam zabezpieczenia banneru poprawiłes a tak jeszcze to wgl co do Lulek' jak tam sprzedawało się cracki pana Anonna tak najeżdżacie na Anonna i DejmieNa  oraz Giziego boże a może pokazać tutaj firewalla KlassKai'a który g****o daje proszę 

#!/bin/sh
#######################################
### BEGIN INIT INFO
# Provides: firewall
# Required-Start: $local_fs $network $named $time $syslog $remote_fs
# Required-Stop: $local_fs $network $named $time $syslog $remote_fs
# Default-Start: 2 3 4 5
# Default-Stop: 0 1 6
# Description: Personal Firewall - Preventing attacks/open common ports
### END INIT INFO 

### Module loading ###
/sbin/depmod -a
### Required modules ###
/sbin/modprobe ip_tables
/sbin/modprobe iptable_filter
/sbin/modprobe ipt_REJECT
/sbin/modprobe iptable_nat
/sbin/modprobe ipt_LOG
/sbin/modprobe ipt_limit
### Non-Required modules ###
#/sbin/modprobe ipt_owner
#/sbin/modprobe iptable_mangle
#/sbin/modprobe ip_conntrack
#/sbin/modprobe ip_conntrack_ftp
#/sbin/modprobe ip_conntrack_irc
#/sbin/modprobe ip_nat_ftp
#/sbin/modprobe ip_nat_irc
#/sbin/modprobe ipt_MASQUERADE

# To start the firewall
start()
{
    ### Allow Forward ip ###
    echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
    ### Flush any Existing iptable Rules and start afresh ###
    iptables -F INPUT
    iptables -F OUTPUT
    iptables -F FORWARD
    iptables -F POSTROUTING -t nat
    iptables -F PREROUTING -t nat

### Setting up Port Services ###
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 25 -j ACCEPT    //incoming mail
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 53 -j ACCEPT    //dns - udp for large queries
    iptables -A INPUT -p udp --dport 53 -j ACCEPT    //dns - udp for small queries
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 80 -j ACCEPT    //apache
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT    //apache ssl
    iptables -A INPUT -p udp --dport 161 -j ACCEPT   //snmpd
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 953 -j ACCEPT    //dns internal
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 1080 -j ACCEPT    //dante socks server
    iptables -A INPUT -p all --dport 3020 -j ACCEPT  //cifs-smb
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 3128 -j ACCEPT  //squid
    iptables -A INPUT -p tcp --dport 4949 -j ACCEPT   //munin stats

### Setting up Local Ports ###
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p udp --dport 9 -j ACCEPT    //WOL (wake on lan)
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 20:21 -j ACCEPT     //ftp
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 22 -j ACCEPT       //sshd
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 139 -j ACCEPT     //samba
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 993 -j ACCEPT    //imaps
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 3306 -j ACCEPT     //mysql
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 8000 -j ACCEPT    //apache on phi
    iptables -A INPUT -s 192.168.1.120 -p tcp --dport 8080 -j ACCEPT   //tomcat
    iptables -A INPUT -s 127.0.0.1 -p tcp --dport 111 -j ACCEPT       //to speed up mail via courier. Identified via logging
    iptables -A INPUT -s 127.0.0.1 -p tcp --dport 143 -j ACCEPT      //squirrelmail

### Preventing Attacks ###
    iptables -A INPUT -p icmp -j ACCEPT      //Allow ICMP Ping packets.
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ACK ACK -j ACCEPT      //Accept traffic with the ACK flag set
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ALL NONE -j DROP             //Deny all null packets
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ALL ALL -j DROP             //Deny all recon packets
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ALL FIN -j DROP            //nmap FIN stealth scan
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags SYN,FIN SYN,FIN -j DROP       //SYN + FIN
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN,RST -j DROP      //SYN + RST
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags FIN,RST FIN,RST -j DROP     //FIN + RST
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ALL FIN,URG,PSH -j DROP    //FIN + URG + PSH
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ALL URG,ACK,PSH,RST,SYN,FIN -j DROP       //XMAS
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ACK,FIN FIN -j DROP       //FIN without ACK
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ACK,PSH PSH -j DROP      //PSH without ACK
    iptables -A INPUT -p tcp --tcp-flags ACK,URG URG -j DROP     //URG without ACK
    iptables -A INPUT -p tcp ! --syn -m state --state NEW -j DROP        //Deny SYN flood attack
    iptables -A INPUT -m state --state ESTABLISHED -m limit --limit 50/second --limit-burst 50 -j ACCEPT     //Accept traffic with ESTABLISHED flag set (limit - DDoS prevent)
    iptables -A INPUT -m state --state RELATED -m limit --limit 50/second --limit-burst 50 -j ACCEPT        //Accept traffic with RELATED flag set (limit - DDoS prevent)
    iptables -A INPUT -m state --state INVALID -j DROP       //Deny traffic with the INVALID flag set
    #################################

### PERSONALIZED RULES 80 PORT ###
    iptables -A INPUT -i eth0 -p tcp --dport 80 -m state --state NEW -m limit --limit 50/minute --limit-burst 200 -j ACCEPT       //Protection DDoS attacks
    ### PERSONALIZED RULES 22 PORT ###
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 22 -m tcp -m state --state NEW -m recent --set --name SSH --rsource
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 22 -m tcp -m recent --rcheck --seconds 30 --hitcount 4 --rttl --name SSH --rsource -j REJECT --reject-with tcp-reset      //Protection bruteforce SSH
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 22 -m tcp -m recent --rcheck --seconds 30 --hitcount 3 --rttl --name SSH --rsource -j LOG --log-prefix "SSH brute force "
    iptables -A INPUT -d 192.168.1.120 -p tcp --dport 22 -m tcp -m recent --update --seconds 30 --hitcount 3 --rttl --name SSH --rsource -j REJECT --reject-with tcp-reset

########### CLOSE ALL ############
    iptables -A INPUT -j REJECT         //Close up firewall. All else blocked.

######### PORT FORWARDING #######
    iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp -d 192.168.1.120 --dport 8000 -j DNAT --to 1.2.3.4:80
    iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j SNAT --to 1.2.3.4     //for static ip
    #iptables -t nat -A POSTROUTING -d 1.2.3.4 -j MASQUERADE       //for dynamic ip
    #################################

echo "--------------------------------------------------"
    echo "Firewall Loaded"
    echo "Netstat output:"
    echo ""
    netstat -tuanp
    echo "Verify enabled rules with:"
    echo "filter) iptables -L -nvx"
    echo "nat) iptables -t nat -L -nvx"
    echo "script) firewall.sh status"
    EXT=0
}

### To stop the firewall ###
stop()
{
    ### Deny Forward ip ###
    echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
    echo "Firewall Stopped"
    EXT=0
}

### To clear rules ###
clear()
{
    iptables -F INPUT
    iptables -F OUTPUT
    iptables -F FORWARD
    iptables -F POSTROUTING -t nat
    iptables -F PREROUTING -t nat
    EXT=0
}

case $1 in
    start)
          clear
          start
    ;;
    stop)
         clear
         stop
    ;;
    restart)
            clear
            sleep 2
            start
    ;;
    status)
           echo "Status Firewall"
           #iptables -L -n
           echo "FILTER"
           iptables -L -nvx
           echo "NAT"
           iptables -t nat -L -nvx
           EXT=0
    ;;
    *)
      echo "Usage: firewall.sh {start|stop|restart|status}"
      EXT=1
    ;;
esac
exit $EXT
Zabezpieczenia u mnie na serwerze? To mówisz, że się włamywałeś? Heh

Widzę wytykasz palcami innych, a czy Ty cos osiągnąłeś? :)

TS3Support jest tworzony z myślą o użytkownikach, którzy m.in kupują z lewych źródeł jakies boty licencje i inne pierdoły, które my będziemy udostępniać za darmo. Rownież w naszej ofercie znajdzie sie sponsoring serwerów i nie tylko.

Lecz tak jak mówiłem, akutualnie jesteśmy w fazie zbierania załogi.

Opublikowano

Zabezpieczenia u mnie na serwerze? To mówisz, że się włamywałeś? Heh

Widzę wytykasz palcami innych, a czy Ty cos osiągnąłeś? :)

TS3Support jest tworzony z myślą o użytkownikach, którzy m.in kupują z lewych źródeł jakies boty licencje i inne pierdoły, które my będziemy udostępniać za darmo. Rownież w naszej ofercie znajdzie sie sponsoring serwerów i nie tylko.

Lecz tak jak mówiłem, akutualnie jesteśmy w fazie zbierania załogi.

Więc tak Panie Gorzał ja się włamywać nie muszę sam użytkownikom pomagam za darmo ale dla mnie to smieszne sprzedawanie antyvpna po 100zł przez pana Klasskai'a którego pisał Anonn a nie jakis KlassKai widziałem jak ci cały serwerek zbanowali co już nie pamiętasz ;).

Opublikowano

Więc tak Panie Gorzał ja się włamywać nie muszę sam użytkownikom pomagam za darmo ale dla mnie to smieszne sprzedawanie antyvpna po 100zł przez pana Klasskai'a którego pisał Anonn a nie jakis KlassKai widziałem jak ci cały serwerek zbanowali co już nie pamiętasz ;).

Najwyraźniej nie, możesz mi przypomnieć :D

Wiec czemu wspominasz o poprawieniu moich zabezpieczeń?

Bardziej moze ekipę w administracji to, ze ktos mi zbanowal serwer to pewnie wynikało z rangi admina, który najwidoczniej tego nie uszanował, ze ma ciut wyższe prawa.

Opublikowano

Nie polecam grupy ts3support, ponieważ wczoraj opisałem mój problem w odpowiednim dziale, na które odpowiedział mi Yuri więc napisałem do niego na GG w celu pomocy jak usunąć ten problem, niestety odpowiedź była chamska i bardzo mnie obraziła, ponieważ osoba ta powiedziała mi, że jeżeli mnie potrafię wejść w permisje ii na coś tam kliknąć to nie powinienem w ogóle nawet zajmować się TS, to mnie bardzo obraziło, ponieważ ja się chciałem nauczyć jak to robić. 

U9EoJcq.jpg

Opublikowano

Najwyraźniej nie, możesz mi przypomnieć :D

Wiec czemu wspominasz o poprawieniu moich zabezpieczeń?

Bardziej moze ekipę w administracji to, ze ktos mi zbanowal serwer to pewnie wynikało z rangi admina, który najwidoczniej tego nie uszanował, ze ma ciut wyższe prawa.

A jak ci usunieli cały serwerek kolego popraw zabezpieczenia a i niech KlassKai nie sprzedaje antyvpna Anonna bo on nie jest autorem ;).

Opublikowano

A jak ci usunieli cały serwerek kolego popraw zabezpieczenia a i niech KlassKai nie sprzedaje antyvpna Anonna bo on nie jest autorem ;).

Raz jeszcze pytam kiedy taka sytuacja miła miejsce?

Anonn i autor anty Vpna heh, autorstwem sie teraz nazywa pobranie i przerobienie pliku startowego?

Równie dobrze możesz iść wypłakać sie o to, ze oni używają botów, które stworzył Klasskai.

Przyszedłeś tutaj sie wyżalić ze ktos mi serwer zbanowal bo mu dałem admina?

Być moze to nawet ja byłem, czego sam nie jestes w stanie udowodnić, bo jestes jakimś noname który płacze w dziale metina, ze cofka jest i Ci itemy znika na które pracowałeś całe dnie.

Nie polecam grupy ts3support, ponieważ wczoraj opisałem mój problem w odpowiednim dziale, na które odpowiedział mi Yuri więc napisałem do niego na GG w celu pomocy jak usunąć ten problem, niestety odpowiedź była chamska i bardzo mnie obraziła, ponieważ osoba ta powiedziała mi, że jeżeli mnie potrafię wejść w permisje ii na coś tam kliknąć to nie powinienem w ogóle nawet zajmować się TS, to mnie bardzo obraziło, ponieważ ja się chciałem nauczyć jak to robić.

Grupa ts3support jeszcze nie została publicznie otwarta czy jak to tam mogę nazwać, co do yuriego dzieki za opinie.

Następnym razem mozesz napisac swoje zapytanie tutaj na mpc, moze ktos ci lepiej pomoże. ;)

Opublikowano

Oj oj robi mi się szkoda ważego smiesznego supportu po prostu dziecinada sami banujecie komus serwery a chcecie pomagać haha pozdrawiam i nie polecam ;).

Opublikowano

Oj oj robi mi się szkoda ważego smiesznego supportu po prostu dziecinada sami banujecie komus serwery a chcecie pomagać haha pozdrawiam i nie polecam ;).

Rozumiem, ze zmieniłeś waśnie temat.

Dzieki za opinie lecz tak jak mowię, jesCze nie ma efektów naszej pracy aby moc cokolwiek ocenić.

Możecie w sumie skończyć nabijać posty w tym temacie bo nic do niego nie wnosicie :D

Jakies zażalenia bez sensu ze Klasskai dal komuś jakiegoś fw... Serio? Ważne, ze dał chciał pomoc a ty co zrobiłeś? Wypłakałes sie w jakimś temacie?

Nadal nie wiem po co niektóre osoby próbują tu zabłysnąć hehe.

Opublikowano

Rozumiem, ze zmieniłeś waśnie temat.

Dzieki za opinie lecz tak jak mowię, jesCze nie ma efektów naszej pracy aby moc cokolwiek ocenić.

Możecie w sumie skończyć nabijać posty w tym temacie bo nic do niego nie wnosicie :D

Jakies zażalenia bez sensu ze Klasskai dal komuś jakiegoś fw... Serio? Ważne, ze dał chciał pomoc a ty co zrobiłeś? Wypłakałes sie w jakimś temacie?

Nadal nie wiem po co niektóre osoby próbują tu zabłysnąć hehe.

NIe próbuje zabłysnąć lecz ten firewall nic nie daje odblokowuje wiekszosc portów i przepuszcza ataki ;).

Opublikowano

NIe próbuje zabłysnąć lecz ten firewall nic nie daje odblokowuje wiekszosc portów i przepuszcza ataki ;).

Skoro Ci nic nie daje to skorzystaj z innego.

Pamiętaj tez, ze w tym dziale nie każdy ma topowy serwer i nie potrzebuje mega zabezpieczeń, chłopak chciał pomoc wstawił ale nie musisz z niego korzystać masz milion innych w internecie.

Liczy się gest :)

Opublikowano
Widzę, że Pan @Peruns5k ma jakiś problem ze sobą. Poleciłbym wizytę u lekarza, ponieważ myślę, że może u Ciebie występować niepełnosprawność intelektualna w stopniu znacznym.

Skończ się powtarzać i pisać cały czas to samo. Jeżeli chcą sobie, coś tworzyć to jest ICH sprawa, a Ty możesz to jedynie uszanować lub nie.

Kiedy Gorzał siedział w serwerach TS3 to Ty jeszcze na księdza zorro mówiłeś.

/Nikogo tutaj nie bronię - jestem neutralny, lecz nie mogę ignorować ludzkiej głupoty.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Haha kolejny przydupas ts3supporta haha weź kolego się nie osmieszaj powiem tyle sprzedajecie nie swoje boty szczególnie KlassKai skrypty z neta oraz antyvpn Anonna haha

Opublikowano

@korusek

Wbji na ts3 TS3Support.xyz i ci pomogę a zachowania Yuriego nie interpretuj jako zachowanie całej grupy która nawet jeszcze nie miała oficialnego otwarcja.

@Peruns5k

Skoro ty taki święty to może pokaż swoje boty.

Opublikowano

@korusek

Wbji na ts3 TS3Support.xyz i ci pomogę a zachowania Yuriego nie interpretuj jako zachowanie całej grupy która nawet jeszcze nie miała oficialnego otwarcja.

@Peruns5k

Skoro ty taki święty to może pokaż swoje boty.

Kolego nie piszę botów lecz pomagam użytkownikom i dużo słyszałem dużo na temat VMWare stresserki na shelkach haha ;).

Opublikowano

i zrobił się gówno nie temat, nie rozumiem po co przeciwnicy się wypowiadają, chcę niech robią, to że ekipa trochę z dupy (Gorzał - co ty tam robisz?), projekt i ta zdechnie.

Czepiacie się tego że ktoś sprzedaje coś czego nie jest autorem - a jakie to ma znaczenie, czy autor czy nie oboje łamią prawo, żeby coś sprzedawać trzeba mieć działalność gospodarczą, płacić zus i podatki, może któryś zabłyśnie i objawi się nip-em?

Jak nie to niech zamilkną obie strony które sprzedają i są lub nie są autorami.

A te wasze firewalle w iptables na vps to o kant dupy se możecie rozbić, jak główny nod nie ochroni ruchu i przepuści pakiety na vps-a to i tak zdechnie cobyście mu w iptables nie naustawiali ^^

Opublikowano

i zrobił się gówno nie temat, nie rozumiem po co przeciwnicy się wypowiadają, chcę niech robią, to że ekipa trochę z dupy (Gorzał - co ty tam robisz?), projekt i ta zdechnie.

Czepiacie się tego że ktoś sprzedaje coś czego nie jest autorem - a jakie to ma znaczenie, czy autor czy nie oboje łamią prawo, żeby coś sprzedawać trzeba mieć działalność gospodarczą, płacić zus i podatki, może któryś zabłyśnie i objawi się nip-em?

Jak nie to niech zamilkną obie strony które sprzedają i są lub nie są autorami.

A te wasze firewalle w iptables na vps to o kant dupy se możecie rozbić, jak główny nod nie ochroni ruchu i przepuści pakiety na vps-a to i tak zdechnie cobyście mu w iptables nie naustawiali ^^

No tak jak pan wyżej ten cały iptables to gówno bo główny nod nie ochroni ruchu i przepusci wszystkie pakiety na vps'a tacy z nich technicy i banda hakerów projekt i tak upadnie ^ ^.

Opublikowano

Hmm mówicie sobie ze projekt i tak u panie ta?

A wy co robicie siedzicie se w domu i piszecie co wam na język przyjdzie a i tak was intelekt tego nie pojmie ze wszyscy chcą pomoc.

I jak takie z was majstry to czemu nic nie robicie w tym kierunku żeby pomoc komuś? hmm a no tak bo wam się kur**y nie chce. 

Wolicie strzepać se konia przed kompem bo i tak żadna dziewczyna was nie zechce ;) pozdrawiam.

Opublikowano

Hmm mówicie sobie ze projekt i tak u panie ta?

A wy co robicie siedzicie se w domu i piszecie co wam na język przyjdzie a i tak was intelekt tego nie pojmie ze wszyscy chcą pomoc.

I jak takie z was majstry to czemu nic nie robicie w tym kierunku żeby pomoc komuś? hmm a no tak bo wam się kur**y nie chce. 

Wolicie strzepać se konia przed kompem bo i tak żadna dziewczyna was nie zechce ;) pozdrawiam.

Koles mam życie realne w porównaniu do waszej bandy chorych hakerów VMWare i jego smieszne stresserki na shelkach KlassKai i podpierdalanie botow i gówniany vpn a dziewczyne mam więc niewiem do kogo to kieruejsz ;).

Opublikowano

Koles mam życie realne w porównaniu do waszej bandy chorych hakerów VMWare i jego smieszne stresserki na shelkach KlassKai i podpierdalanie botow i gówniany vpn a dziewczyne mam więc niewiem do kogo to kieruejsz ;).

cały czas mówisz o naszej "bandzie" a ty co masz za swoim plecami co? :) Taki święty z ciebie gość i tylko gadasz na innych ;) koniec gówno spamu i nabijania sobie postów pot tym postem :) Idz robić gówno burze gdzie indziej! 

Opublikowano

Koles zwasz se na  słowa nie wiesz z kim gadasz po prostu z was pideczki w c**j i tyle pozdrawiam

hahah widzę ze groźny jesteś! zaczynam się bać! :) 

widzę ocena naszej grupy bardzo dobra! 

Dobrze ze my cie nie oceniamy! 

Ale i tak wiadomo jakie masz zachowanie ;)

Opublikowano

Panowie spokojnie, dajcie im zaprezentować co mają do zaoferowania, komentować będziemy wkrótce.

Mógłbym wiedzieć kto jest w tej grupie, najlepiej niech mi ktoś wypisze wszystkich. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...