Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcja random do ruletki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Jestem nowym uzytkownikiem, aczkolwiek mam nadzieje ze się tu zadomowie.

Przychodzę z pewnym problemem gdyz istnieje strona csgodouble.com czyli ruletka z liczbami 0-14 i 3 koloraami, na czym polega moj problem?

Otuż dowiedzialem sie od kilku osób ze da sie napisac funkcje random ktora bedzie taka sama jak ta ktora znajduje sie na serwerze strony, mogl bym liczyc na jakieś wskazówki lub ewentualnie jakąś pomoc?

Opublikowano

Mam, ale chyba źle się zrozumielismy. Chciałbym by moja ruletka działała dokładnie tak samo jak ta która jest na stronie tzn by funkcja random losowała te same liczby z wyprzedzeniem. Wiem ze strona nie korzysta tylko z funkcji random bo by nie zarabiała, wylosowana liczba jest zalezna od kilku rzeczy. Rozmawiając z kilkoma osobami dowiedziłem się ze wystarczy trochę znac programowanie i mozliwe jest by moja "ruletka" losowała dokładnie te same liczby z wyprzedzeniem 

Opublikowano

Rozmawiając z kilkoma osobami dowiedziłem się ze wystarczy trochę znac programowanie i mozliwe jest by moja "ruletka" losowała dokładnie te same liczby z wyprzedzeniem

Nie jest to możliwe. Na tym samym serwerze, używając tej samej funkcji losującej, dokładnie w tym samym momencie otrzymasz 2 różne liczby (oczywiście może zdarzyć się przypadek, że trafią się dwie takie same (przy założeniu, że nie jest to blokowane), ale to jest tzw. 'fart', nic więcej. Jak chcesz uzyskać jakąś liczbę, która zostanie wylosowana dopiero za np. 2 sekundy? Przypominam, serwer, na którym stoi strona i który wykonuje wszystkie operacje to tylko urządzenie, a nie urządzenie do przewidywania przyszłości.

Opublikowano

Nie jest to możliwe. Na tym samym serwerze, używając tej samej funkcji losującej, dokładnie w tym samym momencie otrzymasz 2 różne liczby (oczywiście może zdarzyć się przypadek, że trafią się dwie takie same (przy założeniu, że nie jest to blokowane), ale to jest tzw. 'fart', nic więcej. Jak chcesz uzyskać jakąś liczbę, która zostanie wylosowana dopiero za np. 2 sekundy? Przypominam, serwer, na którym stoi strona i który wykonuje wszystkie operacje to tylko urządzenie, a nie urządzenie do przewidywania przyszłości.

A no nie do końca masz rację. Jeśli uda ci się uzyskać seed oraz czas na serwerze można spróbować przewidzieć wyniki.

Tutaj jest interesujący artykuł o CSGOJackpot, gdzie ktoś odkrył że ta strona używa niebezpiecznej metody Math.random() w JS. 

space-core-o.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...