Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zabezpieczać swój serwer przed crasherami i ddosami w tych czasach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie Polskie community upadlo tak nisko że ludzie bawią się w różne crashery ddosy. Mógłby mi ktoś dać łatki do jakichś tam crasherów i jak przetrwać atak DDOS.

Aktualnie startowalem z serwerem wbilo około 100 graczy i ddosik + crasher w strone serwera po prostu tragedia nie wiem jak sie przed tym zabezpieczyć

1390144171-U592769.png

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zależy jaka maszynka?

a) Serwer z Hostingu (np. CraftServe)

B) Serwer VPS:

-OpenVZ

-KVM

c) Serwer dedykowany "dedyk"

W przypadku "a", jedyne co możesz zrobić to płakać, bo hosting w dupie ma czy Ci serwerek atakują czy nie :)

W sytuacji "b" ochroną zajmuje się hosting, możesz kupić lepszą/gorszą.

W wypadku "c" konfiguracja zależy od Ciebie.

https://www.ovh.pl/anti-ddos/zasada-anty-ddos.xml
http://websecurity.pl/piec-porad-jak-zabezpieczyc-sie-przed-atakami-ddos/

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

1. Najnowsze aktualizacje silników jakie możliwe ; ]. Z każdą godziną wynajdują nowe crashery..

2. Kupienie porządnej maszyny, której cena jest wyższa niż śmieszne 20 zł na hostingu.

3. Wgranie jakiegoś antybota bądź blokada zagranicznych IP.

4. Modlenie się by robił to ktoś kto się nie zna :v Bo jak ktoś się zna to nawet maszyna za 500zł Ci nie pomoże.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL Ogólnie wszystkie ddosy i crashery pochodza od technika serwera YTHA** i NS** czyli pana UnixejPL

Prawdopodobnie Unixej udostępnił mojemu wrogowi crashery i maszyny do dosów i mam teraz problem jak to zwalczyć...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ochrona przed ddos? Własna maszyna + iptables + antyddos.

Jeżeli to nie pomoże to polecam zgłosić się na policję.

Opublikowano

@OldisPL Ogólnie wszystkie ddosy i crashery pochodza od technika serwera YTHA** i NS** czyli pana UnixejPL

Prawdopodobnie Unixej udostępnił mojemu wrogowi crashery i maszyny do dosów i mam teraz problem jak to zwalczyć...

Jak wkurzyłeś Unixeja to powodzenia XDDD.

Możesz jedynie to gdzieś zgłosić :v

@topic

W ostateczności możesz zgłosić to na policję ale wygląda to tak, że oni to umorzą XDD

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL UnixejPL udostepnil crashery itp takiemu dzieciakowi z ytha** i on jest moim wrogiem ;/

Potwierdzam, że nikomu nie udostępniłem crashera oraz nie atakuję serwerów które nie atakują mnie.

Nie musisz się niczego obawiać. Pozdrawiam

Opublikowano

@booterxyz Sluchaj, Jestem byłym adminem YTHA*** I notron za wszelką cenę chce zniszczyć mój serwer i raz to uczynił ddosując i crashując mój serwer. I MrNotronPL nawet by nie umial napisac crashera

wiec chyba Ty mu udostepniles

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@booterxyz Sluchaj, Jestem byłym adminem YTHA*** I notron za wszelką cenę chce zniszczyć mój serwer i raz to uczynił ddosując i crashując mój serwer. I MrNotronPL nawet by nie umial napisac crashera

wiec chyba Ty mu udostepniles

Jeszcze na głowę nie upadłem, żeby mu udostępnić crasher ^^

Opublikowano

@booterxyz A jak bedzie mi wywalał to zakażesz mu xD?

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Co do tematu - podpinam się pod pytanie GotoFinala, 1.7 or 1.8? :) Jak 1.7, to generalnie wszyscy powinni mieć tutaj wyjebane i nie powinni Ci nie pomagać, bo 1.7 to wersja przestarzała, niestabilna i niewspierana od roku. :*

Siedzicie na starej wersji tyle czasu i się dziwicie, że Was crashują. No to oczywiste, że crashują i będą nadal crashować, bo nikt już nie łata błędów z tak starej wersji gry, bo po c**j?

Polecam Paperspigota ze względu na optymalizację oraz brak exploitow.

Wyjdź, chłopie...

5465845486.png

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Co do tematu - podpinam się pod pytanie GotoFinala, 1.7 or 1.8? :) Jak 1.7, to generalnie wszyscy powinni mieć tutaj wyjebane i nie powinni Ci nie pomagać, bo 1.7 to wersja przestarzała, niestabilna i niewspierana od roku. :*

Siedzicie na starej wersji tyle czasu i się dziwicie, że Was crashują. No to oczywiste, że crashują i będą nadal crashować, bo nikt już nie łata błędów z tak starej wersji gry, bo po c**j?

Wyjdź, chłopie...

1.8 też nie jest wolne od exploitów np. z NBT.

Opublikowano

@up

Ten twoj exploit w ktorym wbjasz przez proxy juz jest zalatany u mnie.

Po prostu wystarczy dac limit w dekompresji list z 512 do 10, i przy spamieniu pakietami z nbt o duzej wielkosci (przed dekompresja) banowac

Jutro wrzucam issue na Spigota, zalataja wszystkim ;)

­

Opublikowano

@up

Ten twoj exploit w ktorym wbjasz przez proxy juz jest zalatany u mnie.

Po prostu wystarczy dac limit w dekompresji list z 512 do 10, i przy spamieniu pakietami z nbt o duzej wielkosci (przed dekompresja) banowac

Jutro wrzucam issue na Spigota, zalataja wszystkim ;)

­

Wlasciciel ta**pl? Tak? To potwierdzę, iż twoje zabezpieczenie przed pakietami działa. :D

banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...