Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery w LoL'u coraz gorsze?

WaRlOrd-077

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam dość duży problem z grą. Zanim zacznę chciałbym abyście zaznajomili się z kilkoma faktami:

Otóż gram w LoL'a od mniej więcej środka Sezonu Pierwszego. Kontynuowałem grę przez kolejne 3 sezony (skończyłem praktycznie po S4). Przez ten cały czas nie zmieniałem niczego w moim połączeniu internetowym z wyjątkiem połączenia komputer przez Kabel zamiast WiFi (Już nawet do tego byłem zmuszony). Średnio przy takim łączu: 5000152809.png

grałem na pingu w okolicach 48-52, zawsze stabilnie, bez żadnych spike'ów itp itd. Od Sezonu Czwartego, ten ping podskoczył o mniej więcej 15-20 ms. Na początku to zrozumiałem, bo gra robi się coraz bardziej popularna i jest coraz więcej graczy. Jednak wróciłem do gry mniej więcej w połowie S5, ciesząc się identyczną grą jak poprzednio. Nie mniej jednak nie minęły 4 miesiące, a PING wzrósł do 75/76. Dodatkowo pojawiają się straszne Lag Spike'i w momentach castowania AA / Spelli (np: W momencie puszczenia W Elise ten pająk biegnie w miejscu a potem wybucha gdzieś indziej). Bardzo to przeszkadza w grze, a jeszcze bardziej w momencie kiedy gra się przeciwko jakimś CC-Train, bo pomimo, iż "masz te 0.25 sek na wykonanie czegokolwiek" nie jesteś w stanie nic zrobić. W lolu niestety, ale każda dziesiąta sekundy jest ważna i nie można sobie pozwolić na to, żeby nagle na 2 sekundy PING wzrósł do 1k a potem z powrotem, przez co nic nie możesz zrobić, ale widzisz wszystko normalnie. Dodatkowo nie wiem czego to już jest wina, ale czasem miniony (głównie range) bugują się na lini i nic nie robią, aż do czasu ich zabicia/przepchania całkowicie fali. 

Po tysiącach tematach, które przeczytałem zdecydowałem się na skorzystanie z WTFasta, lecz jest on w stanie zapewnić mi 2 opcje: Albo wyższy ping bez Lag Spików albo też Mniejszy z mnóstwem tych "ścinek". Dodatkowo za każdym razem kiedy przechodzę z EUW na EUNE jestem zmuszony zmienić server, gdyż automatyczne łączenie nie zapewnia mi tego co manualne (a czasem jest jeszcze gorzej jak bez tego programu).

Otóż moje pytanie brzmi w sposób następujący: Czy to są problemy Rito, Serwerów, Dostawcy czy zupełnie czegoś innego?

P.S.
Gram na EUW i EUNE, ale w dniach takich jak te, ping pomiędzy NA a EUNE się nawet zbytnio nie różni.

Opublikowano

Pół na pół, odpowiadając na pytanie w tytule tematu. Szczerze mówiąc, to jedni mają lepiej, a drudzy gorzej. Takich tematów jest już masa choć największy problem powoduje to, jeśli ktoś ma internet z orange.

Opublikowano

Też odczułem jakieś problemy w tym patchu, mimo stałych 60fps i pingu "gubie animacje" (tak jak napisałeś z tym pająkiem Elise). Jeżeli ma ktoś jakieś sprawdzone metody to niech się podzieli :)

Opublikowano

Ja mam tak, że w jednej grze jakiś czas mam lagi w ch*j chociaż, że na ts  wszystko ładnie mnie słychać, a czasem chodzi gra piknie bez lagów. Już długo to jest rozjeb**e :v Rito musi wymienić ziemniaki

dd6dbbbf0a89539dc6cce1f49528ab1a.jpg

Opublikowano

A ja mam ping od 30 do 35 ^-^ 

ostatnio tylko miałem w jednej grze 5 minutowe problemy kiedy miałem 40 pingu a wykonywane akcje były realizowane po sekundzie...

Ten SS jest z twojego SpeedTesta ? ;x...

nie najlepszy wynik ;x... polecałbym ci też posprzątać komputer... ale w dzisiejszym rozumieniu dzisiejszych ludzi

to po prostu pobiorą gówniany program i myślą że pomogło... 

Opublikowano

5001479091.png

Polecam sprawdzić czy masz włączone przwidywanie ruchu, w moim przypadku dało to taki sam rezultat. Ciągłe jakby lagi na niskim pingu. Warto też nie korzystać z Orange i/lub wyczyścić komputer, możesz mieć jakiś syf (ale plox nie myśl że jakieś randomowe gówno programy pomogą).

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Wczoraj walnąłem aramka na euw z pingiem 60 a miałem takie opóźnienia, że się grać nie dało.

PS Akurat wtfast to nie gówniany program.

Opublikowano

Przy takim necie

http://scr.hu/0ltw/263pe

W lolu jeszcze 3 miesiace temu moj ping wynosil okolo 30-35 teraz podskoczyl do okolo 50

A uzywajac WTFast ping wraca do wartosci sprzed 3 miesiecy i utrzymuje sie stale zadnych spikow itp

WYprobuj ten program bo moze sporo pomoc zwlaszcza jezeli masz internet z orange

Opublikowano

Dokładnie. Kilka miesięcy temu jak na speedtescie pokazywało mi 30-40 pingu to w lolu zazwyczaj wahał się w tych samych okolicach, a teraz jak już trafie na gre bez lagów, to mam 50-70 pingu, a na speedtescie 30-40. Zastanawiam się kiedy to naprawią :/ 

Opublikowano

LOL kiedyś był, fajny teraz z tej gry zrobili wielkie gówno i nic po za tym :)

ziAxB2s.png?1

Opublikowano

Ja po patchu 6.1 grać nawet nie mogę, ściny animacji, lagi, disconnecty przy stałym 35ms ... a w innych grach 0 lagów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...